Jenny strålte på sin store dag

Jenny Skavlan og moren Janicke har sammen designet brudekjolen. Blomsterdekoren kom fra Fretex!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Programleder og skuespiller Jenny Skavlan (27) strålte om kapp med solen da hun ankom sitt eget bryllup på Norsk Design- og Arkitektursenter lørdag ettermiddag.

Det har vært store forventninger til Skavlans brudekjole - og hun skuffet ikke! Iført en elegant, høyhalset kjole med blomsterapplikasjoner og åpen rygg var Jenny vakrere enn noensinne.

Kjolen hadde hun selv designet i samarbeid med moren Janicke Ebbing, som er kostymedesigner. Blomsterdetaljene er hentet fra en Fretex-kjole - typisk for redesign-forkjemperen Jenny! Søm er gjort i samarbeid med skredderen Kari Evjan.

- Jeg har designet den sammen med min kjære mor. Vi brukte kanskje et halvt år på kjolen, fortalte den vakre bruden til Se og Hør.

27-åringen ankom lokalet ved Akerselva i Oslo i en veteranbil av merket Bentley.

MED PAPPA: Pappa Jørgen Skavlan førte datteren Jenny inn i kirken.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MED PAPPA: Pappa Jørgen Skavlan førte datteren Jenny inn i kirken. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Nervene kom akkurat nå, meddelte hun da hun steg ut av det elegante kjøretøyet.

Programlederen smilte fra øre til øre før hun gikk inn dørene for å møte sin tilkommende ektemann. Hun ble ført inn i lokalet av sin far, Jørgen Skavlan.

- Det er veldig hyggelig og veldig rart å gifte bort datteren sin, fortalte NRK-legen til Se og Hør.

Som Se og Hør tidligere har avslørt har Jenny og Thomas «Fingern» Gullestad (33) snudd opp-ned på bryllupet. Paret gifter seg i en ombygd industrihall på Norsk Design- og Arkitektursenter ved Akerselva i Oslo. Etter seremonien forflytter brudefølget seg til nabobygget, Kulturkirken Jakob, der det blir fest.

Designet kjolen selv

Skavlan ble i 2012 ble kåret til årets best kledde kjendiskvinne av Jan Thomas. Hun har utallige ganger blitt hyllet for sin motesans og har oppfordret til gjenbruk med sine «Sy om»-bøker.

Tidligere i år avslørte hun at det er vintageelementer i brudekjolen.

GLAMORØS: Jenny Skavlans brudekjole var tekkelig, men samtidig oppsiktsvekkende. Det vårlige temaet gikk igjen i brudebuketten. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
GLAMORØS: Jenny Skavlans brudekjole var tekkelig, men samtidig oppsiktsvekkende. Det vårlige temaet gikk igjen i brudebuketten. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Som Se og Hør avslørte for noen uker siden, inneholdt kjolen elementer fra et Fretex-plagg. Nærmere bestemt er det blomster- og blondedetaljene på brudekjolen som kommer fra en Fretex-kjole.

Den vakre bruden var naturlig sminket, og håret var satt opp og dekorert med små blomster som matchet brudebuketten. Det er Anne-Grethe Starheim, Tone Damlis venninne, som har stått for make-upen, mens Linn Jøssang Helgeland på Gevir har fikset frisyren.

Celebert selskap

I tillegg til Skavlans profilerte familie har Jenny og «Fingern» mange kjendisvenner.

KREATIV DUO: Jennys mor Janicke Ebbing har vært med å designe brudekjolen til datteren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KREATIV DUO: Jennys mor Janicke Ebbing har vært med å designe brudekjolen til datteren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Jennys onkel, talkshowkongen Fredrik Skavlan, ankom bryllupet sammen med skuespillerforloveden Maria Bonnevie.

Skuespiller Gitte Witt, komiker Odd-Magnus Williamson og kollegaen Henrik Thodesen, artist og «Idol»-dommer Esben Selvig, moteredaktør Vanessa Rudjord og skuespiller Pia Tjelta var noen av gjestene lørdag.

Tjelta, som selv nylig debuterte som kjoledesigner, hyllet brudekjolen.

Kjole i fokus

Under planleggingen av bryllupet gjorde Jenny det klart at brudekjolen var en viktig prioritering.

– Brudekjolen står på toppen av lista – ikke gjestelisten eller borddekkingen, har hun tidligere sagt til Se og Hør.

Også brudgommen var standsmessig kledd. Tidligere denne uken avslørte «Fingern» på Instagram at han ville bære en dress fra toppdesigneren Tom Ford på den store dagen.

- Tom og jeg er klare for å gifte oss med Jenny Skavlan, skrev han som kommentar til bildet av en dresspose fra det eksklusive merket.

Da han ankom bryllupslokalene lørdag ettermiddag, så han stilig - og overraskende avslappet - ut i sin midnattsblå dress og retrosolbriller.

Se video av brudeparet her:

Delte bilder fra planleggingen

Skavlan har holdt detaljene om kjolen skjult fram til den store dagen, men onsdag la hun ut et bilde på Instagram som avslørte at hun holdt på å forberede brudestasen.

– Fire dager igjen, skrev Jenny under et bilde av et lyseblått målebånd sammen med blomster, sløyfer og silkebånd i hvitt. Hun avsluttet meldingen med en «emoji», et ikon, av en brud med hvitt slør.

Tre dager før bryllupet la 27-åringen ut bilde av det planlagte skotøyet - et par høye hæler til seremonien og et flatt par til dansegulvet.

- Brudesko og dansesko klare for å maltrakteres på dansegulvet, skrev Jenny som tydeligvis satser på å svinge seg til de sene nattetimer.

LES OGSÅ: Her er Tones lykkeønskning til Jenny

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer