- Jeg vokste opp med en arbeidsledig far

TV 2-programleder Marthe Sveberg Bjørstad var livredd for at hun skulle oppleve det samme, da hun selv ble voksen. Se video!

SEOGHØR.NO: I sin populære serie «Hvordan overleve» har TV 2-programleder Marthe Sveberg Bjørstad (35) tidligere delt private minner fra sitt bryllup, og lest høyt fra dagbøkene hun skrev som barn, hvor hun blant annet skrev «jeg hater utseendet mitt».

I tirsdagens episode tar Marthe for seg nordmenns jobber og yrkesvalg.

Vokste opp med arbeidsledig far                           

ARBEIDSLEDIGHET: I onsdagens program møter Marthe blant annet Pål, som har vært arbeidsledig store deler av sitt voksne liv.
ARBEIDSLEDIGHET: I onsdagens program møter Marthe blant annet Pål, som har vært arbeidsledig store deler av sitt voksne liv. Vis mer

Der forteller hun også åpent om hvordan det var å vokse opp med en far som var arbeidsledig i mange år.

- Min egen pappa har vært arbeidsledig i store deler av mitt liv, og jeg har vært livredd for at også jeg skulle ende opp uten jobb. Da er det litt ironisk at jeg har valgt meg verdens mest usikre levebrød, sier hun til kameraene.

I programmet møter hun blant annet 30 år gamle Pål, som nesten aldri har hatt en fast jobb.



Han forteller at han sliter med å fylle dagene med innhold.

- Jeg har ikke gitt opp, det ville være for dumt i en alder av 30. Men av og til er det et helvete å være menneske. Men det er gøy i blant også.

- Jeg er stolt av deg, pappa

MEGLERHUS: I onsdagens program besøker Marthe flere forskjellige arbeidsplasser. Her er hun hos meglerhuset Nordvik & Partners.
MEGLERHUS: I onsdagens program besøker Marthe flere forskjellige arbeidsplasser. Her er hun hos meglerhuset Nordvik & Partners. Vis mer

Samtalen med Pål får Marthe til å tenke på faren.

- At man klarer å beholde en slags selvtillit og identiet, når man ikke har opplevd en følelse av mestring i det hele tatt nesten, det skjønner jeg ikke hvordan er mulig.

- Jeg blir veldig stolt av deg pappa, som har holdt det gående i 30 år og har rutiner. Du er tøffere enn jeg trodde, sier hun.

Tidligere har Marthe fortalt til Seoghør.no at hennes nye programserie flere ganger har vært tøff å lage.

- Det er annerledes å dele mye av seg selv samtidig som man er programleder. Det er absolutt ekstra utfordrende. Jeg har sett det og det er blandede følelser, men jeg er glad for at jeg får lov til å gjøre det.

«Hvordan overleve» sendes på TV 2 tirsdager kl. 22.40.

LES OGSÅ: - Jeg hater utseendet mitt