- Jeg vil savne de intense øyeblikkene

Statsministeren husker best de gangene den avdøde teaterdivaen rev ham i armen.

KOM GÅENDE: Regjeringens medlemmer med statsminister Jens Stoltenberg i spissen kom gående langt trikkeskinnene på vei til bisettelsen av Wenche Foss.  Foto: Per Ervland/Seher.no
KOM GÅENDE: Regjeringens medlemmer med statsminister Jens Stoltenberg i spissen kom gående langt trikkeskinnene på vei til bisettelsen av Wenche Foss. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
DOMKIRKEN, OSLO (Seher.no): Mandag formiddag ble vår alles kjære Wenche Foss bisatt fra Oslo Domkirke. Til bisettelsen kom blant andre kong Harald og dronning Sonja, i tillegg til en lang rekke politikere og personer fra det norske kulturliv.

En av dem som tok seg tid til å ta et siste farvel med teaterdivaen var statsminister Jens Stoltenberg. Til Seher.no legger ikke Stoltenberg skjul på at han nettopp hadde overvært en svært rørende seanse i kirken.

- Man lyktes med å kombinere alvor med glede og sorg med takknemlighet. Det er et veldig godt speilbilde av den Wenche Foss var. Det er klart det er alvor og sorg når man tar avskjed med et menneske som går bort. Men det er viktig at det også var varme, glede og humor i bisettelsen - fordi hun har gitt oss så mye glede og humor, sier han til Seher.no.

Inne i kirken fikk de frammøtte blant annet se Wenche Foss synge «Ingerid Sletten» fra 1946. 

- Det var vakkert, og det er jo noe av hennes storhet som skuespiller. Hun hadde også en flott sangstemme. Det at hun også kunne synge var med på å gjøre henne til den enestående skuespilleren hun var. Hun var en stor skuespiller, men hun var også et medmenneske, mener statsministeren.


Stoltenberg tror det var mange som så på Wenche Foss som et stort forbilde, og at mange ønsket å være som henne.

  - Det var mange som drømte å være som Wenche Foss. Berømmelsen og all glamouren. Men det var også mange som takket henne for det hun gjorde. Hun brukte sin berømmelse til å stille opp for andre.

Overfor Seher.no er ikke Stoltenberg i tvil om hva han kommer til å savne mest med Wenche Foss, som ble 93 år gammel.

- Det må være de intense øyeblikkene da jeg møtte henne. Det kunne vare i bare et lite minutt inn på et arrangement eller en premiere. Da tok hun meg i armen og sa noe veldig intenst og livfullt. Og da var det ofte det jeg husket best etterpå - det ene minuttet med Wenche Foss på vei inn, sier en preget Jens Stoltenberg til Seher.no.

Kongeparet var også tydelig preget av den rørende minnestunden da de kom ut av kirken. Tidligere mandag skrev Seher.no at dronning Sonja måtte tørke en tåre på vei ut av kirken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her må dronningen tørke tårene