Jobbet på bordell som 16-åring

- Det gikk tid før det faktisk gikk opp for meg at jeg jobbet på et bordell.

TOK BORDELL-JOBB: Aylar Lie avslører det meste rundt sin pikante fortid i sin nye bok.
TOK BORDELL-JOBB: Aylar Lie avslører det meste rundt sin pikante fortid i sin nye bok. Vis mer
SEHER.NO: Aylar Lie (24) lovet sjokklesning da det ble kjent at selvbiografien hennes var på vei. Senere snudde hun og ga i stedet uttrykk for at hun ønsker å få boka stanset.

Og begrepet sjokklesning var ikke en underdrivelse, skulle det vise seg. For i boka "Aylar" forteller modellen om sin reise mot den norske modelltronen, det to år lange marerittet i Iran, to voldtekter - og ikke minst faktumet at hun jobbet på bordell da hun var 16 år gammel.

"Det ble til at jeg fikk jobben som resepsjonist. Som sekstenåring var jeg naiv og forsto lite av hvordan prostitusjon foregikk. Det gikk tid før det faktisk gikk opp for meg at jeg jobbet på et bordell. Jeg satt jo bare i resepsjonen og solgte 'klassisk massasje', vasket og fylte på med rene håndklær", avslører Aylar i den svært så kontroversielle boka.

Men at hun bare var 16 år gammel - det visste ikke de som ansatte henne på bordellet noen ting om. Aylar hadde nemlig et hemmelig triks på lager.

"- Hvor gammel er du? lurte damen på.

- Atten.

Falsk legitimasjon, falsk alder, falskt navn.

- Har du noen erfaring, da?

- Nei."

Dermed fikk altså Aylar jobb innenfor prostitusjonens murer. Men den tidligere pornostjernen gir seg ikke der: I boka skildrer hun også den stadig mer desperate situasjonen som utarter i to mislykkede selvmordsforsøk og kulminerer i en vellykket flukt, assistert av en kusine og den norske ambassaden i Teheran - i tillegg til to voldtekter som skal ha funnet sted, én av dem i Las Vegas.

"Da jeg våkner, ligger han over meg. Jeg kjenner ingenting, føler ingenting, jeg bare ser at han er der og har seg med meg", forteller hun.

LES OGSÅ: - Du gjør skam på Diana, Aylar