- Jens fører folk bak lyset

Erna Solberg går hardt ut mot statsministerens økonomiske retorikk.

KLAR OPPFORDRING: Høyre-leder Erna Solberg reagerer på statsminister Jens Stoltenbergs fremstilling av den økonomiske situasjonen i andre europeiske land. Her er de to avbildet før en partilderdebatt i Stortinget i august i fjor. Foto: SCANPIX
KLAR OPPFORDRING: Høyre-leder Erna Solberg reagerer på statsminister Jens Stoltenbergs fremstilling av den økonomiske situasjonen i andre europeiske land. Her er de to avbildet før en partilderdebatt i Stortinget i august i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Høyre-leder Erna Solberg (50) beskylder Ap-statsminister Jens Stoltenberg (52) for å bedrive et uærlig spill når han snakker om kriserammede Europas økonomi.

- Jens prøver å tegne et bilde av verden som ikke stemmer. Han prøver å male det slik at han er den eneste som skjønner økonomisk politikk. Slik er det ikke, sier Solberg til VG.

Opposisjonspolitikeren mener at statsministeren langt på vei fører nordmenn bak lyset i sin omtale av den europeiske finanskrisen. 50-åringen påstår at Stoltenberg nemlig forsøker å fremme seg selv. Det er spesielt statsministerens kritikk av det lave skattenivået i enkelte europeiske land Solberg reagerer på.

- Jeg oppfordrer ham til å være litt ærligere. Han bør innrømme at de har støttet og rost politikk som ikke virket og han bør være ærligere på at skattemoralen er et større problem enn skattenivå i landene han bruker som grelle eksempler, understreker hun overfor VG.

Det har ikke lykkes VG å få noen kommentar fra Stoltenberg lørdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det største jeg har opplevd  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer