«Født i feil kropp»:

- Jeg vil vise vei for andre

Emma Ellingsen gleder seg til å komme i puberteten. 

BESTEMTE SEG TIDLIG: Emma var bare ti år gammel da hun byttet navn. Hun er fremdeles bestemt på at hun ønsker å gå hele veien når det kommer til et kjønnsskifte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BESTEMTE SEG TIDLIG: Emma var bare ti år gammel da hun byttet navn. Hun er fremdeles bestemt på at hun ønsker å gå hele veien når det kommer til et kjønnsskifte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Da Emma Ellingsen (15) var ti år gammel, tok hun det store steget og byttet navn fra Tobias.

I TV 2-serien «Født i feil kropp», møter vi et knippe norske mennesker som er født i feil kropp. Jenter i guttekropp og gutter i jentekropp. Emma er en av de.

- Jeg har aldri blitt mobbet

I et nytt intervju med Dagbladet har Emma fortalt hvorfor hun har valgt å være så åpen om kjønnsskiftet, både på TV og sosiale medier.

BEGYNNER PÅ HORMONER: Helt siden hun var liten har Emma ville vært jente. Til høsten begynner hun på kvinnelige kjønnshormoner og ser frem til puberteten. Foto: Paul Paiewonsky / Dagbladet 
BEGYNNER PÅ HORMONER: Helt siden hun var liten har Emma ville vært jente. Til høsten begynner hun på kvinnelige kjønnshormoner og ser frem til puberteten. Foto: Paul Paiewonsky / Dagbladet  Vis mer

- Det er mange som ikke har hatt det så greit som meg, forteller Emma og forklarer at hun gjerne ønsker å vise vei for andre.

I motsetning til mange andre som går igjennom tunge tider i løpet av ungdomsårene, har Emma gode erfaringer med å fortelle om valget sitt.

- Det at jeg har vært så åpen på TV og i sosiale medier har gjort at jeg har sluppet å svare på en del spørsmål. Jeg har aldri blitt mobbet, forteller 15-åringen.

Det kan imidlertid se ut til at Emma tar det hele med knusende ro og håndterer dette bedre enn folk flest, men hun innrømmer at hun var bekymret for om hun ville få starte på pubertetsutsettende behandling. Noe det omsider viser seg at hun har fått.

15-åringen startet på behandlingen allerede i 2015, og til høsten skal hun starte med kvinnelige kjønnshormoner, noe hun ser frem til.

- Jeg tar det som det kommer og jeg gleder meg. Kanskje jeg får litt pupper og mer fett på kroppen, forteller hun.

Deler erfaringer på YouTube

I etterkant av sesong én har Emma, som tidligere drev med blogging, satset fullt på skole og YouTube.

Saken fortsetter under bildet.

DELER ERFARINGER: Emma har fått en stor følgerskare på YouTube. Der deler hun sminketips, hverdagslige tips og svarer på spørsmål om kjønnsskifte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DELER ERFARINGER: Emma har fått en stor følgerskare på YouTube. Der deler hun sminketips, hverdagslige tips og svarer på spørsmål om kjønnsskifte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På sin YouTube-kanal, hvor hun allerede har rukket å få i underkant av 33 000 følgere, deler hun både sminketips, videoer fra hverdagen og svarer på spørsmål.

Emma legger ikke skjul på sin fortid som gutt, og svarer på det seerne lurer på. Hun har i en video fortalt at hun ikke syns det er rart å være født i feil kropp og begrunner svaret med at det er hennes normalitet.

Emma forteller også til Dagbladet at hun syns det er stor stas med så mange følgere.

- Jeg syns det er veldig morsomt, og er stolt over at så mange følger med, forteller Emma til Dagbladet.

LES OGSÅ: Vil historien gjenta seg på årets Brit Awards?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer