Tara Reid:

- Jeg visste ikke at det ville ødelegge karrieren min

Tara Reid var Hollywoods store it-jente. Så gikk det fullstendig galt.

SKANDALESTJERNE: Skuespiller Tara Reid hadde verden for sine føtter på 1990-tallet. Så ødela skandale etter skandale for karrieren hennes. Her avbildet i 2007, da hun falt på den røde løperen. Foto: NTB scanpix
SKANDALESTJERNE: Skuespiller Tara Reid hadde verden for sine føtter på 1990-tallet. Så ødela skandale etter skandale for karrieren hennes. Her avbildet i 2007, da hun falt på den røde løperen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vokste du opp på 1990-tallet, har du utvilsomt sett den amerikanske skuespilleren Tara Reid (42) i en film eller tv-serie. Hun ble hovedsakelig kjent som Vicky i den suksessrike filmserien «American Pie», og har siden vært å se i produksjoner som «Urban Legend» og «My Boss's Daugther».

Samtlige av filmene hun spilte i gjorde det bra på kino, men en dag forsvant hun plutselig nesten helt - i hvert fall fra Hollywood. Hun gikk over til tv-filmer, biroller i serier og reality.

HEIT STJERNE: Tara Reid (midten) var et hett navn sammen med de andre «American Pie»-stjernene. Foto: Faksimile fra Rolling Stone Magazine
HEIT STJERNE: Tara Reid (midten) var et hett navn sammen med de andre «American Pie»-stjernene. Foto: Faksimile fra Rolling Stone Magazine Vis mer

42-åringen ble også raskt mer kjent for sitt skandaløse privatliv enn for sin tidligere karriere.

Nylig skapte hun nok en gang overskrifter, fordi hun ble kastet ut av et fly etter en krangel. Det er på langt nær den eneste skandalen hun har stått for opp gjennom årene.

POPULÆR GJENG: Tara Reid ble på 1990-tallet kjent som karakteren Vicky i «American Pie»-filmene. Her sammen med motspillerne Jason Biggs (t.v), Seann William Scott og Shannon Elisabeth. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR GJENG: Tara Reid ble på 1990-tallet kjent som karakteren Vicky i «American Pie»-filmene. Her sammen med motspillerne Jason Biggs (t.v), Seann William Scott og Shannon Elisabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ung og lovende

1990- og 2000-tallsstjernen ble født i byen Wyckoff i New Jersey i 1975, og viste tidlig en interesse for underholdningsbransjen. Allerede i en alder av seks år, startet skuespillerkarrieren.

Hun ble fast inventar på gameshowet «Child's Play». Samtidig spilte hun i flerfoldige reklamer, så mange som over 100 sammenlagt, før hun reiste til Hollywood som 22-åring.

Her skulle hun raskt bli oppdaget av bransjen, og allerede i 1998 fikk hun sitt store gjennombrudd. Filmen «The Big Lebowski», med blant andre Jeff Bridges og Julianne Moore, gjorde det ikke spesielt bra da den kom ut, men har siden blitt en kultklassiker for mange.

Det var likevel ikke før hun fikk rollen som Vicky i «American Pie» at det virkelig tok av for skuespilleren. Filmserien handler som kjent om sex, college, festing og dumme handlinger, og ble en umiddelbar suksess i flere land. Hun spilte i filmene, hvor den første kom ut i 1999 og den siste, en slags reunionfilm, kom ut i 2012.

Saken fortsetter under:

American Pie: Reunion/2012/USA) I komedien American Pie: Reunion møtes alle rollefigurene vi ble kjent med for litt over ti år igjen til en stor high-school-gjenforening i East Great Falls. I løpet av én etterlengtet helg oppdager de hva som... Vis mer Vis mer

- Dummeste jeg har gjort

Reid ble raskt kjent som en partyjente, noe som har vært årsaken til at hun i flere år har vært en favoritt for den kulørte delen av pressen. I 2005 begynte hun å lede tv-programmet «Wild on» på E!, et reiseprogram der Reid festet seg gjennom landegrensene.

Programmet endret etter hvert navn til «Wild On Tara to Taradise», angivelig på grunn av stjernens ville festvaner. Programmet ble imidlertid ikke helt som forventet, og ble tatt av skjermen etter bare én sesong.

I ettertid har Tara Reid hevdet at programmet var årsaken til at suksessen hennes raste nedover.

- Det er det dummeste jeg noensinne har gjort. Jeg visste ikke at det ville ødelegge karrieren min, har hun sagt til Us Weekly, gjengitt av CBS News.

DEN GANG DA: Stjernen var en gang i tiden fast inventar på den røde løperen. Her avbildet i 2007 - året før hun sjekket inn på en avvenningsklinikk for å få hjelp for alkoholproblemene. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Stjernen var en gang i tiden fast inventar på den røde løperen. Her avbildet i 2007 - året før hun sjekket inn på en avvenningsklinikk for å få hjelp for alkoholproblemene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Likevel har hun ikke lagt skjul på at festingen tidvis gikk litt ut av kontroll.

- Jeg var den første partyjenta. Jeg var før Paris Hilton, før Lindsay Lohan. Jeg er den eldste, og jeg begynte å selge magasiner. Magasinene vil ikke la meg vokse opp, og det ødelegger for karakteren min. De må la meg bli den kvinnen jeg er nå, ikke en jente. Det er en stor forskjell, sa hun til TIME i 2014.

Uheldig opplevelse på rød løper

I 2004 skapte Reid overskrifter verden over da hun klarte å blotte brystet under bursdagsfesten til Sean John Comb, også kjent som P. Diddy, i New York. Det tok henne lang tid å oppdage puppeglippen, og fotografene rakk derfor å knipse en rekke blinkskudd.

- Jeg sto der og smilte som en idiot mens fotografene knipset i vei. Da jeg oppdaget det, begynte jeg å gråte og spurte fotografene om de kunne droppe å publisere bildene. Jeg ble avbildet på flere nettsteder som omtalte meg som «hun med de styggeste brystene i verden», har hun sagt til Us Weekly, ifølge CBS News.

Selv om det er 14 år siden tabben, blir hendelsen stadig dratt opp - selv i dag. Hun har i ettertid innrømmet at hun hadde en mislykket brystoperasjon, i tillegg til fettsuging.

- Jeg fettsugde meg fordi - selv om jeg var tynn - ville jeg ha en sixpack. Magen min ble en ruglete, bølgete greie. Som resultat, kunne jeg ikke vise meg i bikini. Jeg mistet mange jobber, har hun uttalt.

GIKK GALT: Dette bildet ble tatt under P Diddys bursdag i 2004, like før stroppen på kjolen falt ned og viste litt for mye. Foto: NTB Scanpix
GIKK GALT: Dette bildet ble tatt under P Diddys bursdag i 2004, like før stroppen på kjolen falt ned og viste litt for mye. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha blitt avbildet i bikini i 2008, fikk Reid stygge kommentarer for kroppen sin, noe som fikk henne til å svare kraftig tilbake.

- Jeg har vært et offer for mediene i flere år nå. Det sårer meg, men hva kan jeg gjøre? Jeg må bare gå videre, sa hun den gang, ifølge People.

Sjekket inn på rehab

At skuespilleren har vært glad i å ta seg en fest, har aldri vært en hemmelighet. I 2008 forsto hun selv at det hadde blitt for mye for henne, og hun bestemte seg for å sjekke seg selv inn på en avvenningsklinikk i Malibu.

Etter å ha vært gjennom et 60 dager langt program, gikk Reid med på å gjøre et eksklusivt intervju med bladet In Touch, der hun beskrev oppholdet som «den beste avgjørelsen hun har tatt».

Det kom videre frem at stjernen bare var innlagt for å ta hånd om alkoholproblemene. Rykter sa nemlig lenge at skuespilleren har slitt med dopproblemer, men dette avviste hun den gang.

I DAG: Tara Reid avbildet under Vanguard Awards tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
I DAG: Tara Reid avbildet under Vanguard Awards tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål om hvordan alkoholavhengigheten hennes startet, svarte hun at hun lenge følte meg presset til å drikke for å beholde imaget sitt som partyjente.

- Jeg var egentlig sjenert i virkeligheten, og jeg følte at alle dømte meg og fulgte med på meg. Jeg tror jeg drakk fordi det ga meg en slags selvsikkerhet, sa hun.

42-åringens hverdag som edru, varte imidlertid ikke lenge. I 2010 ble stjernen avbildet på en vill fest på St. Tropez, i tydelig beruset tilstand, ifølge Huffington Post.

Siden den gang har lignende hendelser oppstått støtt og stadig, og hun har dermed klart å bevare sitt langtlevende rykte.

Rotete kjærlighetsliv

Heller ikke på kjærlighetsfronten har den tidligere filmstjernen hatt særlig suksess. Etter at hun og programleder Carson Daly (45) brøt forlovelsen etter å ha vært kjærester i litt over ett år i 2001, ballet det bare på seg.

I januar 2010 forlovet hun seg på nytt, da hennes daværende kjæreste, Michael Axtmann, fridde til henne på restauranten The Little Door i Los Angeles.

Ifølge People planla paret at bryllupet skulle stå bare måneder senere, men det tok ikke lang tid før bryllupsdrømmen gikk i tusen knas.

VAR FORLOVET: Tara Reid var forlovet med programleder Carson Daly, men forlovelsen ble brutt like før bryllupet. Foto: NTB Scanpix
VAR FORLOVET: Tara Reid var forlovet med programleder Carson Daly, men forlovelsen ble brutt like før bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Reid og Axtmann hadde planlagt en intim seremoni, og 43-åringen hadde hyret inn designer Rani Totman for å lage kjolen hennes.

I slutten av april 2010 bekreftet en talsperson for skuespilleren at bryllupet var avlyst - bare en måned før de i utgangspunktet skulle bli mann og kone.

Skapte forvirring

Senere samme året, i november, traff stjernen den danske forretningsmannen Michael Lillelund, og de fant fort tonen.

14. august 2011 bekreftet Reids talsperson overfor People at Reid hadde giftet seg under en romantisk ferie i Hellas. Nyheten delte hun også på sin egen Twitter:

«Jeg giftet meg akkurat i Hellas, og jeg elsker å være en kone», skrev hun.

Medier verden over meldte at Reid hadde blitt kona til den danske forretningsmannen, men dette viste seg fort å ikke stemme.

- Hvis hun har giftet seg, er det ikke med meg. Det er 110 prosent sikkert. Jeg har ikke hatt kontakt med henne siden februar, sa Lillelund til MSN Starlounge den gang.

GIKK FRA HVERANDRE I HEMMELIGHET: Alle trodde at filmstjernen hadde giftet seg med danske Michael Lillelund. Dette viste seg å ikke stemme. Foto: NTB Scanpix
GIKK FRA HVERANDRE I HEMMELIGHET: Alle trodde at filmstjernen hadde giftet seg med danske Michael Lillelund. Dette viste seg å ikke stemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tara Reid var også raskt ute med å bekrefte at hennes nye ektemann var en helt annen enn hvem folk flest trodde det var.

- Navnet hans er Zack Kehayov, presiserte Reid på Twitter, ifølge People.

Og forvirringen stoppet altså ikke der. I oktober, bare to måneder etter bryllupet, avslørte Reid at ekteskapet aldri var lovlig.

- Ekteskapet ble aldri legalisert i USA, sa hun til TMZ.

Løy om forhold

Dette viste seg for øvrig og ikke være siste gang Reid ville servere offentligheten en hvit løgn vedrørende kjærlighetslivet sitt.

I 2016 deltok Reid i programmet «Marriage Boot Camp: Reality Stars», som går ut på at flere par flytter inn i et hus sammen, der målet er å redde et ustabilt forhold.

Reid flyttet dermed inn i realityhuset sammen med «kjæresten» Dean May, men etter å ha havnet i en opphetet krangel under innspillingen, klarte de uheldig å røpe at de egentlig aldri har vært i et forhold.

- Vi er bare venner. Vi har aldri vært sammen, skrek May til stjernen, ifølge Us Weekly.

Løgnen fikk naturligvis konsekvenser, og de ble begge sparket ut av programmet.

I ettertid hevdet skuespilleren overfor People at det var en tydelig årsak til hvorfor de forfalsket forholdet, og ble med i programmet.

- En av grunnene til at vi ble med, er fordi Dean skylte penger, og han trengte derfor penger. Han ville også ha berømmelsen. Så jeg gjorde det for han, sa hun.

Skapte overskrifter - igjen

Selv om det i lang tid har vært stille fra Reid, klarte hun i oktober å skape overskrifter igjen. Ifølge News.com.au ble hun kastet av et fly fra Los Angeles til New York, fordi hun skal ha havnet i en krangel med de flyansatte.

Ifølge nettstedet skal hun ha klaget på både flysetet, og vært misfornøyd med at hun ikke hadde fått en hodepute, og det skal dermed ha blitt en høylytt affære.

En video av Reid, som holder sin tre måneder gamle valp i armene på vei ut av flyet, ble publisert på nettstedet TMZ.

Det tok ikke lang tid før hun svarte på beskyldningene i sosiale medier.

På sin Instagramprofil forklarte 43-åringen at årsaken til at hun forlot flyet, var at hun nektet å plassere den lille valpen i bagasjehyllen eller i bagasjerommet på flyet.

Hun skal derfor selv ha valgt å forlate flyet.

Skuespilleren rettet også kritikk mot TMZ som publiserte videoen, og rapporterte det hun kaller en falsk nyhet, ifølge USA Today.

«Jeg vil også avkrefte uttalelsen deres om at de har kontaktet min talsperson for en kommentar, dette er også falske nyheter. INGEN fra mitt team har mottatt en telefonsamtale eller noen form for kommunikasjon for en kommentar», skrev hun.

Nye prosjekter

Det er altså en rekke årsaker til at Tara Reid har klart å holde seg varm i rampelyset de siste årene, men det er ikke av karrieremessige årsaker.

I dag er hun kanskje best kjent for sin rolle i «Sharknado»-filmene, som i 2013 ble omtalt i Dagbladet som «årets beste, dårligste film».

I august i fjor kom film nummer fem i filmrekken.

I 2014 spilte Tara Reid også i filmen «The Hungover Games», som er en parodi av de tre filmene «The Hangover», «The Hunger Games» og «Django Unchained» - som endte opp med å bli en flopp.

Ifølge IMDb holder skuespilleren nå på med flere ulike produksjoner, så det er umulig å si hvordan fremtiden hennes vil bli. Hun er blant annet oppført som hovedrollen i flere av produksjonene, deriblant filmene «Attraction» og «The Fifth Boro» - som begge utgis i løpet av neste år.

LES OGSÅ: Grevinne Alexandra (54) overrasket med partylåt