True crime:

Joanna forsvant sporløst midt i adventstiden

... Første juledag ble hun funnet drept i snøen. Tilfeldige forbipasserende fant henne.

KJÆRESTEN BLE DREPT: Britiske Joanna Yeates og kjæresten Greg Reardon fikk aldri anledningen til å bli gamle sammen. Hun ble drept av naboen i parets felles leilighet. FOTO: NTB
KJÆRESTEN BLE DREPT: Britiske Joanna Yeates og kjæresten Greg Reardon fikk aldri anledningen til å bli gamle sammen. Hun ble drept av naboen i parets felles leilighet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En uke før julaften, fredag den 17. desember 2010, feiret den britiske landskapsarkitekten Joanna Yeates (24) adventstiden med gode kolleger. Etter endt førjulsmiddag dro Joanna i hjem til leiligheten hun delte med kjæresten Greg Reardon på 44 Canynge Road i Clifton i Bristol.

Da Greg Reardon kom tilbake til 44 Canynge Road søndag kveld, etter å ha vært på helgebesøk i Sheffield, rundt to og en halv time unna Clifton med bil, oppdaget han at samboeren var borte.

Han hadde forsøkt å ringe henne og sende tekstmeldinger, uten å få svar. Da han kom tilbake til parets felles leilighet fant han telefonen hennes i jakkelommen. Nøklene hennes og lommeboken var også i leiligheten.

Greg forsto raskt at samboeren Joanna ikke hadde forlatt parets hjem, som de hadde delt i to måneder, frivillig. Han og flere av parets felles venner tok i bruk sosiale medier for å prøve å finne 24-åringen, og via nyhetskanaler som BBC og CNN uttrykte foreldrene David og Theresa Yeates stor frustrasjon og bekymring for datterens forsvinning.

- Jeg tror hun ble bortført etter at hun kom hjem til leiligheten. Jeg har ingen anelse om omstendighetene rundt bortføringen med tanke på det hun har etterlatt seg igjen i leiligheten. Jeg er ganske sikker på at hun ikke ville ha gått ut uten alle de tingene hun la igjen, og det tyder på at hun ble bortført, sa faren, David Yeates, gråtkvalt under en pressekonferanse 23. desember 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer