HEDRET: Terje Sporsem mottok den gjeve Stå Opp-rpisen i fjor, og legger ikke skjul på at det har hjulpet å ha på CV'en. Foto: Kirsti Irgens Ertsås, Seher.no
HEDRET: Terje Sporsem mottok den gjeve Stå Opp-rpisen i fjor, og legger ikke skjul på at det har hjulpet å ha på CV'en. Foto: Kirsti Irgens Ertsås, Seher.noVis mer

- Jentene nådde ikke opp!

Terje Sporsem mener Norges kvinnekomikere ikke er gode nok.

Er det for få gode kvinnelige komikere? Stem til høyre.

SEHER.NO: Torsdag kveld var det duket for kåring av årets morsomste nordmann under Stå Opp-prisen som deltes ut i Oslo.

Norges fremste standupkomikere var samlet på Josefines Vertshus for å få med seg utdelingen av Norges morsomste mann.

Zahid Ali var konfransier fro kvelden, mens det var Tom Mathisen og Knut Lystad som delte ut den gjeve prisen til  Jonna Støme.

Stå Opp-prisen er standupkomikernes egen bransjepris, og deles ut hvert år av Reis Deg Komikerklubb. I fjor var det Terje Sporsem som mottok den gjeve prisen, og han legger ikke skjul på at det var en fin hedersbetegnelse å få.

 - Det skader ikke å ha på CV'en at man har vunnet Stå Opp-prisen, nei, forteller Sporsem til Seher.no.

Komikeren avslører at det ikke har vært bare-bare å sitte i juryen og skulle bestemme gårsdagens vinner.

- Vi har vært uenige og måtte gå mange runder, forteller Sporsem, og jurymedlem Sigrid Bonde Tusvik er enig i at det ikke har vært en lett oppgave.

- Vi har kranglet og diskutert, men til slutt har vi kommet fram til en verdig vinner, sier hun til Seher.no. 

De nominerte til Stå Opp-prisen for 2008 var Dagfinn Lyngbø (36), Jonna Støme (30), Dag Sørås (30) og Nils-Ingar Aadne (26). Det var ingen kvinnelige komikere nominert til årets pris.

- Kanskje jentene ikke er gode nok. De nådde ikke høyt nok opp rett og slett. Det er for få jenter i norsk stand-up, sier Sporsem.

- Jeg synes det er trist at det ikke er noen nominerte jenter, men jeg kunne jo ikke nominere meg selv! forklarer Sigrid.

Blondinen synes det er veldig "spesielt" av Sporsem å si at jentene i Norge ikke når opp til Stå Opp-prisen, og mener det er andre grunner til at det ikke var noen kvinner blant de nominerte i år.

- De har ammet! Alle kvinnene har vært hjemme og ammet, og det er vel en menneskerett har jeg hørt...

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Klinte til på Lyngbø-premiere