Jennys mamma fikk hetta av brudekjolespørsmål

- Det hadde vært trist om jeg ikke hadde fått vært med på det, sier Janicke Ebbing.

SEOGHØR.NO: I april giftet skuespiller og designer Jenny Skavlan (28) seg med «Klovner i kamp»-medlem Thomas «Fingern» Gullestad (33) under en original og personlig vielse på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo.

Mandag denne uken lanserte Skavlan sin egen nettside Jennyskavlan.com, der hun blant annet blogger og lager mote-TV, og gir fansen tips og råd om redesign og gjenbruk.

ELEGANT: Jennys tidløse håroppsats var laget av frisør Linn Jøssang Helgeland. Den store chignon-knuten av løshår var pyntet med blomsten «brudeslør». Sminken var lagt av Tone Damlis faste sminkør Anne-Grethe Starheim på salongen Gevir. Foto: Se og Hør
ELEGANT: Jennys tidløse håroppsats var laget av frisør Linn Jøssang Helgeland. Den store chignon-knuten av løshår var pyntet med blomsten «brudeslør». Sminken var lagt av Tone Damlis faste sminkør Anne-Grethe Starheim på salongen Gevir. Foto: Se og Hør Vis mer

Jenny og moren Janicke Ebbing (56), som er utdannet kostymedesigner, samarbeidet om å designe Jennys brudekjole, og i den første videoen som er lagt ut på nettsiden tar hun med oss bak i kulissene under prosessen.

Se hele brudekjolevideoen på Skavlans nettside!

Ebbing avslører at spørsmålet om å hjelpe datteren med å designe brudekjolen var en utfording:

- Først så fikk jeg litt hetta, og tenkte at det er lenge siden jeg har sydd noe så fint. Men Jenny er sånn som sier: «Det går mor, det er ikke noe problem». Jeg synes det hadde vært veldig trist om jeg ikke hadde vært med på det.

- Hun knuser alle

Den hvite kreasjonen fikk mye oppmerksomhet da Jenny ankom seremonien i vår, og har høstet mye skryt fra både moteeksperter og 28-åringens kjendisvenner:

- Hun knuser alle. Hun så helt nydelig ut og man begynner å grine bare man ser på henne. Så fin er hun, sa programleder Live Nelvik til Seoghør.no etter vielsen.

STORT ØYEBLIKK: Pappa Jørgen Skavlan fortalte til Se og Hør at han har visst helt siden Jenny var liten at mor og datter skulle samarbeide om brudekjolen. Her er Skavlan og kona Janicke Ebbing fotogravert utenfor kulturkirken Jakob i Oslo, hvor bryllupsfesten ble holdt. Foto: Se og Hør
STORT ØYEBLIKK: Pappa Jørgen Skavlan fortalte til Se og Hør at han har visst helt siden Jenny var liten at mor og datter skulle samarbeide om brudekjolen. Her er Skavlan og kona Janicke Ebbing fotogravert utenfor kulturkirken Jakob i Oslo, hvor bryllupsfesten ble holdt. Foto: Se og Hør Vis mer

Også skuespillervenninnen Gitte Witt var imponert:

- Hun var akkurat det jeg tenkte…uslåelig vakker. Kjolen var veldig Jenny og veldig unik, fortalte hun til Seoghør.no.

Benyttet seg av NRK-kostymelageret

Videre i videoen forteller Jenny at kjolen er satt sammen av stoffer og blonder hentet fra flere forskjellige steder:

- Det er redesign på mange måter. Den er satt sammen av én Fretex-kjole, silke fra London, litt blonder fra nettet og litt fra NRK-kostymelageret.

Jenny har ved en rekke anledninger samarbeidet med Fretex i forbindelse med redesign-prosjekter. Fretex har satt i gang en storsatsing på mer gjenbruk av klær, og arrangerer gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen i helgen.

Kronprinsesse Mette-Marit har donert bort flere plagg fra luksusgarderoben sin, som Jenny Skavlan har fått æren av å redesigne.

FLOTT PAR: 26. april giftet Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad seg under en original og personlig vielse på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Foto: Se og Hør
FLOTT PAR: 26. april giftet Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad seg under en original og personlig vielse på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Foto: Se og Hør Vis mer

Ikke overrasket

Samarbeidsprosjektet mellom mor og datter overrasket ikke ektemann og far Jørgen Skavlan, og da Se og Hør møtte han på bryllupsdagen 26. april fortalte han stolt:

– Jeg visste allerede da Jenny var to år at det kom til å skje. Så det var ingen overraskelse! 

I tillegg til å være utdannet kostymedesigner er også mamma Janicke Ebbing kunstner, og har også bidratt med en hjelpende hånd til Jennys «Syom»-bøker.

Det er ingen tvil om at Jenny Skavlan med sine «syom»-prosjekter har satt i gang en redesign-revolusjon i Norges land, og ektemannen Thomas har tidligere fortalt til Se og Hør at han er imponert av sin hardtarbeidende kone:

- Jeg er stolt av henne hver dag, jeg. Stolt over at hun skaper noe håndfast. Hun er et bra forbilde.

LES OGSÅ: Jenny og Fingern dro på hemmelig bryllupsreise