Ebba Årsjö

- Jeg ville ikke eksistere

Ebba Årsjö (22) deler åpenhjertig.

LANG HISTORIE: Ebba Årsjö har ikke noe problem med å fortelle om hvordan det er å være litt annerledes. Foto: Jonas Ekströmer / TT
LANG HISTORIE: Ebba Årsjö har ikke noe problem med å fortelle om hvordan det er å være litt annerledes. Foto: Jonas Ekströmer / TT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22-åringen, som vant to OL-gull i paraalpint i Beijing, lider av muskeltap i høyre ben, en bivirkning av Klippel-Trenaunay-syndromet hun ble født med.

Om lag ett barn i Norge blir født med syndromet hvert år og tilstanden gir medfødte karmisdannelser i vener, lymfe og kapillærer, skriver NHI på sine nettsider.

MODELL: Victoria Salcedo måtte amputere begge armene og det ene benet, bare seks år gammel. Nå inspirerer hun millioner på sosiale medier. Video: Victoria Salcedo / KameraOne Vis mer

Sommeren 2022 viste hun for første gang frem benet til offentligheten, da hun delte et Instagram-bilde i bikini på en balkong på Mallorca.

Responsen fra følgerne var stor og nesten utelukkende positiv, har hun fortalt i etterkant.

Selv om hun har det veldig fint med seg selv i dag, har det ikke alltid vært sånn. Veien til å elske seg selv har nemlig vært lang.

- Jeg kunne ikke se ned på meg selv en gang. Jeg ble sint og sur når jeg så på meg selv. Så ille var det. Jeg ville virkelig ikke eksistere på grunn av det benet, forteller hun åpenhjertig i Vägen Till Toppen, ifølge Aftonbladet.

ULYKKE: I 2006 var Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Det er så forferdelig når jeg tenker tilbake på det, for jeg ville aldri ha kappet av meg benet i dag. Absolutt ikke. Det er en del av meg og jeg elsker benet mitt, fortsetter svensken.

Til tross for braksuksessen i Beijing-OL, valgte Årsjö å legge skiene på hyllen i november i fjor. De fysiske smertene skikjøringen påførte henne, gjorde at det ikke lenger var verdt å satse på alpint.

- Én av tre treninger tenkte jeg: Aldri igjen, jeg går ikke opp i den skiheisen igjen. Jeg ville ikke. Hvorfor gjør jeg det her mot mitt dumme ben? Jeg burde sitte på et kontor og ta det rolig, sier hun.

LES OGSÅ: - Får ikke spise på restaurant

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer