MORO Å VÆRE SJEF: Åsleik Engmarks regissørdebut "Knerten" åpner mandag Barnefilmfesten under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Og komikerstjernen innrømmer at det både var morsomt og utfordrende å være sjef.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
MORO Å VÆRE SJEF: Åsleik Engmarks regissørdebut "Knerten" åpner mandag Barnefilmfesten under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Og komikerstjernen innrømmer at det både var morsomt og utfordrende å være sjef. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Jeg ville ikke ha rollen

Knerten-regissør Åsleik Engmark nekter for å ha gitt seg selv hovedrollen... Se video!

Slik holdt Åsleik barna i sjakk under filminnspillingen! Se intervju og filmklipp nederst i saken!
HAUGESUND (SEHER.NO): Mandag kveld åpner den norske filmen "Knerten" Barnefilmfesten under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Komiker Åsleik Engmark (43), kjent fra blant annet Lomplelandslaget, har sin regissørdebut med filmen, som er basert på Anne Cath. Vestlys populære bøker om Lillebror og Knerten.

Og i intervju med Seher.no, innrømmet komikerstjernen at det både har vært morsomt, men også veldig utfordrende å være sjef for et stort filmprosjekt.

- Det har vært fantastisk fint. Og settet er jo bare en liten del av det. Det er alle forberedelsene og manuset, og så denne ekstremt intense sett-perioden. Og så er det alt etterarbeidet. Så det har vært en stor og lang prosess, og jeg har vært sjef hele tiden, og det har vært kjempegøy, sier Engmark til Seher.no.  

Selv om han har hatt hovedansvaret for filmprosjektet, hevder Åsleik at det var sjelden han måtte være streng under innspillingen.

- Det har vært veldig lite streng maske. Jeg har vært litt streng med Adrian av og til, når han begynner å bli sliten og løper fra kamera fordi han har lyst til å løpe litt. Da har jeg plutselig blitt far et øyeblikk og trukket ham inn igjen, smiler han.

Se filmklipp fra "Knerten" lenger ned!

Og 43-åringen innrømmer at det å være far selv, har vært til stor hjelp under arbeidet med barna på settet.

- Absolutt, det har hjulpet meg masse. Jeg er veldig glad for den ballasten jeg hadde som far, sier han.

Komikerstjernen har ikke bare hatt regissørrollen i filmen. Han har også stemmen til trefiguren Knerten.

Ifølge Åsleik var det imidlertid ikke han som rekrutterte seg selv til en av hovedrollene.

- Det er ikke jeg som har gitt meg selv hovedrollen, for jeg ville ikke ha den rollen. Men det var nå mine produsenter som sa "nja, det kan være at det er fint at det er du som har stemmen", og jeg sa "nei". I ettertid synes vi det er kjempefint, men jeg liker ikke tanken på å være et sånt renessanse-menneske og ha flere hatter. Men jeg er veldig komfortabel med akkurat disse to hattene her da, humrer han.

Det at han nå har valgt å satse på spillefilm og gjerne jobber mer med film, har imidlertid ikke fått Åsleik til å legge komikerkarrieren på hylla.

- Nei, vet du, jeg jobber med alt mulig hele tiden. Jeg kommer til å fortsette som komiker, og jeg kommer til å fortsette med teater og skrive ting. Og kanskje lage film også, smiler han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tiptelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Det er lov å kline litt

Slik holdt Åsleik barna i sjakk under filminnspillingen! Se intervju og filmklipp nedenfor:

[obj:media:7970]