Jente-trio med stort hjerte for fattige barn

Denne trioen opptrådte sammen på Artistgallaen til Plan og TV2 sist lørdag. Det kommer to av dem til å fortsette med…

SVEISNE DAMER: Hanne Sørvaag (32, t.h.) og Marian Aas Hansen (36) flankerer her islandske Yohanna (21) – jenta som ble nr to i Eurovision Song Contest etter Alexander Rybak for tre år siden. Nå har Yohanna flyttet til Norge for å utvikle karrier Foto: Henning Jensen/Se og Hør
SVEISNE DAMER: Hanne Sørvaag (32, t.h.) og Marian Aas Hansen (36) flankerer her islandske Yohanna (21) – jenta som ble nr to i Eurovision Song Contest etter Alexander Rybak for tre år siden. Nå har Yohanna flyttet til Norge for å utvikle karrier Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: - Jeg er fan av Yohanna. Vi har allerede vært i studio sammen og jobbet. Og har avtalt å jobbe enda mer, sier Hanne Sørvaag (32) om det islandske sangtalentet på bare 21 år.

I 2009 kom Yohanna og Island på andreplass i Eurovision Song Contest – bare slått av Alexander Rybak. Nå har Yohanna tatt med seg kjæresten og flyttet til Norge.

Ville se trær
- Vi flyttet til Kongsvinger for to måneder siden. Jeg er fascinert av trær, og vi har nesten ikke trær på Island. Dessuten tror jeg det kan hjelpe karrieren min å jobbe fra Norge, sier Yohanna.

Sammen med Marian Aas Hansen sang Hanne og Yohanna «Everyone needs a Friend» – akopagnert på piano av Anita Skorgan.

Yohanna var ikke født da Dance With A Stranger hadde en monsterhit med låten, i 1987.

- Jeg visste heller ikke at jeg skulle synge den før i går. Og låten hadde jeg aldri hørt før. Men den er fin, sier Yohanna om låten som de fire jentene tolket på varmt og vart vis.

Fadderbarnet døde
Låtskriver og artist Hanne Sørvaag har selv hatt fadderbarn siden 2004 – en periode da hun selv knapt hadde penger til å forsørge seg selv.

- Historien om mitt fadderskap er dramatisk og trist. Jeg hadde akkurat sendt brev til gutten, da jeg fikk beskjed om at han hadde dødd av en influensalignende sykdom. Noe som aldri kunne skjedd her i Vesten. Han bodde i Burkina Faso. Etter hans død fikk jeg fadderansvar for lillesøsteren hans. Hun har jeg ennå, forteller Hanne.

Sang på grensen
Hanne Sørvaag har ikke bare jobbet med Yohanna. Hun har også en relasjon til Marian Aas Hansen. Iallfall var det meningen at de skulle opptre sammen:

- Vi skulle synge «Sussebass» under «Allsang på grensen». Men innspillingen fant sted rett etter 22. juli i fjor, så vi gjorde om på programmet og sang hver våre låter i stedet. Men Hanne og jeg hadde iallfall en fin kjøretur til Halden sammen, forteller Marian.

Davy og Daniel på rekordjakt
Davy Wathne og Daniel Nannskog satt i telefonen i ett kjør under Artistgallaen på TV2 lørdag.

- Det var helt sykt. Vi hadde ikke én pause fra vi satte oss ned til vi reiste oss igjen, to og en halv time senere. Vi ble nedringt av folk som ville være faddere, forteller Davy Wathne.

I regi av Plan ble nordmenn oppfordret til å tegne fadderskap med barn fra fattige land.

Og TV-seerne tok til de grader oppfordringen. Resultatet ble 8.000 nye fadderskap på to og en halv time. 121.000 barn i fattige land blir nå støttet av norske givere gjennom Plan.

Roste de som ringte
Daniel Nannskog har selv ingen fadderbarn – bare egne barn.

- Men jeg kommer til å skaffe familien et fadderbarn, sier han.

Tidligere på dagen lørdag, ble Daniel Nannskog kåret til Stabæks beste fotballspiller noensinne. Da han satte seg ned i telefonpanelet, tok den svenske fotballstjernen med seg den gode følelsen når folk ringte:

- Det kjentes godt å sitte der. Jeg følte at jeg ville inspirere dem som ringte. Så jeg sa til alle som tegnet fadderskap: «Nå kan du være stolt av deg selv!»

Stem på «Årets TV-navn» 2012 og vær med i trekningen av et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner her!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer