Nadya Khamitskaya slutter i «Skal vi danse»:

- Jeg visste at hver eneste dans kunne bli den siste

Proffdanseren har bestemt seg for å gi seg på topp.

GIR SEG: Lørdag kveld vant Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya finalen i «Skal vi danse» på TV2. Nå gir Khamitskaya seg som proffdanser i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Lørdag kveld vant Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya finalen i «Skal vi danse» på TV2. Nå gir Khamitskaya seg som proffdanser i programmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld gikk Eilev Bjerkerud (27) og dansepartneren Nadya Khamitskaya (33) seirende ut av årets finale i «Skal vi danse».

Seieren er den tredje for Khamitskaya i TV 2-konkurransen, og en god anledning til å gi seg som proffdanser i programmet. Det forteller hun til VG.

- Dette er min siste sesong. Fem finaler, tre seire og den sesongen med Eilev har vært ubeskrivelig fin. Det føles rett å gi seg nå, sier hun til avisa.

Etter at helgas «Skal vi danse»-seier var et faktum, roste Bjerkerud dansepartnerens innsats for å få ham helt til topps i finalen.

- Det er helt rått! Nadya og jeg har lagt ned utrolig mye innsats. Hun har gått inn i meg og gjort meg god, sa han begeistret til Seoghør.no lørdag kveld.

Mandag ettermiddag sier Khamitskaya til Dagbladet at nettopp samarbeidet med dansepartnerne er det hun vil savne mest med «Skal vi danse».

- Å se gleden når partneren opplever mestring, å se at de lykkes gjennom vårt samarbeid og min kompetanse, det har gitt meg ubeskrivelig mye. Og når jeg begynner å se hvor seriøst de gutta tar det og hvor viktig jeg og dansen har blitt for dem. Den relasjonen man får gjennom dansen, det kommer jeg virkelig til å savne.

Hun legger til at den iherdige innsatsen til Eilev Bjerkerud i årets sesong har gjort det lettere å ta avgjørelsen.

- Denne sesongen har vært magisk. Jeg er så stolt av den utviklingen Eilev har vist. Det føles riktig å kunne gi meg nå. Det er ikke fordi jeg er lei av «Skal vi danse», det blir jeg aldri. Men det er andre arenaer jeg vil utfordre meg på, sier Khamitskaya.

Tre TV-seire

Årets seier i TV 2-programmet kommer under ett år etter at Khamitskaya ble mor for annen gang. I desember 2015 fikk hun og forloveden Mads A. Andersen dattera Evie sammen.

Fra før av hadde paret sønnen Léon, som ble født i mars 2012. Et drøyt år senere tok Khamitskaya sin andre seier i «Skal vi danse».

Nadya Khamitskaya har markert seg som en av de mest suksessrike proffdanserne i danseprogrammet.

I 2010 vant hun sammen med komiker Åsleik Engmark, og i 2013 tok hun artist Eirik Søfteland til toppen av pallen. Ved til sammen fem anledninger har hun vært i finalen med sine kjendispartnere.

Saken fortsetter under bildet.

STAKK AV MED SEIEREN: I 2013 stakk Nadia av med seieren sammen med artist Eirik Søfteland. Foto: Scanpix
STAKK AV MED SEIEREN: I 2013 stakk Nadia av med seieren sammen med artist Eirik Søfteland. Foto: Scanpix Vis mer

Overfor Dagbladet innrømmer hun at innsatsen hun legger i «Skal vi danse» er krevende, selv om hun elsker tv-jobben.

- Jeg elsker den danseboblen og utviklingen, mestringen man ser hos partneren sin i ukene som går. Men jeg har gjort 8 sesonger nå. Og jeg er ekstremt dedikert av natur, så jeg går fullstendig inn i de prosjektene jeg gjør. Det har vært helt fantastisk, og det er sikkert litt av grunnen til at jeg har lykkes, at jeg gir hele meg i fire måneder i forbindelse med «Skal vi danse», sier hun til Dagbladet.

- Ikke mer pappaperm å ta av

Tilværelsen som småbarnsmor er også en medvirkende årsak til at Nadya Khamitskaya nå takker for seg i «Skal vi danse»-sirkuset.

Samtidig er hun i ferd med å fullføre en mastergrad innen ledelse, sikkerhet og kulturforståelse, et samarbeid mellom Handelshøyskolen BI og Forsvaret.

- Nå når jeg har to barn og tar en master som blir ferdig neste år, så er det ikke mulig for meg å ta nye fire måneder med så intens trening, forklarer tobarnsmora.

- Mads har vært i pappaperm i 3-4 måneder de siste årene mens «Skal vi danse» har pågått. Jeg tror ikke det kommer flere barn med første, så da er det ikke mer pappaperm å ta av heller, hehe, sier hun muntert til Dagbladet.

«Skal vi danse»-finalistene: Vektnedgangen, skadene og samholdet

I helgas dansefinale møtte Eilev Bjerkerud både «Idol»-programleder Markus Bailey (23) og artist Raylee Charlotte Kristiansen (19).

Dagbladet møtte de tre finalistene få dager før de skulle i ilden på parkettenfor siste gang:

- Dette har vært den hardeste uka hittil. De siste dagene har vi vært her 14 timer hver dag, sa Bjerkerud om treningsøktene med Khamitskaya.

LES OGSÅ: Angrer på brystoperasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer