John Arne Riise avbryter karrieren

John Arne Riise slutter som fotballspiller med umiddelbar virkning, og får støtte av familien. – Dette går ikke lenger, uttrykker han.

AVBRYTER KARRIEREN: John Arne Riise avslørte mandag at han vil avbryte sin karriere med umiddelbar virkning. Foto: NTB scanpix
AVBRYTER KARRIEREN: John Arne Riise avslørte mandag at han vil avbryte sin karriere med umiddelbar virkning. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag ettermiddag varslet John Arne Riise (35) at han mandag ville kalle inn til pressekonferanse sammen med klubben. Uten at han ville røpe hva som var årsaken.

Det førte til flere spekulasjoner om han hadde noe overraskende å meddele. Nå kunngjør han det som vil bli dagens sjokk i Idretts-Norge: Han avslutter karrieren – med umiddelbar virkning.

 - Det skjer nå, i dag, midt i sesongen. Det blir ikke flere kamper eller treninger for meg, skriver John Arne i et ferskt blogginnlegg.

- Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig. Og når jeg først har sett meg i speilet og innrømmet akkurat det for meg selv, må jeg ta steget helt ut. Kanskje kommer gleden og den nødvendige motivasjonen en gang tilbake, hva veit jeg, men nå er den ikke stor nok. Jeg beklager.

Saken fortsetter under bildet.

LIVERPOOL-STJERNE: John Arne Riise er mest kjent for sin karriere i fotballklubben Liverpool. Her jubler han etter en kamp mot Anderlecht i 2005. Foto: Ap
LIVERPOOL-STJERNE: John Arne Riise er mest kjent for sin karriere i fotballklubben Liverpool. Her jubler han etter en kamp mot Anderlecht i 2005. Foto: Ap Vis mer

- Har vokst frem en ny følelse i meg

VIL BO I ÅLESUND: John Arne Riise skriver på sin blogg at han og kona Louise Angelica vil bo i Ålesund selv om fotballkarrieren hans er over. Foto: Se og Hør
VIL BO I ÅLESUND: John Arne Riise skriver på sin blogg at han og kona Louise Angelica vil bo i Ålesund selv om fotballkarrieren hans er over. Foto: Se og Hør Vis mer

I innlegget på johnariise.com forklarer han i detalj om hvorfor han har tatt den dramatiske beslutningen. «Min indre hemmelige målsetting var å spille fotball på norsk toppnivå til jeg ble 40. Men sånn blir det ikke. Det stopper her», skriver han. Og fortsetter:

- Det har vokst frem en helt ny følelse i meg. Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Motivasjonen er ikke sterk nok til å kjøre løpet på toppnivå. Det er en innrømmelse som er både tung og vond, og veldig full av følelser, men den er mest av alt ærlig, forteller John Arne på bloggen.

Og nettopp følelser har det vært mye av i forbindelse med avgjørelsen, som mannen med flest landskamper for Norge (110) har tatt. Kona Louise Angelica (25) har støttet ham i den vanskelige beslutningen.

Vil fortsette å bo i Ålesund

Ekteparet – som giftet seg under en storslått seremoni og fest i mai 2014 – blir boende i Ålesund selv om John Arne ikke lenger skal spille for klubben. På bloggen varsler han at de er på husjakt i byen.

- Det Louise synes var mest trist er at hun ikke lenger får sittet på tribunen og sett meg spille. For det har hun hatt mye glede av. Men fordelen er at hun får meg enda nærmere da. Fra nå sitter jeg ved siden av henne, og så får vi heller synge Aafk-sangen sammen, skriver John Arne i bloggen.

- Føltes som et svik

Men det mest følelsesladde for den eldste av de to Riise-brødrene var da han forleden måtte ringe lillebror og bestevenn Bjørn Helge Riise (32) for å fortelle om avgjørelsen.

TØFF SAMTALE: John Arne Riise sier det var tøft å gi beskjed til sin bror Bjørn Helge Riise. Foto: johnarneriise.com
TØFF SAMTALE: John Arne Riise sier det var tøft å gi beskjed til sin bror Bjørn Helge Riise. Foto: johnarneriise.com Vis mer

Da ble det for tøft for fotballhelten å holde maska…

- Med ett stort unntak har jeg klart å holde maska. Da jeg skulle ringe «brudern» Bjørn Helge ble det for tøft.

- Lillebroren min er den aller største og viktigste grunnen til at jeg kom hjem for å spille med den oransje drakta. Ingen aner hvor store forventninger han og jeg har hatt til denne tiden sammen.

- Da jeg ringte for å fortelle det, føltes det som jeg svikta han grovt. Å forklare han at jeg ikke lenger skulle trene og spille med han, var helt jævlig. Bjørn Helge er min aller nærmeste kompis så han har jo skjønt at jeg ikke har vært på topp. Men likevel prøvde han å overtale meg til å fortsette.

- Han var lei seg da han skjønte at jeg ikke kunne overtales. Men samtidig støttet han den tunge avgjørelsen og var glad for at jeg blir boende i byenm skriver John Arne.

Seoghør.no har foreløpig ikke lykkes å få noen kommentar fra John Arne Riise. Vi kommer tilbake med mer etter hans pressekonferanse i formiddag.

LANDSLAGSVETERAN: John Arne Riise er en av tidenes mest profilerte landslagsspillere. Her er han sammen med trener Egil «Drillo» Olsen i 2012. Foto: NTB scanpix
LANDSLAGSVETERAN: John Arne Riise er en av tidenes mest profilerte landslagsspillere. Her er han sammen med trener Egil «Drillo» Olsen i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

 

LES OGSÅ: - Jeg får alltid dårlig samvittighet når kona mi ikke er happy

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer