MØTTES PÅ JOBB: Statsmeteorolog John Smits traff blink i kjærlighetslivet i resepsjonen på Meteorologisk institutt. Der møtte han nemlig Hilde, som han neste år har vært gift med i 30 år. Her er paret avbildet ved familiehytta i Valdres i 2005. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
MØTTES PÅ JOBB: Statsmeteorolog John Smits traff blink i kjærlighetslivet i resepsjonen på Meteorologisk institutt. Der møtte han nemlig Hilde, som han neste år har vært gift med i 30 år. Her er paret avbildet ved familiehytta i Valdres i 2005. Foto: Espen Solli/ Se og HørVis mer

John Smits falt for kona i resepsjonen

- Jeg er ikke sikker på hva som fanget interessen hennes, sier statsmeteorolog John Smits om kona Hilde.

SEOGHØR.NO: I over 15 år har John Smits (58) levert været til nordmenn i statskanalen NRK.

Imidlertid er det dobbelt så lenge siden han begynte å jobbe på Meteorologisk institutt i Oslo. Og der fant han langt mer enn en givende jobb, forteller han til VG.

På 1980-tallet jobbet nemlig hans nåværende kone Hilde i resepsjonen der, og det oppstod søt musikk mellom de to.

- Hun var lett synlig, for det var en periode hun avløste i resepsjonen på instituttet. Da satt hun der og det var lett å komme i kontakt, sier Smits til avisen.

Gift i 30 år

Heldigvis medførte ikke forholdet noen vanskeligheter på arbeidsplassen, ettersom de to jobbet i forskjellige avdelinger. John Smiths sier til VG at han tviler på at det var kunnskapen hans om været som imponerte Hilde mest.

- Jeg er ikke sikker på hva det var som fanget interessen hennes, men den viste seg å være gjensidig, legger han til.

Neste år kan paret feire 30 år som mann og kone. Ekteparet har dessuten to sønner på henholdsvis 24 og 27 år sammen.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT TV-FJES: I en årrekke har John Smits meldt været på NRK, noe han prøver å gjøre med litt humor og glimt i øyet.  Foto: NRK / Ole Kaland
KJENT TV-FJES: I en årrekke har John Smits meldt været på NRK, noe han prøver å gjøre med litt humor og glimt i øyet. Foto: NRK / Ole Kaland Vis mer

Også for foreldrene til John Smits var det et lykkelig sammentreff som førte til ekteskap og barn. I alle år har meteorologen og familien feriert mye i Valdres, der familiehytta Bekkestua ligger.

Og det var nettopp i Valdres nederlandske Cornelis og norske Unni møttes på begynnelsen av 1950-tallet. De to giftet seg og fikk to sønner i tillegg til John Smits - og bygde familiens hytte.

Da Se og Hør besøkte Smit-familien på hytta i 2005, fortalte John Smits at de verken hadde innlagt vann eller strøm der.

- Vi liker det litt spartansk. Det er en sjarm med utedo og TV-fri sone. Med propan, parafinlampe og solcellepanel får vi både mat og lys, fastslo Smits fornøyd den gang.

LES OGSÅ: Kygo fikk besøk av superstjerne