VILLE DØ: Suksessforfatter JK Rowling ønsket å dø etter skilsmissen fra sin første mann. Foto: AP/Scanpix
VILLE DØ: Suksessforfatter JK Rowling ønsket å dø etter skilsmissen fra sin første mann. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Jeg ville ta livet mitt

JK Rowling vurderte selvmord etter ekteskapsbrudd.

SEHER.NO: Den populære "Harry Potter"-forfatteren JK Rowling (42) avslører at hun ønsket å ta livet sitt da hennes første ekteskap gikk i oppløsning, skriver Sunday Times.

- I midten av 20-årene var livet mitt så trist at jeg gikk rett i kjelleren. Det var datteren min som var utslaget til at jeg valgte å oppsøke hjelp.

- Hun gjorde at jeg beholdt bakkekontaken slik at jeg forsto at hun ikke kunne vokse opp med en mor i en slik forfatning, forteller hun.

Det var i 1993 at Rowling ble separert fra sin portugisiske ektemann Jorge Arantes, som hun har datteren Jessica Isabel med, og gikk inn i en dyp depresjon.

- Vi snakker selvmordstanker her. Ikke av sorten "jeg har det litt kjipt".

Hun oppsøkte fastlegen sin som dessverre var på ferie og vikaren avfeide henne. Heldigvis ringte fastlegen tilbake to uker senere - noe som trolig reddet livet hennes. 

- Hun reddet meg, for jeg tviler på at jeg hadde hatt mot nok til å be om hjelp en gang til.

42-åringen er en av tidenes mest suksessfulle forfattere etter å ha solgt 400 millioner Harry Potter bøker. I 2007 ble hun kåret til den 13. rikeste kvinnen i England, og hun har en personlig formue på rundt 5,7 milliarder kroner.

- Jeg har aldri skammet meg over at jeg var deprimert. Aldri. Hva er det å skamme seg over? Jeg gikk gjennom en veldig tøff periode og jeg er faktisk ganske stolt over at jeg kom meg gjennom det. 

I dag er Rowling lykkelig gift med Dr. Neil Michael Murray som hun har fått to barn med.

LES OGSÅ: Forsøkte å begå selvmord