Jennifer tok med storesøsteren på prisutdeling

Jennifer og Julia Hudson vant pris for sitt veldedige arbeid etter familiens mordtragedie.

HJELPER BARN: Etter at moren, broren og nevøen ble drept i 2008 har Jennifer Hudson dedikert mye tid til å hjelpe vanskeligstilte barn.  Foto: FameFlynet
HJELPER BARN: Etter at moren, broren og nevøen ble drept i 2008 har Jennifer Hudson dedikert mye tid til å hjelpe vanskeligstilte barn. Foto: FameFlynet Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter at Hudson-familien i 2008 ble rammet av en fryktelig tragedie, der tre av Jennifer Hudsons (32) nærmeste mistet livet, har hun dedikert mye av tiden til sin veldedige stiftelse som jobber for å bedre barns hverdag i Chicago.

Under People’s Choice Awards onsdag kveld fikk Jennifer pris for sitt humanitære arbeid. Hun tok imot prisen sammen med søsteren Julia som også jobber med stiftelsen.

- Jeg må først si det jeg sa da jeg vant Oscar - se hva Gud kan gjøre! Moren min lærte oss at uten familie har du ingen ting, og vi er alle i familie. Det som skjer med andre, skjer med oss og det er viktig å kunne gjøre en forskjell. Det er én ting å være kjendis og ha makt, men det betyr ingenting hvis man ikke hjelper andre, sa Jennifer da hun tok imot prisen og mottok 600 000 kroner til stiftelsen Julian D. King.

Har tilgitt gjerningmannen

Julia var også med opp på scenen og aksepterte prisen. Det var hennes syv år gamle sønn Julian som for seks år siden var et av ofrene da eks-mannen William Balfour gikk amok og drepte Julian, og Hudsons mor og bror.

SAVNER NEVØEN: Syv år gamle Julian King ble brutalt drept av morens eks-kjæreste i 2008.  Foto: All Over Press
SAVNER NEVØEN: Syv år gamle Julian King ble brutalt drept av morens eks-kjæreste i 2008. Foto: All Over Press Vis mer

Nå jobber Jennifer for å hindre at andre ender opp i en lignende situasjon og gjør det hun kan for å bedre barns hverdag - spesielt i utsatte områder i hjembyen Chicago.

Hudson fortalte i et intervju med Oprah Winfrey at hun har tilgitt gjerningsmannen.

- I bunn og grunn føler jeg at det ikke er hans skyld. Den handler om hvordan han ble oppdratt. Vi prøvde å tilby ham kjærlighet, men han var allerede så ødelagt at han ikke kunne se det selv, har hun tidligere uttalt.

Hudson fikk amerikanernes oppmerksomhet da hun i 2004 kom på syvende plass i «American Idol». To år senere ble hun verdensberømt etter rollen i «Dreamgirls», der hun vant Oscar for beste birolle. I 2008 spilte hun i den første «Sex and the city»-filmen som Carrie Bradshaws assistent. I fjor opptrådte hun under Nobelkonserten i Oslo.

LES OGSÅ: Familiedrama for David Beckham