«Tiger King»

Joe Exotics ukjente ektemenn

Joe Exotics ekteskap med unge, tilsynelatende heterofile menn blir behørig dekket i Netflix-dokumentaren. Men hans første ektemenn er utelatt fra serien.

GIFT FEM GANGER: Joe Exotics kjærlighetsliv er en sentral del av «Tiger King», men dokumentaren utelater hans første ekteskap. Foto: Netflix
GIFT FEM GANGER: Joe Exotics kjærlighetsliv er en sentral del av «Tiger King», men dokumentaren utelater hans første ekteskap. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

Den som har latt seg lokke inn i «Tiger King» får også et dypdykk i hovedpersonen Joe Exotics (57), hvis virkelige navn er Joseph Allen Maldanado-Passage, kjærlighetsliv. Der blir seerne presentert for hans to ektemenn, John Finlay og Travis Maldonado.

Seerne blir også fortalt om sistnevntes tragiske dødsfall, hvor han skyter seg selv i hodet ved, angivelig ved et uhell.

Finlay på sin side har fått et nytt liv etter at Exotics liv raknet, og er nå forlovet med en kvinne. Han har tidligere fortalt til Se og Hør om hvordan hverdagen hans har forandret seg helt.

Mot slutten av serien blir man presentert for 57-åringens nåværende ektemann - Dillon Passage (22).

Det som imidlertid er kjent for de færreste er at Finlay, Maldonado og Passage er ektemenn nummer tre, fire og fem.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Døde

Ifølge New York Magazine møtte Joseph Allen Schreibvogel, som hovedkarakteren het den gangen, det som skulle bli hans første ektemann på 80-tallet. Han jobbet da som sikkerhetsvakt på en cowboybar for homofile i Texas. Der krysset han veier med den da 19 år gamle Brian Rhyne.

De to giftet seg senere på den samme baren - Round-up. Noen år senere døde Exotics bror, Garold Wayne, i en bilulykke. Det ble også starten på Exotics dyrehage, som ble opprettet i hans minne, og som også er oppkalt etter ham - G.W. Zoo.

Exotic skulle imidlertid rammes av en ny tragedie kort tid senere. I 2001 døde hans første ektemann etter komplikasjoner relatert til hiv.

Ifølge magasinet ble dette et vendepunkt for Exotic, og han begynte deretter å søke etter unge, tilsynelatende heterofile menn. Han begynte å oppholde seg på en annen bar for homofile - Copa, ved Route 66. Der møtte han det som skulle bli den andre ektemannen i rekken - J. C. Hartpence, som på det tidspunktet var i 20-årene.

Pedofili og drap

Ikke mye er kjent rundt ekteskapet deres, annet enn at det endte da Hartpence i fylla plasserte et pistolløp mot tinningen til Exotic.

År etter Hartpences ekteskap med Exotic endte, tok hans historie en enda mørkere vending. Han ble dømt for grov, usømmelig atferd med barn under 14 år, og havnet i sexforbryter-registeret.

LIVSTID: Jeffrey Charles Hartpence er dømt for drap og pedofili. Foto: Homefacts.com
LIVSTID: Jeffrey Charles Hartpence er dømt for drap og pedofili. Foto: Homefacts.com Vis mer

Han soner nå i fengsel, men ikke som følge av pedofilidommen. I 2014 ble en mann funnet død i sitt eget hjem etter å ha blitt skutt flere ganger. Hartpence ble dømt for drapet, og soner nå en livstidsdom for overlagt drap i Kansas.

Regnskapet blir derfor som følger - to av Exotics ektemenn har dødd, én sitter i fengsel, én har skaffet seg et nytt liv, og en sitter nå på utsiden mens Exotic soner en 22 år lang dom for dyremishandling og forsøk på leiemord.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

- Vet ikke om jeg er gift

Alle gode ting er derfor tilsynelatende ikke fem - Exotic uttalte seg selv om sitt nåværende ekteskap fra innsiden av fengselet denne uken.

«Jeg vet ikke engang om jeg er gift lenger, det virker som om alle er så opptatt med å tjene penger og å være berømte, jeg har ikke engang fått brev fra Dillon, men alle sender bilder av at han har det gøy. Som en person som roper på hjelp ber jeg dere om å slutte å sende meg bilder av ham på fest når jeg lever i dette helvete», skrev han i brevet hvor han tryglet president Donald Trump, realitystjerne Kim Kardashian og artist Cardi B om hjelp.

Passage svarte imidlertid på sin Instagram-konto at han elsker ektemannen og at han står ved hans side.

«Bildene jeg poster her er høydepunktene i livet mitt. Det dere ikke ser er timene jeg er alene hjemme og savner ektemannen og vennen min», skrev han.

LES OGSÅ: Gravid med stesønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer