KONFLIKT: John Arne Riise er dømt til å tilbakebetale 483 000 kroner, etter en konflikt med en annen person. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KONFLIKT: John Arne Riise er dømt til å tilbakebetale 483 000 kroner, etter en konflikt med en annen person. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

John Arne Riise:

John Arne Riise dømt til å betale nesten en halv million kroner

- Ganske knusende dom.

Publisert

(Se og Hør): I fjor ble tidligere fotballspiller John Arne Riise (37) saksøkt av eks-kona Maria Elvegård.

Årsaken til konflikten er at det mellom 7. desember 2016 og 19. mars 2017 ble gjort i alt ti uttak på til sammen 483 000 kroner fra en konto tilhørende en tredjeperson, ifølge Dagbladet.

Det er NTB som først melder at Riise er dømt til å tilbakebetale hele ovennevnte beløp. I dommen fra Sunnmøre tingrett heter det også at Riise må betale forsinkelsesrenter og 110 000 kroner i sakskostnader til motparten.

- Uenige

Personen Riise har vært i konflikt med representerer en tredjeperson i søksmålet, som er eier av kontoen, ifølge Nettavisen. Riise krevde et beløp på 51 600 kroner tilbakebetalt, et krav som ble avvist av retten.

Dommen er ikke rettskraftig, og ankefristen er ikke utløpt, ifølge NTB.

John Arne Riise ønsker ikke å kommentere saken selv, men manager Erland Bakke foklarer til Se og Hør at Riise er svært skuffet og lei seg.

- Det er en pågående konflikt med sin eks-kone hvor han føler at han betaler og betaler til en person som ikke har hatt behov for å jobbe siden hun traff John Arne. Han syntes det er helt utrolig å betale for advokater, når pengene kunne blitt brukt på familien, sier en opprørt Erland Bakke til Se og Hør.

- Knusende dom

Overfor Nettavisen sier eks-konas advokat, Mette Yvonne Larsen, at saken ikke vil få et annet utfall dersom Riise bestemmer seg for å anke.

- Dette er en ganske knusende dom mot John Arne Riise. Retten gir medhold i det vi har hevdet hele tiden, at han har tilegnet seg penger han ikke skulle ha, uten grunn, sier Larsen til Nettavisen.

Erland Bakke er imidlertid uenig i dette.

- Motparten vant frem med sin påstand. Dette er på ingen måte en knusende dom. Den var svært kort, og resultatet er noe John Arne foreslo som forlik allerede før saken kom opp i tingretten. John Arne har pengene og har alltid hatt dem. I så måte er dette et rettsprinsipp som nå er blitt prøvd i Tingretten og hvor Riise tapte første runde, sier han og legger til:

- Men Riise er derimot langt bedre i maraton enn korte sprinter så vi får se hva vi gjør nå. Personlig syntes jeg motparten burde løst denne saken minnelig og utenfor media slik en familie skal gjøre. Men der er motparten og jeg tydeligvis uenig, sier Erland Bakke til Se og Hør.

De har foreløpig ikke konkludert med hvorvidt dommen skal ankes eller ikke.

LES OGSÅ: - Det er trist og kjipt å rippe opp i gamle ting

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer