The Beatles:

- John Lennon ga meg et kompliment én gang

Paul McCartney mimrer tilbake til tiden i det ikoniske bandet.

<strong>SNAKKER UT:</strong> Det er i et intervju med «60 minutes» Paul McCartney (foran t.v.) åpner opp om bruddet med The Beatles. Her med Ringo Starr, George Harrison og John Lennon (foran t.h.) under en USA-turné i 1966. Foto: AP/ NTB scanpix
SNAKKER UT: Det er i et intervju med «60 minutes» Paul McCartney (foran t.v.) åpner opp om bruddet med The Beatles. Her med Ringo Starr, George Harrison og John Lennon (foran t.h.) under en USA-turné i 1966. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er nesten 50 år siden det engelske rockebandet The Beatles valgte å gå hver sin vei, og heller gå solo. En av dem var komponisten Paul McCartney (76).

I et intervju med «60 minutes» har McCartney mimret tilbake til tiden med The Beatles, og hvordan det har forandret ham. Det var nemlig svært dårlig stemning i bandet, noe som gjorde at de gikk hvert til sitt i 1970.

McCartney forteller imidlertid at de var lykkelige sammen, og drar frem en historie om hans egen bekymring.

- Jeg er ofte bekymret. Ta for eksempel da vi hadde gjort albumet «Revolver». Jeg ble kjempestressa en dag fordi jeg trodde det var ute av melodi. Jeg hørte på det, og av en eller annen grunn tenkte jeg «herregud». Jeg gikk til gutta og sa det var ute av melodi, de ble bekymret og hørte på det, så sa de «Nei, det er det ikke», og jeg bare «Å, okei», sier han og fortsetter:

- Etter The Beatles gikk hvert til sitt ble jeg på en måte beskyldt for å være den som fikk det til å skje, og at vi alltid hadde hatt et dårlig forhold. Dette minner meg alltid på at vi ikke hadde et dårlig forhold.

<strong>I 1967:</strong> Den verdensberømte bandet avbildet sammen, med McCartney og Lennon på hver sin flanke. Foto: NTB scanpix
I 1967: Den verdensberømte bandet avbildet sammen, med McCartney og Lennon på hver sin flanke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Alt raknet

Det var i årene 1967-1970 det begynte å rakne for The Beatles. De hadde sluttet å turnere, og flere brukte tiden de hadde til overs på å gjøre egne prosjekter. Bandet slet også en del med bruk av LSD, men uttalte 26. august 1967 at de var ferdige med det. Men Lennon begynte deretter på heroin i 1968.

På den tiden hadde de heller ingen manager og ville styre karrieren sin selv, noe som førte til ulønnsomme investeringer. Det ble en stor belasting for bandet.

I 1969 ville de derimot skaffe seg ny manager, men klarte ikke å bli enige. Alt gikk dårlig for bandet på denne tiden. Også filmen «Magical Mystery Tour», noe som etterhvert resulterte i en splittelse, ifølge The Beatles Bible.

Programlederen Sharyn Alfonsi viser McCartney The Beatles' siste live-konsert, noe som rører McCartney.

- Det ser ikke ut som et band som er i ferd med å løses opp, spør hun:

- Ja, jeg vet det er rart. Det var når businessen falt sammen og ting ble vanskelig. Det ble aldri så galt som folk tror, men vi endte opp med å krangle, helt klart, innrømmer han.

Kompliment fra Lennon

Han forteller også om den ene gangen han faktisk fikk et kompliment fra John Lennon. Skryt fra bandkollegaen var langt fra en selvfølge.

Det skjedde da de satt og skrev låten «Strawberry Fields» sammen. Den første fløytetonen i låten var McCartneys ide, og han innrømmer at de to alltid har hatt et konkurranseinnstinkt overfor hverandre.

- Det var bare en gang på hele den tiden. Nei, jeg tror det var da vi skrev «Revolver». Det var «Here, There and Evrywhere» som var en av mine sanger på albumet. Da sa John når den var ferdig «Det var en veldig god sang, kompis. Jeg elsker den sangen.»

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

PAUL: Paul McCartney er denne uka gjest i James Cordens talkshow-konsept, «Carpool Karaoke». Gordon avslørte i den forbindelse at Beatles-legenden var hans favorittgjest så langt. Video: The Late Late Show Vis mer

LES OGSÅ: - Sjokkbeskjeden knuste meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer