I SORG: Onsdag kveld bekreftet Jennifer Aniston overfor People at moren hennes, Nancy Dow, er gått bort. Her er Aniston avbildet med ektemannen Justin Theroux i New York i helgen. Foto: Splash News
I SORG: Onsdag kveld bekreftet Jennifer Aniston overfor People at moren hennes, Nancy Dow, er gått bort. Her er Aniston avbildet med ektemannen Justin Theroux i New York i helgen. Foto: Splash NewsVis mer

Jennifer Aniston har mistet moren sin

- Vi ber om at privatlivet vårt respekteres mens vi sørger over tapet vårt, uttaler Hollywood-stjernen.

SEOGHØR.NO: Moren til filmstjernen Jennifer Aniston (47), Nancy Dow, har gått bort 79 år gammel.

Skuespilleren bekrefter selv dødsfallet i en uttalelse til nettstedet People.

- Det er med stor sorg at min bror John og jeg annonserer bortgangen til vår mor Nancy Dow. Hun var 79 år gammel og sovnet stille inn med familie og venner rundt seg, etter lang tids sykdom, sier Aniston i uttalelsen.

«Cake»-stjernen legger til at familien nå ber om ro i sorgen:

- Vi ber om at vår families privatliv blir respektert mens vi sørger over tapet vårt, sier Aniston.

- Var døden nær i helgen

Moren til den tidligere «Friends»-stjernen gikk bort kort tid etter at hun ble fraktet til sykehus i helgen.

Ifølge en nabo av Dow i Toluca Lake i California, som RadarOnline har vært i kontakt med, var Anistons mor døden nær da hun ble hentet av ambulanse natt til mandag.  Nancy, som i 2011 ble rammet av hjerneslag, ble angivelig kjørt til sykehuset i all hast:

- Hun holdt hendene foran ansiktet og huden hennes var gusten og grå. Hun ble fraktet ut på en båre veldig sent på natten. Tidlig mandag morgen var fremdeles alle lysene på i leiligheten og døren sto på vidt gap. Dow er vanligvis veldig privat, og ville aldri, under noen omstendigheter, ha blitt sett slik, uttalte kilden.

Saken fortsetter under bildene.

ANISTONS FORELDRE: Skuespiller John Aniston og Nancy Dow ble i 1969 foreldre til lille Jennifer - som skulle vise seg å bli en av verdens mest populære Hollywood-skuespillere. De skilte seg da hun bare var 11 år - og dette skal ha gått svært hardt inn på den lille jenta. Foto: All Over Press
ANISTONS FORELDRE: Skuespiller John Aniston og Nancy Dow ble i 1969 foreldre til lille Jennifer - som skulle vise seg å bli en av verdens mest populære Hollywood-skuespillere. De skilte seg da hun bare var 11 år - og dette skal ha gått svært hardt inn på den lille jenta. Foto: All Over Press Vis mer

Isfront mellom Aniston og moren

Jennifer Aniston hadde i mange år null kontakt med moren sin - etter at hun angivelig skal ha skodd seg godt på datterens «Friends»-suksess på slutten av 90-tallet.

I 1999 ga hun nemlig ut en biografien From Mother and Daughter to Friends: A Memoir om datteren, uten Anistons samtykke.

Det gikk faktisk så langt at moren ikke ble invitert da Jennifer giftet seg med Brad Pitt (52) i 2000. Men de siste årene har Jennifer gradvis tilgitt sin mor, og de to har hatt stadig mer med hverandre å gjøre. 

Saken fortsetter under bildet.

EN GOD STØTTE: Jennifer ektemann Justin Theroux skal ha vært en god støttespiller i konas vanskelige forhold til moren sin. Her er paret sammen på «Zoolander 2»-premieren i New York i februar.  Foto: Rex Features
EN GOD STØTTE: Jennifer ektemann Justin Theroux skal ha vært en god støttespiller i konas vanskelige forhold til moren sin. Her er paret sammen på «Zoolander 2»-premieren i New York i februar. Foto: Rex Features Vis mer

Jennifer Anistons nåværende ektemann Justin Theroux (44) skal ha hatt som fanesak å bringe sin kone og svigermor nærmere hverandre - uten at han helt klarte å lykkes med det. Ifølge naboen til Dow har Jennifer kun vært på besøk hos moren et par ganger.

- Det har vært et forhold preget av mye avstand. Jen betaler regningene hennes, og det er det. I løpet av alle de årene jeg har bodd her har jeg bare sett henne her to ganger. Nancy er på en måte forlatt, sier naboen til RadarOnline.

Kom aldri over foreldrenes skilsmisse

På tross av det anstrengte forholdet mellom mor og datter, sier en kilde nær familien til People at Aniston utvilsomt er knust etter morens bortgang.

- Nancy kjempet en veldig lang kamp med mange opp- og nedturer, og Jennifer er takknemlig for de lykkelige stundene de fikk sammen. Nå søker hun til ektemannen og familien sin og finner støtte i kjærligheten fra dem, uttaler kilden.

Jennifer Aniston skal imidlertid ha tatt det svært tungt da skuespiller-faren John Aniston (82) og moren Nancy Dow skilte seg da hun bare var 11 år gammel.

Saken fortsetter under bildene.

BEDRE FORHOLD: Etter at John Aniston og Nancy Dow ble skilt mens Jennifer Aniston fortsatt var liten (t.v), har hun bevart et godt forhold til faren sin. Både han og Jennifers ektemann Justin Theroux var til stede da hun fikk stjernen sin på Hollywood Walk of Fame i 2012.  Foto: Xposure/ Ap / NTB Scanpix
BEDRE FORHOLD: Etter at John Aniston og Nancy Dow ble skilt mens Jennifer Aniston fortsatt var liten (t.v), har hun bevart et godt forhold til faren sin. Både han og Jennifers ektemann Justin Theroux var til stede da hun fikk stjernen sin på Hollywood Walk of Fame i 2012. Foto: Xposure/ Ap / NTB Scanpix Vis mer

- Skilsmissen til foreldrene mine gjorde meg veldig lei meg, men å drive med skuespill og ta på meg humoristiske roller var en måte å håndtere det på. Det tok lang tid før jeg kjente at jeg var fri fra tankene som den skilsmissen førte med seg. Men den typen erfaringer har gitt meg en bedre forståelse for andre mennesker, sa Aniston i et intervju med «The Interview Hub» i 2014.

I et intervju med The Hollywood Reporter i 2015 fortalte Jennifer Aniston at «alt var bra» mellom henne og moren. Tidligere var de to ikke på talefot i lange perioder:

- Hun var veldig kritisk overfor meg. Fordi hun var modell var hun nydelig og smellvakker. Jeg var ikke det. Det var jeg aldri. Helt ærlig så tenker jeg fortsatt ikke på meg selv i det lyset. Hun hadde også veldig vanskelig for å tilgi. Hun kunne bære nag i lang tid, noe jeg syntes var svært smålig, sa Aniston om det konfliktfylte forholdet den gang.

Nancy Dow og «I gode og onde dager»-stjernen John Aniston var gift fra 1965 til 1980. I 1969 kom datteren Jennifer til verden. Hollywood-skuespilleren har to halvbrødre - John Melick fra morens første ekteskap med Jack Melick, og Alex John Aniston fra farens ekteskap med Sherry Rooney.

LES OGSÅ: Aniston avslører hvorfor hun forandret klesstilen