Ole Torp og Gry Blekastad Almås:

- Jeg ville bare bryte sammen og gråte

NRK-profilene avslører sine tøffeste øyeblikk på skjermen.

LAR SEG PÅVIRKE: NRK-veteranene Ole Torp, Nina Owing, Gry Blekastad Almås og Ingerid Stenvold forteller at det til tider kan være vanskelig å forholde seg profesjonelle på skjermen og samtidig rapportere om dramatiske tragedier. FOTO: Morten Eik/Se og Hør.
LAR SEG PÅVIRKE: NRK-veteranene Ole Torp, Nina Owing, Gry Blekastad Almås og Ingerid Stenvold forteller at det til tider kan være vanskelig å forholde seg profesjonelle på skjermen og samtidig rapportere om dramatiske tragedier. FOTO: Morten Eik/Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Gjennom de største humanitære katastrofene og dramatiske terrorangrep er NRKs nyhetsprofiler tilstede. Informasjonen skal ut til folket, og selv i grusomme situasjoner er det ventet at både ankere og reportere forholder seg profesjonelt.

Det kan til tider være en stor utfordring forteller Nina Owing (59), Ingerid Stenvold (40), Ole Torp (65) og Gry Blekastad Almås (47). Sistnevnte husker det vanskeligste øyeblikket, som da hun rapporterte om tsunamien i Sørøst-Asia i 2004.

- Det var fryktelig sterkt, og preget meg i lang tid etterpå. Det var tøft å forholde seg profesjonell, når det du egentlig vil bryte sammen og grine med alle som er rammet, forteller hun.

Trener seg rolig

Torp forteller at han ble mest preget da han var USA-korrespondent etter terrorangrepet 11. september 2001.

- 11. september-sendingene husker jeg godt. Det er de store øyeblikkene som gjør mest inntrykk også på oss. Vi blir like grepet av de store begivenhetene som publikum. Vi er ikke upåvirket, forteller NRK-veteranen.

STERKE ØYEBLIKK: Da flyene traff World Trade Center i New York 11. september 2001, var Ole Torp NRKs USA-korrespondent og raskt ute med å rapportere fra åstedet. FOTO: NRK.
STERKE ØYEBLIKK: Da flyene traff World Trade Center i New York 11. september 2001, var Ole Torp NRKs USA-korrespondent og raskt ute med å rapportere fra åstedet. FOTO: NRK. Vis mer

Også Owing som satt i studio og snakket med Torp i New York, trekker frem hendelsen som en av dem som påvirket henne mest.

- Hva gjør man i en slik situasjon?

- Vi er trenet til å forsøke å beholde roet. Man rapporterer, går videre og bruker tid til å fordøye det etterpå, sier Torp.

Gikk i svart

Alle fire har vært ledet en rekke direktesendinger, noe som kan være ekstra nervepirrende. Gry Blekastad Almås husker godt det øyeblikket hun mistet kontrollen foran tusenvis av TV-seere.

- Ting gikk i svart, og jeg sto der på direkten og visste ikke hva jeg skulle gjøre, minnes hun.

- Hva skjedde?

- Jeg lurte desperat på hva jeg skulle gjøre, men noe har jeg gjort og sendingen gikk videre. Det var et desperat øyeblikk én gang, da vi ble nødt til å sende musikkvideoer på NRK fordi store deler av sendingen forsvant.

ERFAREN: Lenge var Gry Blekastad Almås NRKs korrespondent i London. Hun har også vært nyhetsanker i Dagsrevyen og programleder for helsemagasinet «Puls». Foto: NRK
ERFAREN: Lenge var Gry Blekastad Almås NRKs korrespondent i London. Hun har også vært nyhetsanker i Dagsrevyen og programleder for helsemagasinet «Puls». Foto: NRK Vis mer

Klare for direktesendinger

Forhåpentligvis går alt på skinner når firkløveret til høsten leder NRKs valgsendinger. Mye vil bli sendt direkte fra et nytt studio utenfor Stortinget.

VIL FÅ SVAR: Under direktesendinger med politikere, er det ikke alltid like lett å få svarene man søker. Ingerid Stenvold, Gry Blekastad Almås, Nina Owing og Ole Torp skal gi velgerne mer informasjon i en spennende valgkamp. FOTO: NRK
VIL FÅ SVAR: Under direktesendinger med politikere, er det ikke alltid like lett å få svarene man søker. Ingerid Stenvold, Gry Blekastad Almås, Nina Owing og Ole Torp skal gi velgerne mer informasjon i en spennende valgkamp. FOTO: NRK Vis mer

- Da må vi anstrenge oss ekstra for å få svar på det vi vil. Vi skal gjøre seerne i stand til å velge på et kvalifisert grunnlag, forteller Stenvold.

Ole Torp leder utspørringen av partitoppene.

- Det blir mest hyggelig, men kanskje noen ganger litt nærgående og insisterende for å få svar.

- Hvordan påvirker det dere at sendingene er direkte?

- Det er litt ekstra nervepirrende, men det er ok. Da får vi skrudd til det ekstra hakket man trenger, sier Owing.

LES OGSÅ: Anne Lindmos forandring fikk sønnen til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer