FAMILIEMANN PÅ HELTID: Andreas Håtveit verdsetter tiden med kona Elise og sønnene Torbjørn og Syver over alt annet. Foto: Tor Lindseth
FAMILIEMANN PÅ HELTID: Andreas Håtveit verdsetter tiden med kona Elise og sønnene Torbjørn og Syver over alt annet. Foto: Tor LindsethVis mer

- Jeg vil være et godt forbilde for barna

Andreas Håtveit fra «Mesternes mester» elsker sin nye hverdag etter at han la konkurranseskiene på hylla.

SEOGHØR.NO: Etter en lang karriere  som skistjerne i inn- og utland er det en stor overgang for Andreas Håtveit (29) å komme hjem til «hverdagen».

– Det er jo en forandring, men man venner seg til alt, forteller Håtveit til Se og Hør.

Denne vinteren har han gjort suksess i NRK-serien «Mesternes mester», hvor han til slutt endte på en sterk andreplass. Han har også vært kommentator under TV 2s sendinger fra «X Games» i Oslo.

Etter en karriere med blant annet åtte X Games-medaljer på sin egen merittliste, har tøffingen tilbragt tiden hjemme på gårdstunet i Sudndalen sammen med kona Elise Håtveit (29) og guttene deres Syver (3) og Torbjørn (1).

TOK TAPET MED ET SMIL: Andreas Håtveit tapte årets «Mesternes mester»-finale mot Thor Hushovd, men var ikke sen med å gratulere etter at resultatet var klart. Foto: Tor Lindseth
TOK TAPET MED ET SMIL: Andreas Håtveit tapte årets «Mesternes mester»-finale mot Thor Hushovd, men var ikke sen med å gratulere etter at resultatet var klart. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Vil bare være god ektemann og en god far

I tillegg til å hjelpe foreldrene som driver hotellet Hermon Høyfjellssenter i nærheten, bruker Andreas mye av sin tid på å trene unge talenter på Geilo Idrettslag.

– Nå vil jeg bare være en god ektemann for Elise og en god far for barna mine, sier Andreas, som er personlig kristen.

SKISTJERNE: Andreas i aksjon under X Games i 2008. Foto: AP
SKISTJERNE: Andreas i aksjon under X Games i 2008. Foto: AP Vis mer

– For meg betyr det ikke noe om guttene blir gode på ski eller ikke. Det jeg ønsker å gi videre er troen min og fortelle dem om Jesus – og ikke minst å være et godt forbilde, forteller Andreas.

Ble tidlig avholdsmann

Håtveit har tidligere fortalt om at idrettskarrieren førte til at han tidlig bestemte seg for å bli avholdsmann.

- Når jeg ikke gjorde som mange andre, gikk på sene fester og drakk alkohol, var jeg alltid klar for trening tidlig neste morgen. Det ga meg en fordel. Men jeg har også sett baksiden av rusmisbruk. Mine foreldre har hjulpet mange med rusproblemer, sa Håtveit til VG tidligere i år.

Da Se og Hør besøkte familien, avslørte Andreas at hans eldste sønn ser ut til å ha arvet pappas skiinteresse.

– Syver og jeg var på langrenn senest i går, smiler Andreas – før Syver stolt forteller til
at de gikk helt til Skibyen i nærheten og at han fikk premie av pappa etterpå.

LES OGSÅ: - Derfor har jeg aldri smakt alkohol