STERK ERFARING: Skuespiller Aksel Hennie håper at «Pionér» kommer til å bevege det norske kinopublikummet. På filmens Oslo-premiere fredag kveld fortalte han at filminnspillingen har gitt ham viktige livserfaringer.  Foto: FameFlynet Norway
STERK ERFARING: Skuespiller Aksel Hennie håper at «Pionér» kommer til å bevege det norske kinopublikummet. På filmens Oslo-premiere fredag kveld fortalte han at filminnspillingen har gitt ham viktige livserfaringer. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Jeg vil ta med meg dette videre i livet

Aksel Hennie gledet seg til å se «Pionér» sammen med «sitt publikum» i hjembyen Oslo.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Aksel Hennie (37), som spiller hovedrollen i storfilmen «Pionér», stjal selvsagt showet da det var klart for filmens festpremiere i Oslo fredag kveld.

Også en rekke venner av Hennie fra Norges kjendisverden møtte opp på den - for anledningen - sjøgrønne løperen utenfor Colosseum kino på Majorstua.

«Hodejegerne»-stjernen selv la ikke skjul på at den krevende innspillingen av filmen, som handler om 1980-tallets nordsjødykkere , har lært ham mye.

- Jeg har fått erfaringer jeg har tatt med meg videre i selve livet. Dette er en veldig viktig film for meg. Man gjør hele tiden erfaringer man kan lære av, fortalte Hennie til Seoghør.no.

Men i tillegg til livserfaring, har 37-åringen gjort seg en smertelig fysisk erfaring i arbeidet med den norske filmen, som også har «Avatar»-skuespiller Stephen Lang og «The Hunger Games»-stjernen Wes Bentley på rollelisten.

- Av rent fysiske erfaringer har jeg lært at man ikke skal kjøre med bil i 90 km/t og gå rundt, fortsatte Hennie med et lite smil.

I fjor høst var skuespilleren, som liker å gjøre sine egne stunts, nemlig involvert i en temmelig dramatisk bilulykke på filmsettet til «Pionér» i Bergen. 


Hygget seg på hjemmebane
Hennie måtte ta et privatfly for å rekke verdenspremieren til «Pionér» under Haugesund filmfestival nylig, men Oslo-mannen vil kanskje huske fredagens kinopremiere enda bedre.

- Dette er «mitt» publikum; det er i Oslo, jeg har familien min her, en drøss av vennene mine, påpekte han rørt før filmvisningen.

Dessuten var flere tidligere nordsjødykkere blant de inviterte gjestene, og Hennie håpet at spesielt de vil sette pris på spillefilmen. Mange nordsjødykkere har slitt med alvorlige senskader fra sitt risikofylte yrke.

- Jeg håper filmen beveger dem. At de får en verdifull opplevelse og en emosjonell erfaring, understreket den profesjonelle skuespilleren til pressen.

Før han forsvant inn på Colosseum kino, tok Hennie seg også tid til å skrive en personlig autograf til en ivrig, ung fan - som også fikk en god klem av «Hercules»-stjernen. 


- Visuelt fantastisk
Skuespiller Gitte Witt, som er kinoaktuell i «Pornopung», hadde høye forventinger i forkant av festpremieren.

- Jeg gleder meg til hele opplevelsen. Traileren, de få klippene jeg har sett, ser utrolig bra ut, fortalte hun begeistret til Seoghør.no.

Har du selv vært på dypt vann i det siste?

- Hehe, nei... Jeg har seilt ganske bra på overflaten denne sommeren, synes jeg! understreket hun med et lurt smil.

Artist Lise Karlsnes, aktuell i TV2s «Stjernene på slottet», påpekte derimot at hun ikke hadde noen konkrete forventinger til filmen, siden hun ikke hadde sett et eneste klipp ennå.

- Men jeg har hørt at den er visuelt fantastisk, at den er flott filmet. Jeg gleder meg til å se det, uttalte hun.

LES OGSÅ: - Jeg må spise enormt mye mat