PRODUKTIV: J.K. Rowling gir ikke slipp på Harry Potter, og slipper tre nye e-bøker fra fantasy-universet i høst, ifølge en rekke medier Foto: Reuters
PRODUKTIV: J.K. Rowling gir ikke slipp på Harry Potter, og slipper tre nye e-bøker fra fantasy-universet i høst, ifølge en rekke medier Foto: ReutersVis mer

J.K. Rowling lanserer tre nye Harry Potter-bøker

Gir ikke slipp på det magiske universet.

I 2007 kom den sjuende romanen i serien om Harry Potter og vennene hans.

Da «Harry Potter og dødstalismanene» ble lansert trodde mange at det var siste glimt inn i det magiske universet forfatter J.K. Rowling hadde bygd opp gjennom sju bøker, men slik skulle det ikke bli.

I løpet av det siste året har både et teaterstykke og ei bok om den bebrillede helten sett dagens lys, og nå melder en rekke medier at ytterligere tre bøker kommer i løpet av høsten.

Ifølge Independent vil ikke bøkene bli lansert i fysisk format med det første, men blir tilgjengelig i digitalt format. Avisa skriver at handlingen i bøkene er satt til Harry Potter-universet, og at store e-bok-forhandlere som Amazon.com, Barnes & Noble og Apple US iBook har tatt bøkene inn i sin salgsliste.

J.K. Rowling selv har foreløpig ikke kommentert de tre nye bøkene.

Ifølge nettstedet The Bookseller beskrives e-bøkene som samlinger av korte historier fra Pottermore, det digitale Harry Potter-universet på nett.

Videre skriver The Bookseller at bøkenes navn er som følger: «Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists», «Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies» og «Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide».

Nyheten om e-bøkene kommer kun uker etter at den nyeste Potter-boka traff bokhandler verden over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boka «Harry Potter and the Cursed Child» er manuset til teaterstykket med samme navn, og slo alle salgsrekorder da den kom ut tidligere i sommer.

Les Dagbladets anmeldelse av boka her.

Får du ikke nok av Potter i filmformat? Fortvil ei. Til høsten kommer nemlig Harry Potter-spinoffen «Fantastic Beasts and Where to Find Them», som er bygget på J.K. Rowlings bok med samme navn fra 2001.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Fikk sitt livs overraskelse