- Jeg vil la ham synke

Milliardær på tokt i Antarktis kommer ikke til å redde Jarle Andhøy om han trenger det.

FÅR KRITIKK: Jarle Andhøy har fått mye kritikk for å ha reist til Antarktis uten tillatelse. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Jarle Andhøy har fått mye kritikk for å ha reist til Antarktis uten tillatelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den tidligere «Berserk»-kapteinen Jarle Andhøy har høstet mye kritikk etter at han dro mot Antarktis for å lete etter spor av sin havarerte båt, uten tillatelse.

Nå får han også kritikk av milliardæren Gareth Morgan - som er på tokt i det samme farvannet for å skape oppmerksomhet om å bevare naturressursene i Antarktis.

Til Dagbladet sier Morgan at han synes Andhøy er en egoistisk cowboy, som bryter loven for å oppnå kommersiell suksess. Han vil derfor ikke stille opp, hvis det skulle komme et nødanrop fra Andhøys nye fartøy.

- Jeg vil la ham synke, sier Morgan.

- Det handler om at vi har et kollektivt ansvar i området. Den cowboyen har meldt seg ut. Han tror tydeligvis at han kan gjøre hva han vil uavhengig  av om det skader andre - enten gjennom skader på miljøet eller gjennom å sette andres liv i fare, sier Morgan via e-post til Dagbladet.

Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl sier Morgan ikke har forutsetninger for å uttale seg om situasjonen.

- Når det gjelder uttalelsen om at han håper Jarle synker, sier vel det mest om ham selv. Samtidig er vel slike utspill om andre en fin måte å få oppmerksomhet rundt sin egen ekspedisjon på, sier Vordahl til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Statsministeren frykter for Andhøys sikkerhet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer