Gunhild Stordalen:

- Jeg vil komme med en tilståelse

Gunhild Stordalen er mer enn gjennomsnittet opptatt av klimaet, men det er en ting hun ikke har vært stolt av.

TILSTÅELSE: Søndag publiserte Gunhild Stordalen en video på Instagram hvor hun var ærlig om å kjenne på «shoppeskam». Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB
TILSTÅELSE: Søndag publiserte Gunhild Stordalen en video på Instagram hvor hun var ærlig om å kjenne på «shoppeskam». Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

Klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (43) snakker ofte høyt om klima og miljø.

Hun har for lengst sluttet å spise kjøtt, byttet til EL-bil og kuttet ned på flyturene, men det er en ting Stordalen har gjort som hun har dårlig samvittighet for.

- En tilståelse

Søndag formiddag delte 43-åringen en video på Instagram med sine 196 000 følgere hvor hun forteller at det nå er slutt på all unødvendig handling.

«Jeg vil komme med en tilståelse og en personlig forpliktelse. Fordi det er en ting jeg ikke er stolt av og som ikke er på linje med hvem jeg vil være og hva jeg står for. Og det er mine «shopping-vaner», innleder hun videoen.

Videre forteller klimaforkjemperen at hun vet hvor forurensende moteindustrien er, og hun mener det ikke finnes noen løsning utenom å stoppe det som ofte blir omtalt som «fast fashion» – hvor nye trender blir masseprodusert til lave kostnader.

«Vi må endre forretningsmodell hvor vi gjenbruker og resirkulerer alt. Det ønsker jeg å være en del av. Derfor skal jeg ikke kjøpe nye ting jeg som ikke trenger noen gang igjen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer