Jimmy Carter: - Kreften i hjernen min har forsvunnet

USAs tidligere president Jimmy Carter (91) overrasket kirkegjengere med gladmeldingen.

JUBLER OVER KREFT-BESKJED: Tidligere president Jimmy Carter (nr. to f.v.) røpet i helgen at han er blitt kreftfri etter flere måneders behandling. Her er han sammen med nåværende president Barack Obama, førstedame Michelle Obama og tidligere president Bill Clinton i Washington D.C. i august 2013.  Foto: © MICHAEL REYNOLDS/POOL/EPA POOL/Corbis
JUBLER OVER KREFT-BESKJED: Tidligere president Jimmy Carter (nr. to f.v.) røpet i helgen at han er blitt kreftfri etter flere måneders behandling. Her er han sammen med nåværende president Barack Obama, førstedame Michelle Obama og tidligere president Bill Clinton i Washington D.C. i august 2013. Foto: © MICHAEL REYNOLDS/POOL/EPA POOL/Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I august avslørte Jimmy Carter (91) at han hadde blitt diagnostisert med kreft, og at kreften hadde spredd seg.

Nå forteller imidlertid Carter, som var USAs president fra 1977 til 1981, at han er på bedringens vei.

Ifølge UsWeekly røpet 91-åringen nyheten for deltakere på søndagsskoletimen han underviser i Maranatha Baptist Church i delstaten Georgia.

- Jeg tok en MRI-undersøkelse den uken som var, og legene fant ikke noen spor av kreft i hjernen min, fortalte Jimmy Carter søndag.

Saken fortsetter under bildet.

GLEDELIG JUL: Jimmy Carter og kona Rosalynn Carter, som har vært gift siden 1946, kan nå gå en relativt bekymringsløs jul i møte. Paret, som her er avbildet i Atlanta sommeren 1988, har fire barn, en rekke barnebarn og to oldebarn.  Foto: DPA
GLEDELIG JUL: Jimmy Carter og kona Rosalynn Carter, som har vært gift siden 1946, kan nå gå en relativt bekymringsløs jul i møte. Paret, som her er avbildet i Atlanta sommeren 1988, har fire barn, en rekke barnebarn og to oldebarn. Foto: DPA Vis mer

Stephanie Wynn, som har vært medlem av menigheten i 12 år, bekreftet den gledelige nyheten overfor CNN - og røpet at forsamlingen applauderte Carters kunngjøring.

Får effektiv behandling

Ett av Jimmy Carters barnebarn, James Carter, har bekreftet at hans berømte bestefar er kreftfri.

- Det finnes ikke kreft i kroppen hans på nåværende tidspunkt. Han skal ikke avslutte behandlingen, men akkurat nå, så er det ingen kreft der. Det er utrolige nyheter, uttaler han til Atlanta Journal-Constitution.

Da kreften ble oppdaget tidligere i år, gav legene Jimmy Carter gode prognoser. Dette til tross for at kreften hadde spredd seg:

- En leveroperasjon jeg gjennomgikk nylig avdekket at jeg har kreft som nå finnes i andre deler av kroppen min, skrev Carter i en uttalelse den gang iføge UsWeekly.

Saken fortsetter under bildet.

STØTTESPILLER: Jimmy Carter viste sin støtte til daværende guvernør Bill Clinton i Atlanta, Georgia sommeren 1992, da Clinton annonserte at han ønsket å bli president. Foto: Zuma Press
STØTTESPILLER: Jimmy Carter viste sin støtte til daværende guvernør Bill Clinton i Atlanta, Georgia sommeren 1992, da Clinton annonserte at han ønsket å bli president. Foto: Zuma Press Vis mer

Den spreke 91-åringen får behandling på Emory Universitys Winship Cancer Institute i Atlanta. Forrige måned fikk han beskjed fra legene om at behandlingen gikk svært bra, skriver nettstedet.

Jimmy Carter har ikke slitt med bivirkninger av kreftbehandlingen, som ikke har inkludert tradisjonell cellegiftbehandling, ifølge Associated Press.

LES OGSÅ: Ronnie Wood (68) blir pappa til tvillinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer