ELDST PÅ LAGET: Søndag tapte lag nord Robinson-konkurransen og valgte å sende hjem lagets eldste deltager 50 år gamle Merete Palm (øverst til høyre).  Foto: TV3
ELDST PÅ LAGET: Søndag tapte lag nord Robinson-konkurransen og valgte å sende hjem lagets eldste deltager 50 år gamle Merete Palm (øverst til høyre). Foto: TV3 Vis mer

- Jeg visste alderen ville felle meg tidlig

Merete Palm (50) ble stemt ut av Robinson fordi hun var for gammel.

Publisert
SEOGHØR.NO: Etter en dramatisk konkurranse i snøen var det tilslutt Merete Palm (50) fra lag nord som måtte dra hjem fra isødet i Telemark. Palm synes det var altfor tidlig å ryke ut allerede i andre episode og føler at alderen hadde mye å si for utstemmelsen.

- Under lagfordelingen så jeg at jeg var den eneste voksne blant en gjeng med ungdommer, og jeg visste at alderen kanskje ville felle meg tidlig. Jeg skjøv det vekk og valgte ikke å fokusere på det, sier hun til Seoghør.no.

På forhånd hadde Palm alliert seg med flere av deltagerne, som hun trodde ville støtte henne under isrådet, og forteller at hun ble forbannet da det viste seg at de hadde blitt overtalt av andre på laget.

- Jeg hadde støtte fra en del på laget, men de endret mening etter konkurransen da det gikk mot slutten. Jeg ble veldig skuffet og forbannet da jeg skjønte at de hadde snudd, sier hun.

Merete var hele tiden smertelig klar over at hun var mange år eldre enn lagkameratene, men bidro på laget og håpet at alderen ikke ville få betydning.

- De yngre hadde en fysisk styrke og hurtighet som jeg ikke hadde, men jeg jobbet iherdig og bidro med  alle oppgaver, blant annet å hugge ved og bygge levegger.

50-åringen synes det er synd at alderen sendte henne hjem og hadde på forhånd en strategi om ikke å bli oppfattet som en morsfigur.

- Jeg var på lag med mange ungdommer som ser sine fordeler og fysiske styrke, og jeg lurte på hvor lenge de ville akseptere en «mor». Jeg prøvde ikke å mase på dem og heller la de komme til meg dersom de trengte hjelp eller lurte på noe.

Selv om hun ble skuffet over lagkameratenes avgjørelse, angrer ikke Merete på at hun ble med i vinter-Robinson.

- Robinsonekspedisjonen var en positiv opplevelse og det er fantastisk å vite at jeg behersket det. Jeg røk ut tidlig og jeg vet at de har hatt det tøft i ettertid. Dersom jeg hadde gått videre vet jeg ikke hvordan jeg hadde reagert, men det hadde nok ikke vært aktuelt å gi opp.


Stem på «Årets TV-navn» 2012 og vær med i trekningen av et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner her!

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det var bare kaos rundt meg  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer