TOTALT ØDELAGT: Richard Branson eier øya Necker Island, som er en del av de britiske jomfruøyer. Her viser han frem skadene etter at orkanen Irma herjet der forrige uke. Foto: Virgin.com
TOTALT ØDELAGT: Richard Branson eier øya Necker Island, som er en del av de britiske jomfruøyer. Her viser han frem skadene etter at orkanen Irma herjet der forrige uke. Foto: Virgin.com Vis mer

Richard Branson:

- Jeg vil understreke hvor viktig det er å sette sikkerheten først

Milliardærens luksusøy ble fullstendig knust av orkanen. Måtte rømme ned i kjelleren.

Orkanen Irma er en av de sterkeste orkanene som noensinne er registrert i Atlanterhavet, og har siden onsdag rast fra Karibia og inn mot det amerikanske fastlandet.

Etter at orkanen herjet i Karibia forrige uke, er minst 24 personer bekreftet omkommet, og har ødelagt hjemmene til tusenvis av mennesker.

Stormen gikk blant annet kraftig utover den karibiske øya Necker Island, som eies av den britiske milliardæren Richard Branson (67).

67-åringen, som er mest kjent for holdingselskapet Virgin, befant seg selv på øya da orkanen inntraff onsdag forrige uke. Han og hans ansatte på øya var imidlertid forberedt og søkte tilflukt i en vinkjeller, ifølge The Washington Post.

Dagen etter kunne sønnen hans, Sam Branson, informere om at faren og hans ansatte overlevde orkanen.

- Glad for å kunne si at alle personene på Necker er ok. Det er trist å måtte meddele at mesteparten av bygningene er ødelagt og hovedhuset er ubeboelig. Det gjør meg bekymret med tanke på alle vennene og naboene våre på øya, skrev han på Instagram torsdag.

Saken fortsetter nedenfor.

I ettertid har Branson reist over til Puerto Rico, der han hjelper til med å koordinere hjelp og en gjenoppbyggingsplan for de britiske jomfruøyene.

Forretningsmannen har de siste dagene delt flere bilder i sosiale medier, der man kan se de store ødeleggelsene uværet har påført øya.

Saken fortsetter nedenfor:

I sikkerhet

Også på sin hjemmeside, Virgin, skriver han om skadene og inntrykkene.

«Som du kan se på bildene, har flere av bygningene og vegetasjonen på Necker Island blitt ødelagt. Vi merket kraften til den sterkeste orkanen noensinne i Atlanterhavet. Vi var heldige som hadde en sterk kjeller innebygd i huset på Necker, og at alle som var på øya under stormen derfor var trygge», skriver han på nettstedet.

Før de enorme ødeleggelsene var Necker Island kjent for sin hvite sand, varme klima og preg av luksus. Nå er den nærmest ikke til å kjenne igjen.

«Vi vurderer fortsatt skadeomfanget, men hus og trær er forsvunnet. Utenfor bunkeren har dører og vinduer på bad og soverom blåst 12 meter bort. Til dere som fortsatt er i nærheten av orkanen Irma, vil jeg understreke hvor viktig det er å sette sikkerheten først og forberede dere så mye som mulig», skriver han videre på nettstedet.

Øya eies helt og holdent av Branson selv, men han har tidvis leid ut de overdådige luksusvillaene på øya, blant annet til Barack (56) og Michelle Obama (53), som ferierte der i januar.

Ifølge Forbes er Branson den 324. rikeste personen i verden, med en formue på omkring 40 milliarder kroner. Han skal ha kjøpt Necker Island for om lag 1,4 millioner kroner i 1978.

Saken fortsetter nedenfor.

SØNDAG: Orkanen «Irma» er nå på vei mot byen Tampa. På veien har den forårsaket store ødeleggelser. Video: CNN. Vis mer

Ukjent skadeomfang

Branson er ikke den eneste kjendisen som har fått eiendommer ødelagt av det kraftige uværet.

Ifølge Huffington Post skal også president Donald Trumps (71) villa på Saint Martin, Le Château des Palmiers, ha blitt rammet.

Det er foreløpig ukjent hvor store skader som er påført eiendommen. Det er imidlertid bekreftet av den franske regjeringen, som kontrollerer siden av øya der villaen ligger, at området opplevde enorme ødeleggelser.

Ifølge Business Insider kjøpte Trump eiendommen i 2013, men for tiden leier han den ut. Nettstedet LuxuryRetreat skriver at leieprisen ligger på mellom 40 000 - 150 000 kroner per natt.

LES OGSÅ: - Gwen Stefani er gravid