RØRT: Håkon Halstenes var rørt - og ikke minst svært glad - da han fikk besøk av samboer Ragnhild Bye og hennes datter under innspillingen av "71 grader nord". Foto: TVNorge
RØRT: Håkon Halstenes var rørt - og ikke minst svært glad - da han fikk besøk av samboer Ragnhild Bye og hennes datter under innspillingen av "71 grader nord". Foto: TVNorgeVis mer

- Jeg vurderte å trekke meg

... men så fikk 71 grader nord-deltageren besøket han ventet på.

SEHER.NO: Det spisser seg for alvor til i høstens "71 grader nord". Sist uke var det Trym Hølvold som måtte gi tapt i kampen om å komme først til Nordkapp, men denne gangen var det ingen som ble sendt ut av det populære TVNorge-programmet.

Til gjengjeld ble én av deltagerne, Håkon Halstensen (40), merket - og må ut i kamp mot den personen som blir merket neste mandag. Men det var en helt annen ting som fikk mest oppmerksomhet fra Håkon i denne episoden...

Ville hjem
Nok en gang var det nemlig duket for et knalltøft oppdrag i "71 grader nord". Mandag måtte de seks gjenstående deltagerne bære sandsekker som veide halvparten av deres egen kroppsvekt i flerfoldige kilometer. Flere av dem vurderte å kaste inn håndkledet underveis, men til slutt klarte alle å gjennomføre det tøffe oppdraget.

Og etterpå kom premien - til stor overraskelse for samtlige deltagere. Helt uventet dukket nemlig familiemedlemmer og kjærester opp, noe som resulterte i både tårer og jubel fra samtlige seks.

For Håkon Halstensen var det ekstra spesielt. Den hardbarkede offiseren visste nemlig at det bare var få uker til samboeren hans, Ragnhild Bye, skulle tjenestegjøre i Afghanistan. Men der sto hun altså, sammen med én av døtrene hennes.

- Da jeg åpnet sekken og så at det lå en mobiltelefon og et bilde av Ragnhild der - da tenkte jeg at "ok, nå reiser jeg hjem". Jeg fikk sinnsykt hjemlengsel, og vurderte å trekke meg. Men etter hvert fikk jeg summet meg litt. Tanken på at jeg faktisk kunne vinne "71 grader nord" oversteg lengselen, sier han til Seher.no.

- Tørket en tåre
At Ragnhild og datteren plutselig holdt armene rundt ham, gjorde det også lettere å fortsette, ifølge ham selv.

- Det var nok bare der og da at jeg vurderte å gi meg. Vi hadde akkurat gjennomført et knalltøft oppdrag, og når jeg så det bildet... Etter en slik utmattelse blir det enkle veldig sterkt, mener 40-åringen.

- Begynte du å gråte da de plutselig sto der?

- Det var litt følelsesmessig, ja, og jeg fikk en skikkelig klump i magen. Jeg kan vel si så mye at jeg tørket en tåre, forteller han.

Ser kjæresten på TV
Både Håkon og Ragnhild jobber til daglig i luftforsvaret ved Rygge flystasjon. Men nå blir altså "71 grader nord"-deltagerens kjæreste i Afghanistan fram til februar - der hun jobber som personelloffiser.

Men det betyr ikke at hun ikke får sett sin bedre halvdel på TV av den grunn. Én gang i uka sitter hun nemlig benket foran PC'en for å se Håkon kjempe om å ta seg først til Nordkapp.

- Tidforskjellen er på cirka tre og en halv time, og etter hva jeg vet laster hun ned samtlige programmer som hun får sett dagen etter at de er vist på TV i Norge, forteller han.

- Hvordan er det å ha en "militær-kjæreste" som tjenestegjør i et slikt land?

- Det er en annerledes hverdag, for å si det slik. Hun har to barn som bor hjemme hos oss, og jeg må jo gjøre alt selv. Jeg kunne nok ønske at døgnet var dobbelt så langt. Akkurat det er litt slitsomt og kanskje den største utfordringen, sier Håkon, som innrømmer at han også tenker på risikoen det er å jobbe med det militære i Afghanistan.

- Det er selvfølgelig en risiko forbundet med å reise til en sånn plass, men jeg vet at sikkerheten blir meget godt ivaretatt for alle som jobber der - og har ikke store betenkeligheter med at Ragnhild tjenestegjør I Afghanistan, forteller Håkon Halstensen til Seher.no.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Kollapset under TV-innspilling

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.