Jenny er sangfestens motedronning

Jenny Skavlan strålte i gull under Melodi Grand Prix-finalen lørdag kveld.

BEST KLEDD: For to år siden ble Jenny Skavlan kåret til best kledde kvinne av Jan Thomas, og under semifinalene og finalen i Melodi Grand Prix har hun strålt fra scenen i vakkert design. Foto: Stella Pictures
BEST KLEDD: For to år siden ble Jenny Skavlan kåret til best kledde kvinne av Jan Thomas, og under semifinalene og finalen i Melodi Grand Prix har hun strålt fra scenen i vakkert design. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sceneantrekkene har alltid spilt en stor rolle i Melodi Grand Prix - fra slengbukser på 1970-tallet til Bobbysocks uforglemmelige paljettjakker.

Og det er ikke bare artistene som skal skinne på scenen. Sangkonkurransen har virkelig fått en motedronning i programleder Jenny Skavlan (27), som både i fjor og i år har sett ut som en superstjerne i hver sending.

Endrer kjolene

I tre semifinaler har Jenny strålt på scenen i flott design. I første semifinale bar hun en kremhvit silkekjole med broderier. Kjolen var fra luksusmerket Balmain, men kjøpt på Fretex. Enkelte detaljer var selvsagt endret for å gjøre den perfekt for Jenny.

FØRSTE SEMIFINALE: I Folketeateret var Jenny søt i denne hvite silkekjolen fra Balmain.  Foto: Stella Pictures
FØRSTE SEMIFINALE: I Folketeateret var Jenny søt i denne hvite silkekjolen fra Balmain. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Den er bare lagt litt opp, også har jeg «pædda» den litt for å gi den litt mer shwung over silhuetten. Det er det kostymedamene hos NRK som har gjort. Jeg er med og planlegger, og så blir det gjort for meg. Det er veldig luksus, for jeg er vant til å sy disse selv, fortalte Skavlan til Se og Hør.

Nærmere bestemt er det NRKs kostymedesigner Lani Egede-Nissen som designer antrekkene, mens systuen på NRK syr eventuelle justeringer og tilpasninger.

Det ble mer sexy under den andre semifinalen i en trang sort silkekjole med åpen rygg. 

ANDRE SEMIFINALE: Medprogramleder Erik Solbakken ble stilt i skyggen av Skavlan i lang sort kjole. Foto: FameFlynet Norway
ANDRE SEMIFINALE: Medprogramleder Erik Solbakken ble stilt i skyggen av Skavlan i lang sort kjole. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

I nest siste sending før finalen ledet hun sendingen i en kjole med metalliske detaljer fra Burberry.

TREDJE SEMIFINALE: Jenny Skavlan i en kjole fra Burberry. Foto: FamFlynet Norway
TREDJE SEMIFINALE: Jenny Skavlan i en kjole fra Burberry. Foto: FamFlynet Norway Vis mer

Ballets dronning

I finalen lørdag kveld så Skavlan ut som ballets dronning i et sort skjørt med broderte gullblomster og en utringet magetopp med påsydde gullblomster. Det blir et kjoleskift for den vakre programlederen. 27-åringen har nemlig også en fotsid blå paljettkjole klar før finalen i Oslo Spektrum.

- Vi har spart de kjolene som gjør mest ut av seg til slutt. Vi trengte noe som ikke forsvinner på en så stor scene, forteller hun til Se og Hør.

Både Jennys jobb som programleder og antrekket får gode tilbakemeldinger fra NRKs seere på Twitter.

- Nydelig kjole på Jenny Skavlan i kveld, twitrer én seer om Skavlans første antrekk.

- Kjolen til Jenny Skavlan er litt sånn «Madonna-på-coveret-til-Like a Virgin-albumet-aktig». Liker det, skriver en annen.

- Kjolen til Jenny Skavlan er noe av det fineste jeg har sett på lenge.

- Jenny Skavlan er så pen at at jeg får vondt, mener en fan.

Mote er en av programlederens store interesser og hun har gjort stor suksess med sine sy om-prosjekter som også har resultert i to bøker.

I 2012 ble hun kåret til årets best kledde kjendiskvinne av stylist Jan Thomas Mørch Husby.

FINALEN: Jenny strålte i sort skjørt med gullbroderier og magetopp lørdag kveld.  Foto: FameFlynet Norway
FINALEN: Jenny strålte i sort skjørt med gullbroderier og magetopp lørdag kveld. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Syr brudekjolen selv?

Sy-talentet kommer nok også til nytte før Skavlan gifter seg med kjæresten Thomas «Fingern» Gullestad lørdag 26. april. Og det er knyttet stor spenning til brudekjolen som Jenny har sydd selv.

Paret har vært sammen siden 2008 og forlovet seg for to år siden. Paret planlegger et utradisjonelt bryllup i sentrum av Oslo. Vielsen vil være i en ombygd industrihall på Norsk Design- og Arkitektursenter ved Akerselva.

LES OGSÅ: Jenny snur opp ned på bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer