Jenny Skavlan fikk miljøpris

Den velkledde programlederen ble hedret på Kjendisgallaen. Bli med «behind the scenes» på fotoshoot

SEOGHØR.NO: Store deler av Kjendis-Norge var samlet til fest da Se og Hør mandag kveld arrangerte Kjendisgallaen 2014 på Chat Noir i Oslo. For første gang ble «Årets grønne pris» delt ut.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (47) overrakte prisen til en lykkelig Jenny Skavlan (28). Sundtoft kom selv på scenen i sin gamle redesignede brudekjole.

GRØNN PRIS: Jenny Skavlan fikk pris for sin iver etter gjenbruk.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GRØNN PRIS: Jenny Skavlan fikk pris for sin iver etter gjenbruk. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Å bruke gamle klær på nytt er det morsomste jeg vet. Det er også bærekraftig. Husk at det er mange morsomme historier i de klærne dere finner på loftet, sa Skavlan fra scenen.

Til Se og Hør utdyper hun.

- Det føles veldig kult. «Årets grønne pris» har jo ikke blitt delt ut før, så det er veldig stas å være den første som får den. Det er veldig gøy at det jeg er så opptatt av, blir lagt merke til og verdsatt, sier Jenny, som i tillegg til å være skuespiller og programleder er en dedikert hobbysyerske.

Det er nettopp hennes evne til å kle seg på miljøvennlig vis som trekkes fram i begrunnelsen signert Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad og Motepoliti Jan Thomas.

– Jenny er en ivrig misjonær for grønn mote og beviset på at man kan være moteriktig på miljøvennlig vis. Hun brenner for redesign og bruktkjøp, og er en stor inspirasjon for både unge og voksne «fashionistaer», lyder dommen fra Se og Hørs jury.

MOTEPARADE: Jenny Skavlan har hatt et særdeles velkledd år - og de fleste antrekkene har vært miljøvennlige. Fra venstre: Vintage blondekjole tidligere eid av Gloria Swanson, hvit vintagekjole fra Karl Lagerfeld, dekorert Balmain-kjole funnet på Fretex, vintage-kimono kjøpt i København, omsydd Fretex-kjole og brudekjole dekorert med blonder fra Fretex-kjole.  Foto: Se og Hør
MOTEPARADE: Jenny Skavlan har hatt et særdeles velkledd år - og de fleste antrekkene har vært miljøvennlige. Fra venstre: Vintage blondekjole tidligere eid av Gloria Swanson, hvit vintagekjole fra Karl Lagerfeld, dekorert Balmain-kjole funnet på Fretex, vintage-kimono kjøpt i København, omsydd Fretex-kjole og brudekjole dekorert med blonder fra Fretex-kjole. Foto: Se og Hør Vis mer

I morgendagen Se og Hør ser du bildene fra fotoshooten med årets vinner.

Jenny Skavlan ble fotografert i tropiske omgivelser i Victoriahuset på Botanisk hage i Oslo. I videoen øverst i saken får du bli med i kulissene under fotoshooten, som fant sted i 28 graders varme og 80 prosent luftfuktighet.

– Det er fantastiske omgivelser. Det er veldig kult å ta bilder her, sier Jenny til Seoghør.no mens regnet trommer på glasstaket i drivhuset.

– Jeg vil inspirere unge jenter til å tenke litt mer på forbruket sitt. Tenke at det er masse muligheter i å sy om klær og handle brukt. Klær blir mer og mer tilgjengelig, mens det får mindre og mindre verdi, forklarer Jenny som i fjor hadde shoppestopp i seks måneder i fjor.

FORAN KAMERA: Det var varmt og klamt da Jenny Skavlan poserte for fotograf Truls Qvale på Botanisk hage i Oslo.   Foto: Hanne Kathrine Bratholt
FORAN KAMERA: Det var varmt og klamt da Jenny Skavlan poserte for fotograf Truls Qvale på Botanisk hage i Oslo. Foto: Hanne Kathrine Bratholt Vis mer

– Har du selv dårlig miljøsamvittighet for noe?

– Alle har nok litt dårlig miljøsamvittighet når man ser på de store tallene. Jeg bor midt i byen så jeg ser mye forurensning, men stort sett sykler eller går jeg, jeg resirkulerer og handler mye brukt. Men alle har ting de kan forbedre – det har nok jeg og.

– Som hva da?

– Jeg burde sikkert ikke kjøre bil i det hele tatt. Hvis jeg skal kjøre et sted burde jeg putte flere inn i bilen, ta følge med andre. Det er masse! Masse! Men man må begynne et sted, sier Skavlan i videointervjuet øverst i saken.

LES OM JENNY HER: «Årets best kledde»-bilaget følger gratis med ukens Se og Hør.
LES OM JENNY HER: «Årets best kledde»-bilaget følger gratis med ukens Se og Hør. Vis mer

Jenny har skapt overskrifter med sine miljøvennlige antrekk en rekke ganger i år. Det startet allerede i januar da hun stilte på Costume Awards i en omsydd vintagekjole tidligere eid av Hollywood-divaen Gloria Swanson. I februar besøkte hun en ungdomsskole i Moss for å fortelle om bruktkjøp og hvordan hun sydde sin egen kjole til skoleballet. I april giftet hun seg med Thomas «Fingern Gullestad» iført en egendesignet brudekjole dekorert med Fretex-blonder. Og i september dro hun på Gjenbruksturne med selveste kronprinsesse Mette-Marit, etter å ha sydd om to kongelige kjoler som ble solgt til inntekt for Fretex. 

Kjøp Se og Hør for å se bildene fra fotoshooten og lese det fulle intervjuet med Jenny Skavlan. «Årets best kledde»-bilaget følger gratis med bladet, som er i salg fra tirsdag 11. november!

LES MER: Kathrine Sørland er årets best kledde kvinne

Se opptak av den røde løperen på Kjendisgallen her: