Frank Løke:

- Jeg ville bare rett hjem og grine

Frank Løke smilte etter «Farmen»-nederlag. Men på innsiden var muskelbunten dypt skuffet.

MÅTTE HJEM: Det ble ikke seier for «Farmen»-favoritten Frank Løke (38). I kveld var han tjueto sekunder fra å sikre seg videre opphold, men måtte se seg slått i hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE HJEM: Det ble ikke seier for «Farmen»-favoritten Frank Løke (38). I kveld var han tjueto sekunder fra å sikre seg videre opphold, men måtte se seg slått i hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var aldri bitter, men jævlig skuffa. Mest av alt var jeg sint på meg selv og egen prestasjon, forteller Frank Løke (38) til Se og Hør.

«Farmen»-kjendisen har kanskje lagt håndballkarrieren på hylla, men konkurranseinstinktet er intakt - og vel så det. Og som vinnerskaller flest tar Løke konkurranser på høyeste alvor.

Og han hater å tape.

MYE ARMER OG BEIN: Selv om Frank Løke ga alt i kveldens hinderløypekonkurranse, og endte opp både gul og blå, var det ikke godt nok. Foto: Alex Iversen / TV 2
MYE ARMER OG BEIN: Selv om Frank Løke ga alt i kveldens hinderløypekonkurranse, og endte opp både gul og blå, var det ikke godt nok. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Fire kjendiser ut

- Det svir. Lenge. Jeg hadde ikke flere sjanser og leverte ikke godt nok. Da er det bare å stikke hodet i sanda, erkjenner Løke - eller «Action-Frank» som de andre liker å kalle ham.

«Farmen»-eventyret endte tre dager før siste innspillingsdag, i finaleukas obligatoriske hinderløypekonkurranse. Den kraftfulle idrettsprofilen kjempet om den siste semifinaleplassen mot fire andre kjendiser, og leverte - til tross for mange stygge knall og fall - et imponerende resultat.

Dessverre for Løke var det bare én kjendis som fikk bli med de to klare semifinalistene, endurofører Pål Anders Ullevålseter (46) og «Jakten»-fjes Inga Berit Lein (36), inn i søndagens episode. Langrennsløper Martine Ek Hagen (26) var uovervinnerlig på det klissvåte treverket, og slo Løke med tjueto sekunder.

Resten av gjengen, Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) og Stian Sandø (25) var langt unna Ek Hagens eksepsjonelle hinderløypetid, og måtte også reise hjem i kveld.

«Faen i helvete»

På tv, der programleder Gaute Grøtta Grav (38) bygger opp spenning mellom Løke og Ek Hagen til siste sekund, begynner førstnevnte å smile idet resultatet omsider legges på bordet. Deretter takker han ydmykt for seg og ønsker de tre gjenværende deltakerne lykke til.

- Jeg unnet de andre videre opphold, altså. Spesielt Martine, som jeg fikk god kontakt med underveis. Samtidig, inni meg, tenkte jeg bare: «Faen i helvete». Jeg var skikkelig lei meg.

For selv om Løke kan framstå som en noe stivsinnet og hardbarka kar, etter å ha hisset på seg flere meddeltakere gjennom programmet, vil han ikke ha på seg å være helt ufølsom. Eller?

HER ER DET OVER: Frank Løkes reaksjon idet det blir klart at Martine Ek Hagen, og ikke ham, får bli med inn i søndagens episode. Foto: TV 2
HER ER DET OVER: Frank Løkes reaksjon idet det blir klart at Martine Ek Hagen, og ikke ham, får bli med inn i søndagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Betong har ikke følelser, men i det øyeblikket er jeg fylt med nederlag, vemod og skuffelse. Jeg ville bare hjem og grine, forteller Løke.

- Dro du hjem og gråt, da?

- Neida, jeg dro og spiste burger, flirer han.

Skylder på Hellstrøm

Etter «Farmen»-nederlaget var det riktignok ikke resultatet i hinderløypa som plaget Løke mest. At han ikke klarte å sikre seieren i den foregående matkonkurransen, som hadde gitt ham direkte billett til semifinalen, irriterer fremdeles vettet av 38-åringen.

MENER HAN BURDE VUNNET: Frank Løke er sikker på at han hadde vunnet matkonkurransen om det ikke hadde vært for en mislykket saus. Foto: Alex Iversen / TV 2
MENER HAN BURDE VUNNET: Frank Løke er sikker på at han hadde vunnet matkonkurransen om det ikke hadde vært for en mislykket saus. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg fikk kjempegode tilbakemeldinger på løkpølsa jeg lagde, eller «løkepølsa» som jeg kalte den, men ølsausen smakte dritt. Det med å ha øl i sausen hadde jeg sett i et Hellstrøm-program, så egentlig skylder jeg på ham for at jeg ikke vant «Farmen», spøker Løke.

Gjennom fem og en halv uke i tv-ruta har den frittalende tobarnsfaren seilt opp som en av favorittene til å vinne «Farmen kjendis». Han er også blant deltakerne som har sørget for flest overskrifter, og merker godt at flere vet hvem Frank Løke er.

Jeg har fått vise at jeg ikke bare er en breial fyr som finner på rampestreker Frank Løke (38) om «Farmen»-oppholdet.

- Telefonen ringer i ett sett, og jeg blir stoppet på gata hele tida. Det er positive tilbakemeldinger over hele linja, og forespørslene renner inn. Trykket har vært større enn forventet, men jeg koser meg, sier Løke, som også tror «Farmen» har bidratt til at offentligheten har fått et nytt inntrykk av ham.

- Jeg har fått vise at jeg ikke bare er breial fyr som finner på rampestreker, sier Løke, som er ikke ukjent for utenomsportslige kontroverser, og har et solid badboy-stempel fra håndballkarrieren.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Farmen kjendis»-kontrakten

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer