Thomas «Fingern» Gullestad:

Jenny Skavlan kjøpte hus uten ektemannen

- Jeg stod oppe på fjellet og holdt mobilen i været og prøvde å få fulgt med på budrunden, sier Thomas Gullestad.

STOLTE PÅ KONA: Thomas Gullestad overlot til Jenny Skavlan å kjøpe hus, da han var på innspilling av filmen «Den 12. mann». Foto: Andreas Fadum
STOLTE PÅ KONA: Thomas Gullestad overlot til Jenny Skavlan å kjøpe hus, da han var på innspilling av filmen «Den 12. mann». Foto: Andreas Fadum Vis mer

(Se og Hør): I disse dager er Thomas «Fingern» Gullestad (37) aktuell i hovedrollen som Jan Baalsrud i «Den 12. Mann». Filmen har premiere 25. desember, og da 37-åringen onsdag møtte pressen under pressetreff for filmen, la han ikke skjul på at han er svært stolt over det han er en del av.

Tidligere har han snakket om en den drastiske forandringen han måtte gjennom for å komme inn i rollen, og tidligere i år ble det kjent at Thomas og kona Jenny Skavlan (31) hadde kjøpt seg hus.

Hadde ikke dekning

37-åringen forteller imidlertid at han ikke var særlig stor del av huskjøpet, men at kona gjorde det helt på egenhånd.

- Jenny kjøpte det mens jeg stod langt oppe på fjellet hvor det ikke var mobildekning. Jeg stod og holdt mobilen i været og prøvde å få fulgt med på budrunden, forteller han til Se og Hør, og legger til at det ikke gikk helt som planlagt.

- Fra omtrent klokken ni, da budrunden begynte, til jeg var ferdig på innspilling og nede igjen i en varmestue hvor jeg hadde én prikk med dekning, i fem-tiden, så hadde vi kjøpt hus, sier han og ler.

Saken fortsetter nedenfor.

Ofret familietid

Til tross for at Thomas gleder seg over at premieren på «Den 12. Mann» nærmer seg, legger han ikke skjul på at det var hardt å være borte fra kona og deres datter, Åse.

- Det var skikkelig kjipt, men det var ikke kjipt da jeg var på innspilling, for da var jeg så fokusert på det jeg skulle gjøre og det går så fort at man ikke har tid til å tenke på noe annet, men så snakket vi på FaceTime, men det kunne vi nesten droppet å gjøre for det ble nesten verre å se dem, forklarer han og fortsetter:

- Først da jeg kom hjem så tenkte jeg at «tenk at jeg ofrer det her, den fine, lille familien min for å lage film». Men så er det verdt det også på en merkelig måte, sier 37-åringen.

Selv om det for Gullestad ikke var stas å være borte fra familien, forteller han at dette er det største han har gjort jobbmessig.

- Dette er det største jeg noensinne har gjort karrieremessig, og det er en fantastisk historie som berører mange, og da er det meningsfylt å gjøre det.

- Hadde det vært «Fangene på Fortet», så hadde det kanskje ikke føltes like bra, sier han og ler.

Saken fortsetter nedenfor.

VOKSENLIVET: Jenny Skavlan forteller på «Stian Blipp Show» at livet med barn, ektemann og hus er vanskelig å ta innover seg. - Til folk på 19 år sier jeg «folk på vår alder», sier sydronninga. Video: TV 2 Vis mer

Fikk en datter

Våren 2014 giftet Jenny og Thomas seg, og hadde et unikt drømmebryllup i et gammelt industrilokale.

Og to år og to dager senere kom vesle Åse til verden. Mange ble overrasket da paret valgte et tradisjonelt, norsk navn til sin førstefødte.

Til Se og Hør har Jenny tidligere avslørt at datteren er oppkalt etter sin oldemor på farssiden. Og eventuelle betenkninger rundt navnevalget ble raskt blåst bort.

Et av forbildene hennes er nemlig artist og tidligere kulturminister Åse Kleveland.

- Mormoren til Thomas het Åse, så det er hans families navn. Jeg tenkte «Åse, Åse, Åse», men så kom jeg på Åse Kleveland. Og da var det «Ja, det går bra», sa Jenny.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg var solgt

Tidligere har 31-åringen skrevet et blogginnlegg om hvordan hun og ektemannen møttes.

I innlegget «Livet som hip hop-frue» avslørte hvordan forholdet begynte.

Den vakre programlederen fortalte at hun aldri hadde hørt om «Fingern», men fikk fra studievenner i København vite at han var med i bandet Klovner i Kamp.

«Da både Thomas og jeg begge var i Oslo en helg, tok jeg sjansen og takket ja til en date. Noe som skulle vise seg å være en folksom date».

Gullestad tok nemlig med seg Jenny på lunsj sammen med de andre i bandet. Mens Skavlan i kledde seg «sneakers og hip hop-klær», tok stevnemøtet en overraskende vending på selveste Grand Café.

«Der, mellom inntak av te og karbonadesmørbrød, fortalte gutta om beinharde interesser som jazz, hester, danske juletallerkner, flyskrekk og angstanfall. De var kanskje ikke de drittøffe hip hop’erne jeg hadde sett for meg, men jeg var solgt».

Jenny og Thomas har vært sammen siden 2008.

LES OGSÅ: Kysset gikk ikke helt som planlagt