VIL HJELPE ANDRE: Rein Alexander sier at han vil snakke om sine dysleksiproblemer i programmet «Det blir bedre» for å hjelpe andre som sliter med samme lidelse. Foto: TV3
VIL HJELPE ANDRE: Rein Alexander sier at han vil snakke om sine dysleksiproblemer i programmet «Det blir bedre» for å hjelpe andre som sliter med samme lidelse. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg visste ikke hva moren min het

Dysleksi gjorde barneskolen til et mareritt for Rein Alexander. Se video.

Publisert
SEHER.NO: Sangeren Rein Alexander (39) har blitt en av Norges mest populære artister etter at han i 2003 vant konkurransen «Kjempesjansen» på NRK.

Men i TV-programmet «Det blir bedre» - som sendes på TV3 tirsdag - avslører 39-åringen at han helt siden han var liten har slitt med å lære seg sangtekster på grunn av at han lider av dysleksi, også kjent som ordblindhet.

- Nå har jeg sunget «O helga natt» på hver julekonsert i ti år. Hver gang før jeg synger den må jeg ha et par minutter for meg selv fordi jeg må lære meg teksten på nytt, sier Rein Alexander.


Siden ordblindheten ikke ble oppdaget før han var 23 år gammel, var årene på barneskolen preget av problemer for sangeren.

En dag skal han ha blitt fortvilet da han ble spurt av en dirigent om navnet på moren hans.

- Jeg hadde ikke sjanse til å si hverken adressen eller når jeg var født. Da begynte de andre guttene å le. Så sa han navnet på moren min, at det stod Janne.

- Jeg sa «Nei, det er ikke Janne, det er Johanne». Så spurte han hva hun het, også visste jeg ikke det heller. Ingenting hang sammen, det ble kaos og mye latter.


Rein håper at han ved å snakke om sin lidelse kan inspirere lærere til å hjelpe ungdom med dysleksi.

- Ikke vær den læreren som ikke tar de fem ekstra minuttene eller lar en elev gå igjennom en fase

- Vi sitter med så mye kunnskap som vi kan dele med andre. Men det blir drept av lærere som utfordrer elever på feil måte, sier han.

«Det blir bedre» ser du på TV3 tirsdager kl. 21. Få den komplette oversikten over dine favoritt-programmer i Seher.nos TV-guide!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ylvis spionerte på «Senkveld»-gutta[obj:media:10075]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer