«Jegertvillingene» Kristine og Johanne Thybo Hansen:

«Jegertvilligene» mistet hunden i tragisk ulykke: - Den var helt knust

Hunden Ready ble lam etter å ha falt utenfor et stup. Han måtte til slutt bøte med livet. 

I SORG: Janne og Kristine Thybo Hansen forteller i «Jegertvillingene» åpent om sorgen som rammet dem da hunden Ready falt utenfor et stup og ble lam. Han måtte siden avlives. Video: Discovery / TV Norge
I SORG: Janne og Kristine Thybo Hansen forteller i «Jegertvillingene» åpent om sorgen som rammet dem da hunden Ready falt utenfor et stup og ble lam. Han måtte siden avlives. Video: Discovery / TV Norge Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): To av landets tøffeste damer kan sies å være tvillingene Kristine og Johanne Thybo Hansen (25). De er bedre kjent som «Jegertvillingene», og har i flere sesonger latt norske tv-seere følge deres villmarksliv med jakt og truer i alt fra Reisadalen til USA.

VILLSVINJAKT: Å jakte i USA har gitt jegertvillingene erfaring med helt andre dyr og det å jakte med kniv og spyd på villsvin. - Det er en drøm som går i oppfyllelse. Video: TVNORGE Vis mer

De dukket først opp på skjermen i 2015, og det kom tydelig frem allerede den gang at de barske jentene interesserer seg spesielt for hund. Hundene bruker de i jaktsammenheng, men de har også et nært og personlig forhold til dyrene sine.

I torsdagens episode av programmet deres på TV Norge får man imidlertid se at tilværelsen som hundeeier ikke alltid er like rosenrød. Jentene forteller den tragiske historien om Ready, som måtte avlives etter å ha falt utenfor et stup.

- Var knust

Spesielt Kristine tar dødsfallet svært tungt.

- Johanne ringte meg og fortalte hva som hadde skjedd, sier Kristine Thybo Hansen og fortsetter:

- Hun sa at han hadde vært heldig, for de hadde bare funnet ut at skulderen var ute av ledd. Allerede da begynte jeg å forberede meg på at dette kunne være den siste dagen i livet hans, sier jegeren.

Hun var i Tromsø da ulykken inntraff, da Ready falt utenfor et stup i forbindelse med en jaktøvelse. Hun dro straks tilbake til Reisadalen, jentenes hjemsted. Hos veterinæren begynte de sakte men sikkert å innse at dette ikke gikk veien for den lille og ivrige jakthunden.

- Vi kommer til dyrlegen og legger ham på bordet der. Han rører jo faen ikke på bakbeina. Der og da skjønte jeg at han var lam, sier Kristine og sukker.

Det endte opp med at de måtte avlive lille Ready. Han ble bare ett år.

SORG: Jegertvillingene sørger over sin døde venn. Foto:TVNorge
SORG: Jegertvillingene sørger over sin døde venn. Foto:TVNorge Vis mer

- På en måte er jeg jo glad for at han ble lam, for da kjente han ikke noe smerte. Hele hunden var jo faen meg knust. Stakkars, gråter hun.

På gravsteinen til Ready står det «Hvil i fred, Ready Gullet. 26.08.14 - 10.10.15. Elsker deg».

«Jegertvillingene» har mistet firbeinte familiemedlemmer tidligere, og. I midten av januar skulle de to søstrene egentlig besøke «Skavlan», men valgte å trekke seg etter et uventet dødsfall.

- Hun het Sarafjellets Anfield Road og var verdens beste hund. Hun døde etter at plutselig og akutt sykdom intraff på mandag, sa Kristine til Dagbladet da og la til at de fortsatt er takknemlige over å ha hundens «mor og bror i live».

Sterk gjenforening

Dette er ikke første gang de beintøffe jentene viser seg fra en annen side. Tidligere i sesongen har de også tydd til tårene. Det var i forbindelse med et familiebesøk i Danmark at begeret rant over for 25-åringene.

Slektningene de møtte hadde de nemlig ikke sett på over 15 år.

- Mye av personligheten vår har vi fra Danmark. Både temperament og alt svinprat. Vi er jo familie i blodet vårt, og vi føler vi er en del av det. Det varmer å bli så godt tatt imot, og det virker som de er glade i oss, forteller Kristine i programmet.

Flere familiemedlemmer påpeker at tvillingene har vokst en del siden sist.

- Det er et stort øyeblikk at de har kommet hit. Det overrasket meg. Det betyr mye at de fikk tårer i øynene, forteller grandonkel Finn Thybo.

Etter en titt på gamle bilder og en god middag med gaver, reiser jentene igjen. De la ikke skjul på at de gjerne skulle hatt med moren sin til Danmark.

MANNFOLK: Jegertvillingene har fått flere former for oppmerksomhet fra «mannfolk» etter at de ble kjent. Noen av oppmerksomhetene er litt rarere enn andre. Video: TVNorge Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer