John Carew:

John Carew krever millionerstatning

Den tidligere fotballspilleren er i eiendomsbråk. 

VIL HA PENGENE SINE: Det har vært mye styr med bygården på Frogner, som John Carew har forsøkt å selge. Han krever flere millioner i erstatning. Foto: NTB Scanpix
VIL HA PENGENE SINE: Det har vært mye styr med bygården på Frogner, som John Carew har forsøkt å selge. Han krever flere millioner i erstatning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Tidligere fotballstjerne John Carew (37) var på 2000-tallet en av landets største idrettshelter. Han spilte for både Vålerenga og Rosenborg her hjemme, og endte senere i klubber som Aston Villa og Valencia.

Han er de siste årene blitt kjent som litt av en forretningsmann og eiendomsmogul. Nylig kjøpte han to leiligheter på Sørenga i Oslo til 40 millioner kroner, og i 2009 kjøpte han en leilighet på Skillebekk.

I 2010 kjøpte han en hel bygård i fasjonable Bygdøy Allé på Frogner i Oslo, noe han betalte nærmere 82 millioner kroner for.

Må i retten

Bygården har han imidlertid solgt, til Kjell Rennestraum sitt eiendomsselskap Regnbyen Eiendom 2.

Kjøpeprisen var på hele 126 millioner kroner. Salget har imidlertid havarert imidlertid på grunn av manglende betaling, og et dekningssalg ble gjennomført. Nå krever Carew og hans agent, Per Flod, erstatning fra Rennestraums selskap. Det skriver Hegnar.

Den tidligere fotballproffen har saksøkt som følge av at de 126 millioner kronene bygården ble solgt for aldri kom inn på konto. Rennestraum hevder han ikke betalte kjøpesummen på grunn av flere mangler i den fasjonable gården.

Den pensjonerte fotballstjernen John Carew og kjæresten Camilla Haukaas forteller om at de planlegger å bli foreldre sammen i fremtiden. Foreløpig «øver» de seg med Camillas hundevalp, som hun fikk i bursdagsgave fra Carew. Vis mer

Nå er saken berammet i Oslo tingrett i mai. Partene har tidligere møtt hverandre i forliksrådet, uten å ha kommet til enighet. Kapital hevder at erstatningskravet ligger på nærmere seks millioner kroner.

Ingen av partene ønsker å uttale seg overfor Hegnar.

- Vår klient bestrider kravet. Utover dette har vi ingen ytterligere kommentarer, forteller Toralf Wågheim, som er advokat for Rennestraum, til nettstedet.

Flasher ikke rikdommen

Ifølge VG Helg tidligere i år har Carew trolig tjent mellom 250 og 300 millioner kroner i årenes løp. Han eier omlag 30 eiendommer i Norge, USA og England. Det betyr likevel ikke at han kaster om seg med penger.

- Jeg har vært gjennom det rushet med sportsbiler i ung alder, som alle fotballspillere er. men jeg sløser ikke med penger. Jeg er ikke streng, men jeg er faktisk ikke veldig sånn «flashy», sa Carew til avisen.

Likevel, det å ha tjent noen hundre millioner kroner har en viss innvirkning på hva slags liv man lever.

Det å reise til utlandet er for eksempel ikke forbeholdt et par uker i sommerferien for en pensjonert fotballproff. Carew sa at han setter pris på å bruke penger på opplevelser, fremfor på materielle ting. Og da velger han gjerne fra øverste hylle:

- En av de tingene jeg hadde lyst til å gjøre etter karrièren, var å reise og se verden. Jeg har muligheten til å sette meg på et fly når jeg vil, fly business class, og bo på de beste hotellene. Jeg kunne hatt ti dyre biler i garasjen, men det er ikke sånn jeg holder på, sa han i VG-intervjuet.

Foruten å reise verden rundt, bruker 37-åringen mye tid på hobbyen sin. Han er nemlig en dreven fotograf, og har blant andre brukt kjæresten sin Camilla Haukaas (25) som modell.

John Carew intervjues på etterfesten til Gullruten i Bergen. Carew snakker om fotografi-hobbyen og andre ting han driver med. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer