Jennifer Garner på Oscar-utdelingen:

Jennifer Garners Oscar-øyeblikk tar internett med storm

Nå svarer hun.

SPØKEFULL: Mange har lurt på hva som gikk gjennom hodet til Hollywood-skuespiller Jennifer Garner (45) da hun plutselig stoppet å klappe under helgas Oscar-utdeling. Nå kaster hun seg inn i debatten. Foto: NTB Scanpix
SPØKEFULL: Mange har lurt på hva som gikk gjennom hodet til Hollywood-skuespiller Jennifer Garner (45) da hun plutselig stoppet å klappe under helgas Oscar-utdeling. Nå kaster hun seg inn i debatten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Internett henger seg opp i så mangt, og vet å dra små øyeblikk fra virkeligheten ut i det lengste. Også når det kommer til kjendiser som gjør rare ting.

Flere virale snakkiser blir født på Oscar-utdelingen, der Ryan Goslings uforglemmelige pristabbe-glis må sies å ha kapret førsteplassen i fjor.

I år er det Hollywood-kollega Jennifer Garner (45) som overtar stafettpinnen.

«Hva innså Jennifer Garner her?»

Det var på tampen av utdelingen, da «The Shape of Water» vant pris for beste film, at Garner sørget for å levere materiale til en «meme», eller «mem» på norsk - en visuell vits som varieres i ulike digitale sammenhenger.

Time er blant dem som beskriver de drøye fem sekundene:

- Først klappet den tidligere «Alias»-stjerna som alle andre, men så var det som om hun plutselig kom på noe viktig. Det så ut som verden raste litt, og aldri ville bli den samme. Hun snek inn en bitteliten, egen kortfilm midt i Oscar-tåka, rett og slett, skriver magasinet.

Det skiftende ansiktsuttrykket har seinere fått internett til å stille spørsmålet: «Hva innså Jennifer Garner her?»

Saken fortsetter under bildet.

I FINSTASEN: Jennifer Garner var ikledd en knallblå chiffonkjole fra Versace for søndagens Oscar-fest, og fikk mye skryt for antrekket sitt på sosiale og tradisjonelle medier. Foto: NTB Scanpix
I FINSTASEN: Jennifer Garner var ikledd en knallblå chiffonkjole fra Versace for søndagens Oscar-fest, og fikk mye skryt for antrekket sitt på sosiale og tradisjonelle medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På Twitter har flere kommet med kreative forslag til hva som streifet tankene til den verdensberømte skuespilleren under klappe-seansen:

Mange teorier

«Når du har en gøy kveld, men kommer på at du har glemt å tine kyllingen til mora di», foreslår den amerikanske sportsjournalisten Jeleme Jill (42).

«Når du innser at det er mandag og ikke søndag», skriver en annen, mens en tredje spekulerer på om Garner akkurat innså at skuespiller Michael Keaton (66) er bedre i rollen som Batman enn eksmannen Ben Affleck (45). Keaton og Affleck dukket opp i tegneseriefigurens drakt henholdsvis i 1989 og 2016.

Skal vi tro Garner selv, har ingen av de ovennevnte riktig svar på gåten. Og det virker ikke som om 45-åringen sitter på en fasit, heller.

At skuespilleren har registrert oppstyret i sosiale medier, er det i alle fall ingen tvil om. Tirsdag delte hun selv tre forslag på Instagrams historiefunksjon, pakket inn i en god porsjon humor.

KREASJON: Hollywood-veteranen Rita Moreno (87) gikk for gjenbruk, og stjal showet. Se alle antrekkene fra den røde løperen her. Video: CNN Vis mer

Fleiper med nakenscener

«Gratulerer til Shape of Water! Kanskje jeg skal begynne å date en fisk» (en referanse til filmens marine innhold).

«Hei, Jimmy Kimmel (årets Oscar-vert), hva har du i lommeboka? Vent litt, hvor er lommeboka mi?» (en referanse til kredittselskapet Capital Ones mange reklamesnutter, der Garner medvirker).

«Gleder meg sinnssykt til å jobbe med Lena Dunham! Vent litt, har jeg akkurat signert en nakenkontrakt?» (en referanse til Dunhams holdning omkring nakenscener).

Flere teorier til tross, det spørs om internett ble noe særlig klokere.

Jennifer Garner er for øvrig ikke den eneste Oscar-gjesten som har skapt overskrifter for snodig oppførsel under helgas filmfest.

Saken fortsetter nedenfor.

Klatret over seterad

Også navnesøster Jennifer Lawrence (27) ble lagt godt merke til langs de stjernespekkede seteradene, da hun fant en snarvei til plassen sin i beste sendetid.

HYLLES: KK-redaktør Ingeborg Heldal oppsummerer Oscar-antrekkene, og blant mange flotte kjoler var det én man som skilte seg ut. Video: Marie Røssland / Dagbladet / CNN Vis mer

Lawrence klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt, og sørget dermed for et komisk og noe klønete blinkskudd for de mange oppmøtte fotografene.

Allerede på den røpe løperen ble det tydelig at Lawrence var i slaget, der hun, ved siden av den obligatoriske poseringsseansen, både skar grimaser og danset.

Lawrences vågale snarvei-manøver var for øvrig ikke det eneste som kunne gått galt under søndagens festligheter.

Dagen derpå ble det kjent at noen forsøkte å stjele Oscar-statuetten til skuespiller Frances McDormand (60), som sikret pris for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», på etterfesten. Statuetten kom heldigvis til rette.

- Jeg kan bekrefte at prisen var borte en liten stund. Frances og statuetten hennes ble heldigvis gjenforent i går kveld. De feiret gjenforeningen med en dobbel cheeseburger fra In-N-Out, fortalte en representant for skuespilleren til People.

LES OGSÅ: Her boikottes tv-kongen av Oscar-stjernene