Herman Flesvig:

- Jeg ville ikke medisineres

Herman Flesvig forteller åpent om diagnosen.

- GA MEG ET SVAR: Komiker Herman Flesvig er egentlig svært privat av seg, men i et intervju med Dagbladet Magasinet forteller han nå åpent om livet. Han snakker blant annet om diagnosen han fikk i tenårene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- GA MEG ET SVAR: Komiker Herman Flesvig er egentlig svært privat av seg, men i et intervju med Dagbladet Magasinet forteller han nå åpent om livet. Han snakker blant annet om diagnosen han fikk i tenårene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Komiker Herman Flesvig (27) har på rekordfart gått fra å være en nokså ukjent kar fra Siggerud i Akershus til å bli en av landets mest populære komikere. Gjennom parodier og humorvideoer på Instagram har han klart å opparbeide seg en enorm følgerskare.

Med populariteten har han også klart å få andre oppdrag. 27-åringen var blant annet programleder for P3 Gull og har åpnet hotell for Petter Stordalen. Talkshows og helgemagasinene står i kø for å intervjue komikeren med den hvite manken, som han har blitt så berømt for.

Selv om livet med Instagram-følgere, røde løpere og kjendisvenner kan virke som en dans på roser, har ikke tilværelsen alltid vært like enkel for Flesvig. I et større intervju med Dagbladet Magasinet forteller han blant annet om diagnosen han fikk på videregående.

STOLTE FORELDRE: Herman Flesvig er fra Siggerud, som ligger ved Ski i Akershus. Her poserer han sammen med mamma Xenia og pappa Lars under Humorprisen i februar. Foto: Andreas Fadum
STOLTE FORELDRE: Herman Flesvig er fra Siggerud, som ligger ved Ski i Akershus. Her poserer han sammen med mamma Xenia og pappa Lars under Humorprisen i februar. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Ikke en sovepute

Han slet med å konsentrere seg og hadde problemer på skolen. Først da en lærer ba om at han skulle utredes, fikk han svaret på alt. Det var heldigvis ikke noe alvorlig, men da han fikk påvist ADHD begynte brikkene endelig å falle på plass.

- Å ha en diagnose er ikke en sovepute og betyr ingenting i det daglige, det ga meg bare svar på hvorfor jeg har hatt problemer med å ta til meg teoretisk lærdom. Det er fordi jeg plukker opp vanvittig mye fra omgivelsene. Det går i hundre i hodet mitt hele tiden, sier komikeren til Magasinet.

POPULÆR: Herman Flesvig er en av landets mest populære komikere. Her er han fotografert under P3Gull, som han ledet i høst. Foto: NRK
POPULÆR: Herman Flesvig er en av landets mest populære komikere. Her er han fotografert under P3Gull, som han ledet i høst. Foto: NRK Vis mer

At komikerens energinivå overgår mange, er ingen hemmelighet. Det er lett å se i videoene hans, som ofte er energiske, finurlige og fylt med tempo. Han forteller derimot at han klarer å sette på bremsen og roe seg ned når han trenger det, og derfor er en «kameleon i sosiale sammenhenger».

Medisiner har han derfor ikke behov for i hverdagen. De tok han bare da han var student.

- Jo, da jeg tok bachelorgraden min i tv- og filmproduksjon på Westerdals og måtte sitte stille og skrive. Men jeg ville ikke medisineres i fortsettelsen, for jeg mistet Herman, jeg mistet gutten med gnisten., sier han, og fortsetter:

- Men hvis jeg skal ta mastergrad en gang, må jeg dopes ned igjen, forteller han til Magasinet.

Ikke på Tinder

27-åringen har den siste tiden jobbet med å dubbe den danske oppfølgeren til «Terkel i knipe», og var i påskeferien vikar på P3 sammen med Mikkel Niva. Han har med andre ord nok å holde på med om dagen, i tillegg til de utallige parodiene han publiserer i løpet av en uke.

TRAILER: Snart kommer «Rutete Ninja» på kino. Denne gangen er det Herman Flesvig som har hovedrollen. Video: Nordisk Film Vis mer

Kjærlighetslivet står derimot på vent. Herman har tidligere vært åpen om singellivet, etter at han for et drøyt år siden gikk ut av et langvarig forhold. Han har også tidligere vært åpen om hvor tøff kjærlighetssorgen kan være.

Til tross for at den blonde yndlingen har vært singel i lengre tid nå, har han ikke opprettet seg profil på den mye omtalte datingappen Tinder.

At komikeren ikke er på Tinder betyr imidlertid langt ifra at han ikke får forespørsler fra det motsatte kjønn.

Kjærlighetssorg

Herman gjestet podkasten «Anger», med Sivert Moe som programleder i fjor, og der snakket han åpenhjertig om at han hadde kjærlighetssorg.

Paret stilte aldri opp sammen på offentlige arrangementer, og valgte å skjerme forholdet fra rampelyset. I podkasten fortalte Herman at det var første gang han opplevde å ha kjærlighetssorg.

- Det er blytungt, men man må bare gjennom det. Jeg har jo aldri hatt kjærlighetssorg før nå, og da skjønner jeg hvorfor veldig mange låter skrives rundt det.

Det var tydelig at bruddet gikk hardt inn på Herman, og at det har preget hverdagen hans.

- Det henger fortsatt litt igjen, men det svinger veldig. Noen dager er bra, andre er dårlige, og sånn er det på en måte, fortalte han åpenhjertig den gang.

Han var likevel optimistisk, og var sikker på at kjærlighetssorgen etter hvert vil gå over.

- Jeg tror nok at det vil gå seg til, og det blir alltid bra. Og så har jeg mye fine folk rundt meg som jeg kan snakke med, og det hjelper også veldig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer