PRODUKTIV: J.K. Rowling gir ikke slipp på Harry Potter, og slipper tre nye e-bøker fra fantasy-universet i høst, ifølge en rekke medier Foto: Reuters
PRODUKTIV: J.K. Rowling gir ikke slipp på Harry Potter, og slipper tre nye e-bøker fra fantasy-universet i høst, ifølge en rekke medier Foto: ReutersVis mer

J.K. Rowling lanserer tre nye Harry Potter-bøker

Gir ikke slipp på det magiske universet.

I 2007 kom den sjuende romanen i serien om Harry Potter og vennene hans.

Da «Harry Potter og dødstalismanene» ble lansert trodde mange at det var siste glimt inn i det magiske universet forfatter J.K. Rowling hadde bygd opp gjennom sju bøker, men slik skulle det ikke bli.

I løpet av det siste året har både et teaterstykke og ei bok om den bebrillede helten sett dagens lys, og nå melder en rekke medier at ytterligere tre bøker kommer i løpet av høsten.

Ifølge Independent vil ikke bøkene bli lansert i fysisk format med det første, men blir tilgjengelig i digitalt format. Avisa skriver at handlingen i bøkene er satt til Harry Potter-universet, og at store e-bok-forhandlere som Amazon.com, Barnes & Noble og Apple US iBook har tatt bøkene inn i sin salgsliste.

J.K. Rowling selv har foreløpig ikke kommentert de tre nye bøkene.

Ifølge nettstedet The Bookseller beskrives e-bøkene som samlinger av korte historier fra Pottermore, det digitale Harry Potter-universet på nett.

Videre skriver The Bookseller at bøkenes navn er som følger: «Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists», «Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies» og «Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide».

Nyheten om e-bøkene kommer kun uker etter at den nyeste Potter-boka traff bokhandler verden over.

Boka «Harry Potter and the Cursed Child» er manuset til teaterstykket med samme navn, og slo alle salgsrekorder da den kom ut tidligere i sommer.

Les Dagbladets anmeldelse av boka her.

Får du ikke nok av Potter i filmformat? Fortvil ei. Til høsten kommer nemlig Harry Potter-spinoffen «Fantastic Beasts and Where to Find Them», som er bygget på J.K. Rowlings bok med samme navn fra 2001.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Fikk sitt livs overraskelse