- Jeg ville krype ned i et mørkt hull

Jostein Pedersen har skrevet bok om årene med depresjon.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Jostein Pedersen (53) har for mange nordmenn blitt Grand Prixs norske stemme etter mange år som NRKs ekspertkommentator. Han var en velkjent TV-personlighet og familiefar på hjemmebane, men skjulte dype depresjoner som han har slitt med i mange år. 

- Jeg lyktes nesten med å ta mitt eget liv. Du har bare lyst til å krype ned i et mørkt hull, men du gjør jo ikke det, sier Pedersen som nå har skrevet boken «Nesten» om selvmordsforsøket og de psykiske problemene.

For omverdenen var han den samme, men Pedersens nærmeste visste at han gikk og bar på mye vondt. 53-åringen forsikret eks-kona Louise og barna Magnus (13) og Elizabeth (11) om at de ikke hadde noe skyld, etter at han i 2009 forsøkte å ta sitt eget liv.
 
- Boken handler om dype depresjoner som jeg har hatt i mange år, og det er nok dessverre ikke en historie jeg er alene om. Da det ble kjent at jeg hadde vært på en selvmordsklinikk i London, fikk jeg over 300 henvendelser på e-post. Jeg leste og svarte på alle.

De som kontaktet Pedersen kjente folk som hadde tatt sine egne liv eller hadde forsøkt det selv, og som mente det var viktig at noen våget å fortelle om opplevelsene. 

- Dette må du fortelle om, mente de. Du må gi oss en stemme for dette er et tabubelagt område.

Pedersen tror åpenhet hjelper mer enn medisiner. 

- Jeg tror det å prate om noe er vel så god medisin som alt annet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Samboer med tobarnsfar     

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer