VIL HJELPE ANDRE: Nå donerer Therese Johaug,  Kristin Størme Steiras, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud bort gulljakkene sine for å hjelpe veldedige formål.  Foto: Stella Pictures
VIL HJELPE ANDRE: Nå donerer Therese Johaug, Kristin Størme Steiras, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud bort gulljakkene sine for å hjelpe veldedige formål. Foto: Stella Pictures Vis mer

Johaug har mistet flere nære i kreft

- Det er litt sårt å tenke på, sier Therese Johaug.

Publisert
SEHER.NO: Den norske langrennsløperen Therese Johaug (22) var helt overlegen på kvinnestafetten i Holmenkollen på torsdag, og hadde all grunn til å smile fra øre til øre. Nå innrømmer gullvinneren at hun også har opplevd stor sorg de siste årene.

22-åringen har nemlig fått merke på kroppen hvor brutal kreftsykdommen kan være, og har mistet flere nære familiemedlemmer, skriver Dagbladet.

Blant de hun har mistet er mormoren, som døde før hun fylte 60 år.

- Hadde hun ikke blitt syk, kunne hun levd godt i dag. Det er litt sårt å tenke på, forteller Therese til Dagbladet, om mormoren som hun hadde et nært forhold til.

Sist sommer døde også Johaugs tante av kreft, rett etter døde også bestefaren hennes.

- Han døde ikke av kreft, men ble jo veldig svekket av å miste datteren sin, sier Johaug til Dagbladet, om bestefaren som i sin tid gikk femmila i Holmenkollen.

Rett før VM fortalte Johaug til NRK at hun vil tenke positivt når hun står på startstreken for første gang i VM-sammenheng utan bestefaren.

– Jeg kommer til å gå for ham, sa Johaug.

Etter stafettgullet i OL i fjor, hilste Therese til sin 85 år gamle bestefar hjemme i stua i Dalsbygda. Bestefar Karstein fortalte den gang til Østlendingen at han gråt av glede.

Nå har langrennsløperen bestemt seg for å auksjonere bort gulljakken, som alle norske gullmedaljevinnere i Holmenkollen får, og donere pengene til «Aktiv mot kreft».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Får jeg ikke en klem?


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer