ÅPNER OPP: Paris Hilton forteller i en ny dokumentar ærlig om hvordan det var at hennes private sexfilm kom på avveie. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: Paris Hilton forteller i en ny dokumentar ærlig om hvordan det var at hennes private sexfilm kom på avveie. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paris Hilton om sextapen:

- Jeg ville bokstavelig talt dø

Paris Hilton beskriver sexskandalen som gjorde henne verdensberømt.

Publisert

(Se og Hør): Sommeren 2004 ble hotellarvingen og sosietetskvinnen Paris Hilton (37) verdensberømt. En hjemmelaget film hun og kjæresten Rick Salomon (49) laget sammen, med pornografisk innhold, ble gitt ut av Salomon.

Seansen dem to imellom ble filmet tre år tidligere, og ble utgitt like før Hiltons nå nærmest ikoniske realityserie «The Simple Life» hadde premiere på amerikansk tv. Han var 33 og hun var 18 da filmen ble spilt inn.

DEN GANG DA: Paris Hilton ble verdenskjent for sexfilmen og realityserien «The Simple Life» samme år. Her poserer hun sammen med hunden Tinkerbell i 2004. Foto: AP, NTB scanpix
DEN GANG DA: Paris Hilton ble verdenskjent for sexfilmen og realityserien «The Simple Life» samme år. Her poserer hun sammen med hunden Tinkerbell i 2004. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Sexfilmen ga henne enormt mye pressefokus, men hun var aldri med på at den private filmen skulle distribueres. Det er uvisst hvor kjent Paris Hilton hadde vært i dag uten filmen. I en ny dokumentar om hotellarvingen, snakker hun åpent om hvordan det var at den ble gitt ut.

- Ville dø

Den nye dokumentaren følger flere individer som lever av sosiale medier, blant andre «The Fat Jew» og Brittany Furlan. Det er likevel Hilton som får mest tid på skjermen om vi skal tro USA Today, som så filmen fredag kveld på Tribeca filmfestival.

Fra HBOs Golden Globe-nachspiel 2018 Vis mer

- Det var som å bli voldtatt, forteller Hilton i dokumentaren «The American Meme», og fortsetter:

- Det føltes ut som om jeg hadde mistet en del av sjelen min, og jeg ble pratet om så nedsettende og slemt. Jeg ville bokstavelig talt dø på et tidspunkt. Jeg bare: 'Jeg vil ikke leve', fordi jeg trodde at jeg nå hadde mistet alt. Jeg ville ikke bli kjent for det, sier hun ærlig i den nye filmen.

Filmen fokuserer ifølge nettsiden på hvordan Paris klarte å bygge seg selv opp til å bli en av verdens mest omtalte kvinner, uten å ha noen spesielle talenter. På grunn av «The Simple Life», som gikk på skjermen lenge før Kardashian-dynastiet kapret realitytronen, kunne hun virkelig bade i rampelyset.

Man kommer likevel ikke unna at sexfilmen har hatt mye å si for starten av stjernens karriere.

FIKK OPPMERKSOMHET: Magne Robberstad (28) var med på «Paradise Hotel» i 2013, da Paris Hilton vikarierte for Triana Iglesias som programleder i ei uke. Storsjarmøren innrømmer nå at han har fått oppmerksomhet fra Paris Hilton - nesten fem år senere. Han innrømmer også at han dro en hvit løgn om stjernemøtet på TV den gangen. Video: Marie Røssland Vis mer

- Sårer meg

Hilton har nemlig tidligere uttalt seg om hvordan hun opplevde perioden. Motemagasinet Marie Claire publiserte i august et langt intervju med realitystjernen.

Intervjuet handlet i stor grad om Hilton som karrierekvinne, men når spørsmål om den pikante filmen kommer opp, skrev journalist Irin Carmon at hun tydelig kan skimte tårer i arvingens øyne.

- Det sårer meg virkelig. Hele livet har jeg sett opp til prinsesse Diana og alle disse elegante, fantastiske kvinnene, og jeg føler at Salomon tok alt det vekk fra meg, sa hun åpenhjertig, og fortsatte:

- Jeg kunne ha blitt sånn, men på grunn av filmen vil jeg alltid bli dømt og tenkt på som det folk sier om meg. Det er bare på grunn av en privat stund mellom meg og min kjæreste, sa Hilton.

FORRETNINGSKVINNE: Hilton har det siste tiåret jobbet hardt med flere prosjekter. I dag er hun blant annet verdens best betalte kvinnelige DJ. Hun sier sjelden nei til en tur på rød løper, og er aktiv på sosiale medier. Dette bildet ble tatt i Cannes i mai i år. Foto: NTB scanpix
FORRETNINGSKVINNE: Hilton har det siste tiåret jobbet hardt med flere prosjekter. I dag er hun blant annet verdens best betalte kvinnelige DJ. Hun sier sjelden nei til en tur på rød løper, og er aktiv på sosiale medier. Dette bildet ble tatt i Cannes i mai i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Angrer på forholdet

Hun var også hard i sin kritikk av ekskjæresten, som for øvrig har vært gift med Elizabeth Daily, Shannon Doherty og Pamela Anderson.

Sistnevnte giftet han seg med hele to ganger. Han skal angivelig ha tjent over 68 millioner kroner på sexfilmen med Hilton, bare det første året. Hun irriterer seg over det, og hevder at hun aldri tjente en krone på den sjokkerende utgivelsen.

KJENDISEKS: Rick Salomon (t.h) har vært sammen med blant andre Paris Hilton, Pamela Anderson og Shannon Doherty. Hilton skulle ønske hun aldri møtte ham. Foto: NTB scanpix
KJENDISEKS: Rick Salomon (t.h) har vært sammen med blant andre Paris Hilton, Pamela Anderson og Shannon Doherty. Hilton skulle ønske hun aldri møtte ham. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hilton sa hun skulle ønske at hun aldri møtte Rick Salomon.

- Det er det eneste jeg angrer på her i livet. Jeg skulle ønske jeg aldri møtte den fyren. Jeg kunne ikke forlate mitt eget hjem på flere måneder. Jeg var så deprimert og ydmyket. Jeg ville ikke bli sett offentlig.

Filmen skapte også overskrifter på grunn av rettsprosessen som fulgte. Salomon gikk til sak mot Hilton, fordi han mente hun løy da hun den gang sa at hun ikke hadde noe med utgivelsen å gjøre. Det likte den styrtrike hotellfamilien dårlig, og slo tilbake med et motsøksmål.

Det hele ble løst utenfor retten, og Paris Hilton mottok en ukjent sum av ekskjæresten. Det skrev E! News den gang.

Ting har heldigvis ordnet seg for 37-åringen. Chris Zylka (32) har nemlig kapret hjertet hennes. I januar gikk han ned på kne i Aspen, og hun sa ja - til både ekteskap og den luksuriøse diamantringen til hele 15,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: - Tilbake med TV-eksen etter åtte år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer