FORBAUSET: Cecilie Lynum og Hallgeir Kvadsheim forsøker å rydde opp i økonomien til 27 år gamle Jeremy Fitzgerald, men det viser seg å være enklere sagt enn gjort. Video: TV3 Vis mer

«Luksusfellen»:

Jeremy (27) kjøpte sko for over 80 000 kroner, men nekter å bruke dem i Norge

- Jeg kan nesten ikke tro denne fyren, sier Hallgeir Kvadsheim.

Publisert

(Seoghør.no): I onsdagens episode av «Luksusfellen» får økonom Hallgeir Kvadsheim (47) og psykolog Cecilie Lynum (50) hendene fulle med 27 år gamle Jeremy Fitzgerald fra Oslo.

I stedet for å prioriterte regninger har Jeremy brukt pengene på klær, smykker, capser og mange sko.

Blant annet har han cirka 40 par ubrukte joggesko til en verdi av om lag 80 000 kroner.

Men få av skoene blir brukt - med mindre han befinner seg i utlandet. Fitzgerald mener nemlig at folk i Oslo ikke setter pris på mote og stil.

- Man bruker ikke sånne ting i Norge. Folk bryr seg ikke om det, og tror du kjøper det på H&M, sier han i programmet.

SKO FOR TUSENER: Jeremy Fitzgerald hadde store vansker for å selge skoene sine, slik at økonomene kunne forhandle med kreditorene. Foto: TV3
SKO FOR TUSENER: Jeremy Fitzgerald hadde store vansker for å selge skoene sine, slik at økonomene kunne forhandle med kreditorene. Foto: TV3 Vis mer

- Ikke så veldig ille

På spørsmål fra Kvadsheim om hvorfor han fortsetter å kjøpe sko og andre materielle goder når han ikke drar til utlandet særlig ofte, svarer 27-åringen:

- Jeg pleier å dra til utlandet, men ikke så veldig langt. Kanskje til Sverige. I Stockholm setter de pris på det. Det er en moteby, og det er ikke Oslo, sier Fitzgerald.

FÅR HAKESLEPP: «Luksusfellen»-ekspertene blir fullstendig satt ut av månedsregnskapet til Anita og ektemannen Thomas Georg Johansen (33). Video: TV3 Vis mer Vis mer

I programmet kommer det tydelig fram at ekspertene har fått et uvanlig tøft oppdrag.

Flyplassteknikerens dårlige økonomistyring har gått ut over flere enn ham selv.

27-åringen har en sønn i Sverige og en datter i Oslo, som «Luksusfellen»-ekspertene finner ut at han har utelatt å betale barnebidrag for.

Når ekspertene presenterer den harde virkelighet som Fitzgerald står overfor, viser han imidlertid lite tegn til å ville endre livsstilen sin. Til sammen har tobarnsfaren en gjeld på 260 000 kroner.

160 000 kroner av disse er statlig gjeld. På toppen av det hele har han 14 betalingsanmerkninger registrert i sitt navn.

- Det er ikke så veldig ille, sier 27-åringen i programmet, til stor forbløffelse for ekspertene.

- Barnslige argumenter

Selv om Fitzgerald har inkassoregninger som går til lønnstrekk, og utfordringer med å skaffe mat til bordet, legger 27-åringen noe av skylden på «systemet», som ifølge ham er lagt opp til at folk skal være i gjeld.

- Uten meg, og uten folk som har inkasso, så vil det ikke finnes inkassobyrå i Norge, sier han.

Disse utspillene har Lynum og Kvadsheim vanskelig for å svelge.

- Jeg kan nesten ikke tro denne fyren her. Han hører ikke på noe av det jeg sier. Jeg har ikke møtt noen med så barnslige argumenter før, sier Kvadsheim i programmet.

- Lyst å gå herfra

Ekspertene innrømmer at de sjelden har møtt så mye motstand, og at de dermed kjente på noe usikkerhet hva angår en løsning for deltakeren.

- Jeremy var jo en ekte «bling bling»-er, som likte såkalte «grillz» på tennene. Han hadde bestilt mye fra utlandet, som han ønsket å bruke og vise fram, men han synes Oslo var litt lite for det formålet. Da jeg åpnet skapet, tenkte jeg at det i alle fall var mulig å få inn litt «cash», sier Kvadsheim til Seoghør.no og fortsetter:

EN HJELPENDE HÅND: Kjendisstylist Jan Thomas vil hjelpe deltaker Marcus med selvtilliten. Her møtes duoen på Jan Thomas Studio i Oslo. Video: TV3 Vis mer Vis mer

- Paradokset var jo at han ikke ville bruke noe av dette, for han måtte ta det med til en plass hvor man satte pris på det. Så det gjorde meg ... litt himmelfallen, kan man si, forteller Kvadsheim.

Fitzgerald erkjenner at han har vært svært slepphendt når det kommer til regninger, men det å skulle selge sine personlige eiendeler, som eksempelvis skoene, satt langt inne.

- Jeremy viser ikke vilje til å gjøre noe som helst. Jeg har egentlig mest lyst til å gå herfra nå, sier Lynum i programmet.

- Trodde jeg hadde milliongjeld

Overfor Seoghør.no forklarer 27-åringen at han føler seg heldig som fikk hjelp av ekspertene. Selv om han opplevde det hele som utfordrende i starten, mener Fitzgerald at det å forholde seg til et budsjett, har gjort hverdagen og økonomien enklere å holde styr på.

- Jeg tar denne hjelpen på alvor, så jeg er ganske fornøyd og veldig glad. Jeg skal få til dette, sier han til Seoghør.no.

Videre forklarer Fitzgerald at han er takknemlig for å sitte igjen med en større forståelse rundt privatøkonomi.

- Jeg lærte ganske mye. Jeg trodde jo jeg hadde en million i gjeld, men jeg hadde bare 270 000, så jeg er ganske fornøyd med det. For meg var det vanskelig å selge unna eiendeler. Jeg har aldri gjort det for å bli kvitt regninger, og bare ventet til jeg har fått lønn i stedet for.

- Har du kjøpt noen nye sko siden ekspertene var på besøk da?

- Nei, jeg har ikke kjøpt noen flere sko. Nå jobber jeg mye og tjener penger, så da betaler jeg regninger, kjøper mat og prioriterer barnebidrag. Mye er i automatisk trekk, som jeg mener er veldig hjelpsomt.

«Luksusfellen» sendes på TV3 i kveld klokken 20.30.

LES OGSÅ: Brukte opp datterens sparepenger på servise

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer