UTFYLLER HVERANDRE: - Vi jobber når det gjelder, og det er det som teller, forteller programleder-duoen til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
UTFYLLER HVERANDRE: - Vi jobber når det gjelder, og det er det som teller, forteller programleder-duoen til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Jeg vil jo at det skal være bråk!

Jeg våknet ikke i dag med Lene Alexandra ved min side, sier Per Sudnes som svar på kritikken.

ØRLAND (Seher.no): Fredag er det klart den første av årets norske delfinaler i Melodi Grand Prix, da syv artister skal kjempe om muligheten til å representere Norge på hjemmebane i den internasjonale finalen i Oslo senere i år.

Per Sundnes og Marte Stokstad skal lede det storslagne showet som går av stabelen i en flyhangar i Ørland.

Torsdag våknet imidlertid Sundnes til en artikkel i VG, hvor det kom fram at programlederen beskyldes for å håndplukke egne venner til musikkonkurransen, noe kollega Marte Stokstad synes er litt gøy.

- Per er over 40 år. At han skal ha så mange unge venner er for det første veldig gøy, men har du sett de virkelige vennene til Per? De gjør seg ikke på en Grand Prix-scene. Av alle vennegjenger skal vi ikke gå i Pers gjeng for å finne MGP-artister, fleiper Stokstad når Seher.no møter programleder-duoen på torsdag.

Sundnes understreker også at vennene hans er langt fra kjendiser...

- Min bestevenn i Bodø heter Tynne-Svein og sitter i rullestol. Så jeg begynte jo med én gang å tenke: "Hvem er det vi skal ha av mine venner?", legger han til.

Sundnes - som nå leder Melodi Grand Prix for tredje gang - hevder at han på en måte er fornøyd med avisoppslaget, selv om det dreide seg om kritikk mot han.

- Det er jo det jeg har ønsket, for da jeg begynte å jobbe med MGP, var ikke pressen her. Det var ikke én side i avisen. Så jeg vil jo at det skal være bråk, at det ikke skal være likegyldig. Jeg tar det ikke personlig. Og at jeg får kritikk gjør ingenting. Jeg har veldig tro på at dagens nyheter er morgendagens toalettpapir. Og jeg våknet ikke i dag med Lene Alexandra ved min side, og jeg har heller ingen sosial omgang med Bjørn Johan Muri, forklarer Sundnes til Seher.no.

Per Sundnes har fått mye av æren for at Melodi Grand Prix er så populært som det er i dag, Stokstad synes det en flott jobb programlederen har gjort.

- MGP var nede i en dyp dal i en lang periode, og så kommer Per og tar tak og får de beste artistene til å levere låter sånn at folk har mer å velge mellom.

Dette er første gang programleder-duoen leder et show sammen, og paret forteller til Seher.no at de føler de utfyller hverandre godt.

- Vi har det veldig gøy på jobb, vi burde nok kanskje ha jobbet mer... Men vi jobber når det gjelder, og det er det som teller. Artistene får også energi av oss, og vår jobb er å få artistene til å yte maksimalt, forklarer de.

Melodi Grand Prix: Delfinale fra Ørland ser du på NRK fredag klokken 19.40. Alt om den kan du lese på Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: MGP-designer: - Sjokkert av behandlingen fra NRK