Johnny Depp:

Johnny Depp raser etter det bitre søksmålet: - Det er mine penger

Filmstjernen snakker ut om millionskandalen for første gang.

I SAKSA: Johnny Depp og hans tidligere forretningsapparat, TMG, er i en bitter strid over penger. Nå svarer skuespilleren på anklagene. Foto: NTB Scanpix
I SAKSA: Johnny Depp og hans tidligere forretningsapparat, TMG, er i en bitter strid over penger. Nå svarer skuespilleren på anklagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I starten av februar gikk Johnny Depps (53) tidligere forretningsapparat, The Management Group (TMG), til sak mot filmstjernen. De hevder i rettspapirer at Depp har levd et ekstremt luksuriøst liv, der pengene nærmest har flydd ut av lommeboka.

Nå slår «Pirates of the Caribbean»-stjernen tilbake offentlig for første gang.

- Det er mine penger, sier han i et i et intervju med The Wall Street Journal.

Depp gikk først til sak mot sine tidligere samarbeidspartnere, fordi han mente de hadde underslått penger fra ham.

Han hevdet også at de hadde gitt seg selv millionlønninger - på hans regning.

Søksmålene har blitt slått opp i flere store amerikanske medier, og det er ventet at saken ender i retten.

- Mine penger

Skuespilleren spør retorisk om hvorfor ikke TMG hadde droppet ham som klient om forbruket var så vilt som de hevdet.

- Jeg har jobbet veldig, veldig hardt i mange år og har stolt på mange mennesker. Noen av dem har åpenbart skuffet meg, sier han til finansavisa.

I sitt søksmål er «Edward Saksehånd»-stjernen på jakt etter nærmere 215 millioner norske kroner i erstatning for skadene han mener TMG har påført ham.

TMG svarer i sitt motsøksmål at Depp har brukt millioner av dollar i måneden på dyre viner, kunst og instrumenter, og at det er derfor han nå sitter i den økonomiske saksa. Han skal blant annet ha brukt 25 millioner på en kanon, for å skyte ut asken til forfatter Hunter S. Thompson over fjellene i Aspen, Colorado.

I intervjuet kan Depp avsløre at forbruket er høyere enn som så. Kanonen kostet i realiteten 42 millioner kroner.

- Det er mine penger. Om jeg vil kjøpe 15 000 bomullsdotter hver dag, så gjør jeg det, forklarer han.

Krangler i dokumenter

Det eneste som har kommet fram i saken fram til nå, sett bort fra Hollywood-stjernens nye uttalelser, er fragmenter fra rettsdokumentene som saken bygger på. Da Depp først gikk til sak, var TMG raskt ute med å avfeie påstandene i et hardtslående motsøksmål.

DYR SKILSMISSE: Depp var tidligere gift med skuespiller Amber Heard. Under skilsmissen i fjor inngikk partene et forlik, som ble dyrt for 53-åringen. Foto: NTB Scanpix
DYR SKILSMISSE: Depp var tidligere gift med skuespiller Amber Heard. Under skilsmissen i fjor inngikk partene et forlik, som ble dyrt for 53-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten å be om nærmere fire og en halv millioner kroner, som de hevder Depp skylder i blant annet kredittkortavgifter, går gruppen i strupen på stjernens angivelige pengeforbruk. De hevder å ha advart ham om forbruket flere ganger.

De hevder blant annet at skuespilleren har brukt over 623 millioner kroner på sine totalt 14 boliger, 149 millioner kroner på en luksusbåt, 250 000 kroner i måneden på dyre viner og 2,5 millioner på å holde en stab på over 40 fulltidsansatte rundt seg.

«Sweeny Todd»-stjernen har dessuten brukt store summer på angivelig nærmere 70 gitarer, 200 modernistiske kunstverk og effekter etter stjerner som Marlon Brando og Marilyn Monroe. TMG hevder også at påstandene fra Depp er falske. I rettsdokumentene hevdes det at de alltid har holdt bokføringen på prestisjenivå.

Et par dager etter at motsøksmålet ble kjent, kom Depp med en uttalelse via sin advokat Adam Waldman.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

- De har valgt en forkastelig «skyld på offeret»-strategi i et åpenbart forsøk på å redde sitt eget skinn og å lede oppmerksomheten bort fra deres egne feil. Disse er nedfelt i Mr. Depps 48 sider lange klage, skriver advokaten i en uttalelse til People.

LES OGSÅ: - Mamma sperret meg inne på psykiatrisk avdeling i tre dager