VURDERER Å GI SEG: MGP-general Per Sundnes sier til Seher.no at han vurderer å gi seg med sangkonkurransen etterhvert. - Nå tenker jeg at jeg kan begynne å tenke på noe annet å gjøre etter hvert, sier han.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
VURDERER Å GI SEG: MGP-general Per Sundnes sier til Seher.no at han vurderer å gi seg med sangkonkurransen etterhvert. - Nå tenker jeg at jeg kan begynne å tenke på noe annet å gjøre etter hvert, sier han. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg ville sparket folket før vi sparker meg

Per Sundnes skylder på folkets dårlige smak om det skulle gå dårlig i den internasjonale finalen.

Publisert
Per Sundnes snakker om kritikken og fremtidsdrømmer i video nederst i saken!

SEHER.NO:  MGP-general og programleder Per Sundnes (44) har vært i hardt vær den siste uken.

Først fikk han kritikk for "overdreven banning" under delfinalen på Ørland, deretter skrev Aftonposten-journalist Robert Hoftun Gjestad en lang kommentar (ekstern link) hvor han tydliggjorde at MGP-generalen burde gå dersom Norge ikke kommer blant de topp ti i den internasjonale finalen i Düsseldorf. 

Til Seher.no forteller imidlertid den selvutnevnte "MGP-kongen" at han ikke tar seg spesielt nær av kritikken, og at han slett ikke har så mye makt i MGP-sirkuset som det folk tror.

-  Det eneste jeg må si er at jeg forstår at folk tror at jeg har veldig stor makt oppe i dette, men jeg kan jo ingenting om koreografi, jeg har ikke noe med kostymer å gjøre, jeg velger ikke bildene, jeg velger ikke lys. Det er sånne ting som kan gjøre forskjellen på en act. Men jeg er med i den gruppa som velger låtene. Men det er folket som bestemmer. Jeg ville sparket folket før vi sparker meg, for det er de som har dårlig smak hvis vi gjør det dårlig i Eurovision, sier han til Seher.no.
 
- Hva tenker du om kritikken i forhold til banning under forrige direktesending?
 
- Det kom inn tyve klager til NRK og de gikk ikke på meg. Det er jo også hemmelig hva innholdet er. Jeg tror det var noen som sang som var mye grovere enn at jeg sa jævlig bra. Og hvis det var noen som oppfattet det som bannskap var det veldig få. Tabloidene valgte å bruke twitter, og folk twitrer jo om alt. Det er klart, det var ikke heldig at jeg skulle si det, men det var tyve stykker som hadde klaget. Det er veldig lite, sier Sundnes, men innrømmer samtidig at han kommer til å være mer påpasselig under lørdagens delfinale i Florø.

Sundnes tar langt på vei kritikken.
  
- At jeg ikke skal banne? Ja, klart det, men ikke så mye for VG, som det er for min mor. Hun blir vel surest av alle. Men jeg synes også at "jævlig bra" er et fint uttrykk. Det er entusiastisk og den jeg er, selv om det kanskje ikke passer inn i et barneprogram. Jeg velger å se alt med humor, og det har jeg masse av, smiler han.

Det var i 2007 at Sundnes gjorde sitt inntog i MGP-sirkuset, den gang som TV-kommentator. Siden da har han opplevd store suksesser som Maria Haukaas Storeng og Alexander Rybak, men nedturen kom med Didrik Solli Tangen.

Og overfor Seher.no avslører MGP-generalen at sirkuet kommer til å "ta slutt" en gang i nærmeste fremtid.

- Jeg må jo slutte med dette en dag, men det har blitt som en baby som man har jobbet så mye med. Men nå tenker jeg at jeg kan begynne å tenke på noe annet å gjøre etter hvert. Ikke neste år, men kanskje om et par år. Alle rundt MGP er så veldig gode, og så har de den samme entusiasmen for prosjektet som jeg har hatt hele tiden, sier han.
 

Ifølge 44-åringen har han imidlertid ingen ambisjoner om å legge musikken på hylla.

- Jeg tenker at det er så mye ugjort. Jeg har jobbet med musikk i NRK hele tiden, og jeg kunne godt tenkt meg å utvikle flere konsepter. Jeg elsker "Idol" og "X Factor" og flere av disse realityseriene, så det er noe jeg godt kunne tenkt meg å jobbet med. Og det gjør jeg parallellt, vi snakker hele tiden om andre prosjekter. Jeg tenker at livet er kort og vi skal være døde så lenge, og det er så mye som er ugjort. Spesielt i TV-verdenen, smiler han.

Disse opptrer under lørdagens delfinale i Florø:

Pernille & Marius - I’ll Be Yours
Babel Fish - Depend on me
Marika - Hungry For You (Gipsydance)
Isabella - Sand
Endre - Oh Oh (Puppy Love)
Hanne Sørvaag - You’re Like A Melody
Mimi Blix - Allergic

Den andre delfinalen i MGP avholdes i Florø, og sendes på NRK1 lørdag 22. januar kl. 19.55!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Jeg vil jo at det skal være bråk


Per Sundnes snakker om kritikken og fremtidsdrømmer i video nedenfor:[obj:media:9311]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer