Jenny Jenssen vil hedre Liv Marit Wedvik på «Skal vi danse»-parketten

- Hun var en solstråle som ble borte, sier Jenny Jenssen om sin avdøde venninne og artistkollega, som selv svingte seg foran kameraene for ni år siden.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av mai i fjor kom den triste nyheten om at countryartisten Liv Marit Wedvik hadde omkommet i en drukningsulykke, bare 45 år gammel.

En rekke profiler i norsk kulturliv uttrykte sorg og sjokk etter den populære artistens brå død.

Blant Liv Marits venner og nære kolleger er også vokalist og artist Jenny Jenssen (52). De to var en periode på samme plateselskap og slapp plata «Country Jul» i 2003 sammen med Heidi Hauge (48). 

Nå er Jenny Jenssen aktuell i TV 2 konkurranse «Skal vi danse», det samme programmet Liv Marit Wedvik deltok i for ni år siden.

Se video øverst i saken!

Overfor Seoghør.no minnes hun venninnens tragiske bortgang:

- Det var bare helt forferdelig. Jeg var i Nord-Norge når jeg fikk vite det, og det… Altså, det er bare: Det som ikke skal skje, det skjer. Så det er jo en sånn solstråle som ble borte. Og det er det som er livet altså, man vet ikke hva morgendagen bringer, man vet ikke hva dagen bringer. Så det er bare så utrolig trist, sier Jenssen åpenhjertig i dag.

JOBBET SAMMEN: I 2003 gav Jenny Jenssen og Liv Marit Wedvik ut plata «Country Jul» sammen med Heidi Hauge (foran t.v). Her er trioen avbildet hjemme hos Liv Marit sammen med daværende manager Arvid Berge.  Foto: Werner Juvik/ Sigbjørn Vedeld/ Se og Hør
JOBBET SAMMEN: I 2003 gav Jenny Jenssen og Liv Marit Wedvik ut plata «Country Jul» sammen med Heidi Hauge (foran t.v). Her er trioen avbildet hjemme hos Liv Marit sammen med daværende manager Arvid Berge. Foto: Werner Juvik/ Sigbjørn Vedeld/ Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Vil komme like langt

Da Liv Marit Wedvik var med i «Skal vi danse» i 2007, danset hun og dansepartneren Asmund Grinaker seg helt til femteplass i konkurransen. Jenny Jenssen var også aktuell til den sesongen, men måtte den gang trekke seg.

Jenny, som deltar årets sesong av TV 2-programmet med Glenn Jørgen Sandaker (33) som partner, håper å hedre sin avdøde artistkollega ved å gjøre en spesielt god innsats på parketten.

- Hun Liv Marit var jo også med på «Skal vi danse», og hun gjorde det jo veldig, veldig bra. Så… jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme like langt! Og kanskje enda lengre, understreker Jenssen overfor Seoghør.no.

- Det er jo en som er borte. Men minnene og musikken er jo der, legger hun tankefullt til.

Saken fortsetter under bildet.

FØLGER I LIV MARITS FOTSPOR: I 2007 deltok Liv Marit Wedvik i «Skal vi danse» sammen med Asmund Grinaker. Nå, ni år senere, er Jenny Jenssen klar for å gi alt på parketten sammen med Glenn Jørgen Sandaker. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør, Espen Solli/ TV 2
FØLGER I LIV MARITS FOTSPOR: I 2007 deltok Liv Marit Wedvik i «Skal vi danse» sammen med Asmund Grinaker. Nå, ni år senere, er Jenny Jenssen klar for å gi alt på parketten sammen med Glenn Jørgen Sandaker. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør, Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Går inn i en boble

Dansepartner Glenn Jørgen skryter på sin side av Jennys innsats på trening. Han forteller at hun også er veldig flink til å jobbe med dansen de timene de ikke trener sammen.

- Hun skriver treningsdagbok og er superivrig. Det kommer noen meldinger i løpet av kvelden: «Nå husker jeg ikke, åssen var det trinnet igjen? Er det sånn og sånn, er det hæl eller tå?». Det er helt imponerende, sier han til Seoghør.no.

Selv om Jenny Jenssen har Liv Marit Wedviks «Skal vi danse»-deltakelse i bakhodet, tenker hun ikke at hun danser i hennes ånd når hun er på trening:

- Nei, altså, jeg går vel mye inn i min egen boble. Og vi har jo alle sammen mistet. Både nære og kjære og litt fjerne, så... Alle skal jo gjøre det, før eller senere. Så man må på en måte stenge ute de tingene og gå inn i denne dansebobla og glede seg over alt det positive som man opplever akkurat da. Jeg tror jeg er veldig flink til å gjøre det, på alle måter, sier hun.

Se kjendisvennene minnes Liv Marit i videoen nedenfor:

- Hun var en jente som levde

Det var den 23. mai 2015 Liv Marit Wedvik omkom i en drukningsulykke i Risør. En drøy uke senere, den 2. juni, tok familie og venner farvel med artisten da hun ble stedt til hvile ved Gjerpen kirke i Skien.

Liv Marits ektemann, Kjetil Bergan, fortalte om sorgen og savnet til Se og Hør i fjor sommer:

- Tiden etter begravelsen har vært tøff og vanskelig, men livet må gå videre, sa han den gang.

I dag, et drøyt år etter at countryartisten brått ble revet vekk, har Jenny Jenssen flere gode minner om Liv Marit å se tilbake på:

- Hun hadde en herlig latter og et fantastisk smil. Hun var jo ei jente som levde! Og som levde intenst, som var veldig til stede. Og det er klart, da er det en blomst som er plukka, og det… Og sånn er det jo! De beste blomstene blir plukka først, sier Jenssen til Seoghør.no.

POPULÆR ARTIST: Liv Marit Wedvik gav ut flere album i løpet av sin karriere. Her er hun avbildet i forbindelse med lanseringen av «Riding out the storm» i 2006.  Foto: NTB scanpix
POPULÆR ARTIST: Liv Marit Wedvik gav ut flere album i løpet av sin karriere. Her er hun avbildet i forbindelse med lanseringen av «Riding out the storm» i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Høstens sesong av «Skal vi danse» har premiere på TV 2 lørdag klokken 19.30.

LES OGSÅ: Smelter alle med babybilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer