Johaug lærer av Bjørgens baby-erfaring

- Det er opp til en selv om en vil ha et toppidrettsliv samtidig som man er mor, sier langrennsstjernen.

GODE RÅD: Therese Johaug (t.h) innrømmer at hun gjerne lærer av Marit Bjørgens erfaringer som nybakt mor, når hun selv en dag ønsker å stifte familie.  Foto: NTB scanpix
GODE RÅD: Therese Johaug (t.h) innrømmer at hun gjerne lærer av Marit Bjørgens erfaringer som nybakt mor, når hun selv en dag ønsker å stifte familie. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 26. desember i fjor kunne skiesset Marit Bjørgen (36) og samboeren Fred Børre Lundberg (46) ønske sønnen Marius velkommen til verden.

Selv om 36-åringen fremdeles er fersk i rollen, lært nok triks som hun kan lære bort til sine venninner.

Under landslagets sommersamling på Sognefjellet, spøkte Bjørgen og skistjernen Therese Johaug (28) om at Bjørgen nå kan lære de andre langrennsjentene om mammarollen.

- Hun kan være prøvekanin, så kan vi se hvordan det går. Om man skal få underveis i karrieren eller etterpå, spøkte Johaug på pressekonferansen i slutten av mai, ifølge Dagbladet.

Når avisen i dag spør Johaug om uttalelsen, svarer hun at hun absolutt tror hun kan lære nyttige triks fra venninnen når hun selv en dag ønsker å få barn. 

- Jo, klart det er det. Og det er jo flere også, det er Marit, det er Kikkan, Katja og Saarinen som får en unge og skal satse videre.

- Det vil på en måte vise hva som kan funke og ikke funke. Om det lar seg gjøre, da. Så er det opp til en selv om en vil ha et toppidrettsliv samtidig som man er mor, eller om en har lyst til å gi seg og så bli mor. Det er veldig vanskelig å føle på her og nå. Det må man nesten se litt an, sier hun til Dagbladet. 

I slutten av november 2014 bekreftet Therese Johaug at hun hadde blitt kjæreste med topproer Nils Jakob Hoff (31).

Saken fortsetter nedenfor.

LÆRER AV HVERANDRE: Therese Johaug og Marit Bjørgen er ikke bare kolleger, men også gode venninner.  Foto: NTB scanpix
LÆRER AV HVERANDRE: Therese Johaug og Marit Bjørgen er ikke bare kolleger, men også gode venninner. Foto: NTB scanpix Vis mer

La opp for babydrømmen

Mens noen idrettsutøvere velger å fortsette karrieren til tross for familieforøkelse, har andre valgt å legge opp.

En av dem er langrennsstjernen Kristin Størmer Steira (35), som la opp karrieren etter 13 år som aktiv skiidrettsutøver i fjor, fordi hun ønsket å flytte fokuset over på å få barn i nærmeste fremtid. 

- Jeg har presset kroppen i snart 15 år. Da er det kanskje greit at den får litt ro når man skal jobbe med andre ting, sa hun til Aftenposten dengang.

Saken fortsetter nedenfor.

BABYDRØM: Kristin Størmer Steira og Devon Kershaw giftet seg i fjor sommer. Nå drømmer de om å stifte familie.  Foto: Espen Solli
BABYDRØM: Kristin Størmer Steira og Devon Kershaw giftet seg i fjor sommer. Nå drømmer de om å stifte familie. Foto: Espen Solli Vis mer

Fort tilbake på jobb

Bjørgen på sin side har imidlertid vært tydelig om at hun har ønsket å komme seg tilbake til skisporet så fort som mulig etter fødselen.

Allerede i mars gjorde hun comeback, da hun gikk den den 42 km lange etappen i Marit Bjørgen-rennet på Støren. 

Saken fortsetter nedenfor.

COMEBACK: Marit Bjørgen gjorde comeback etter svangerskapet under den 42km lange etappen i Marit Bjørgen-rennet i mars.  Foto: NTB scanpix
COMEBACK: Marit Bjørgen gjorde comeback etter svangerskapet under den 42km lange etappen i Marit Bjørgen-rennet i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var tre dager etter termin at Marit og Fred Børre ble stolte foreldre for første gang sammen. 

Vesle Marius ble født natt til 26. desember. Det meldte Gro Eide i Skiforbundet i en pressemelding.

Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg var tilstede under fødselen og kunne bekrefte at alt gikk på skinner. Marit på sin side holdt heller ikke gleden tilbake. 

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa mamma Marit Bjørgen etter fødselen.

NY HVERDAG: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble foreldre til vesle Marius i desember.  Foto: Tor Lindseth
NY HVERDAG: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble foreldre til vesle Marius i desember. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: Nå har hun fått seg kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer